نواقص سند جامع گردشگری گلستان برطرف شود

معاون عمرانی استاندار گلستان با بیان اینکه سند جامع گردشگری باید بر اساس افق 1404 باشد نه 1394 گفت: با وجود تلاش‎های زیادی که در تهیه این سند صورت گرفت اما نواقصی بر آن متحمل است که باید برطرف شود.

به گزارش زرین نامه؛ رضا مروتی ظهر امروز در جلسه کارگروه گردشگری استان گلستان اظهار کرد: سند جامع گردشگری باید بر اساس برش‎های استانی تهیه شود و برنامه‎ها با سه ویژگی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت عملیاتی شود.

وی با تاکید بر اینکه افق دید باید در حوزه گردشگری وسیع باشد، تصریح کرد: توجه به سند جامع یکی از موضوعات مهم در بدو آغاز به کار دولت در گلستان بود که همه دستگاه‎های اجرایی باید برای تکمیل جامعیت آن مبادرت به ارائه راهکار و پیشنهاد کنند.

لزوم ویرایش سند جامع گردشگری گلستان

این مقام مسئول افزود: برخی دستگاه‎ها با گله‎مندی پراکنده و موضعی در جلسه کارگروه نسبت به سند جامع، انتقاد یا پیشنهاد می‎کنند که این رویه نباید فقط با هدف دادن اظهارنظر در جلسه باشد.

مروتی بر لزوم ویرایش سند جامع گردشگری گلستان تاکید کرد و گفت: این سند یکی از مهمترین سندهای استان است لذا با توجه به نو بودن تجربه و خواسته‎های به حق مردم از صنعت گردشگری باید در کنار سایر صنایع به این مهم توجه ویژه شود.

وی با بیان اینکه برای توسعه استان نیازمند آسیب‎شناسی در حوزه گردشگری هستیم، افزود: برای تغییر فرهنگ گردشگری باید کارهای کوتاه مدت انجام داد تا انتظارات مردم جهت‎دهی شود.

معاون عمرانی استاندار گلستان با تاکید بر اینکه گردشگری شهری باید مورد توجه باشد، یادآور شد: نگاه به شهرداری‎ها و طرح‎های جامع و تفضیلی آنها باید در سند دیده شود و نقش شهرداری، توجه به سیمای شهری را باید کامل ببینیم.

مروتی با اشاره به اینکه انتظار در بخش گردشگری بالاتر از سایر بخش‎ها است، گفت: همه حوزه‎ها در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری متجلی می‎شود که می‎تواند توسعه استان را رقم بزند.

وی گردشگری سلامت را در رونق اقتصادی استان مهم خواند و یادآور شد: با توجه به اینکه استان گلستان مسیر گذر مسافران به مشهد مقدس است می‎توان با برنامه‎ریزی صحیح تعداد زیادی از مسافران را جذب استان کرد.

آسیب‎شناسی در حوزه گردشگری باید با جامع‎نگری همراه باشد

معاون عمرانی استاندار گلستان با بیان اینکه همجواری استان با کشورهای ترکمنستان و قزاقستان از مولفه‎های مهم در توسعه گردشگری است، گفت: گلستان با توجه به برخورداری از سبقه تاریخی و فرهنگی فرصت‎های زیادی دارد لذا نباید اجازه دهیم کسی در این حوزه از استان گوی سبقت را برباید.

مروتی ادامه داد: با توجه به اینکه به زودی راه‎آهن سه کشور به بهره‎برداری خواهد رسید باید نقش آن در سند دیده شود.

وی با بیان اینکه آسیب‎شناسی در حوزه گردشگری باید با جامع‎نگری همراه باشد، افزود: عارضه‎یابی برای پاسخ به سوالات موجود می‎تواند نسبت به اجرایی شدن سند کمک کند.

معاون عمرانی استاندار گلستان بر ضرورت مشارکت جدی دستگاه‎های اجرایی تاکید کرد و گفت: دستگاه‎های اجرایی علاوه بر وظیفه دستگاهی به عنوان عضو در کارگروه برنامه‌ریزی هستند که این مهم نباید نادیده گرفته شود و رویکرد برنامه‎ریزی برای توسعه استان یک اولویت اساسی است.

مروتی ادامه داد: برخی دستگاه‎های اجرایی فقط صلوات طرح‎ها را می‎فرستند و نقشی در ارائه راهکار و پیشنهاد ندارند همه باید تلاش کنیم که طرح ارائه شده آنقدر از پختگی لازم برخوردار باشد تا پس از تکمیل و ارائه سند در صحن با یک صلوات مقدمه اجرای آن را در استان شاهد باشیم.

وی گفت: با توجه به اینکه احتمال رفع تحریم‎ها را داریم باید یک سناریو در سند دیده شود که در این راستا چه باید کرد.

معاون عمرانی استاندار گلستان بر لزوم مشارکت همگانی مردم در طرح‎های اقتصادی تاکید کرد و ادامه داد: سرمایه‎گذاری بخش خصوصی نیز باید پررنگ‎تر دیده شود و روش‎های ایجاد مقررات‎زدایی برای حوزه ورود سرمایه‎گذاران بخش خصوصی دیده شود.

مروتی از مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خواست برای تکمیل سند جامع استان از مشاور استفاده شود تا روند تکمیل سند با سرعت بیشتری تداوم پیدا کند.

وی گفت: افق طرح جامع تمام شده اما هنوز 50 درصد کار انجام نشده است که این مسئله به دلیل عدم مشارکت مردمی است که جای این نقش باید در سند دیده شود.

مروتی استفاده از ظرفیت‎های علمی و مشورتی را از دیگر موارد مهم در جامعیت سند گردشگری ذکر کرد و یادآور شد: در این سند باید از نظرات دانشگاه‎ها استفاده شود./فارس

انتهای پیام/م

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه