تریبون 17 مرداد برای بازگویی دغدغه‎های خبرنگاران خسته‌کننده است

مدیر خبرگزاری فارس استان گلستان در جمع اصحاب رسانه و در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار تریبون روز خبرنگار را برای بیان دغدغه‎ها خسته‌کننده و تکراری دانست.

به گزارش زرین نامه به نقل از فارس؛ « مزار شریف سقوط کرد، اینجا محل سرکنسولگری ایران، عده‎ای افراطی در محوطه کنسولگری دیده شدند به من بگویید چه وظیفه‎ای ...» این آخرین پیام شهید محمود صارمی بود، امروز در 17 مرداد ماه سال 1395 در گرگان و تالار فخرالدین اسعد گرگانی برای گرامیداشت یاد و خاطر این شهید بزرگوار و ارج نهادن به زحمات تمامی ناپذیر قشر پرتلاش خبرنگاران مراسم گرامیداشت برگزار شد.

تالار امروز در جمع کثیر خبرنگاران و صاحبان قلم قرار داشت و در حالی که معاون سیاسی،‌امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان علی‌اصغر طهماسبی و مدیر کل فرهنگ ارشاد اسلامی حجت‌الاسلام علی‌اصغر فضیلت آماده شنیدن حرف‎های فعالان عرصه رسانه‎ای بودند و  نمایندگان اصحاب رسانه مطالبات و دغدغه‎هایی که از گذشته تا کنون زخم کهنه‎ای را به تن اصحاب رسانه برجای گذاشته برای شاید چندمین بار بازگو کردند.

تریبون 17 مردادماه برای بازگویی دغدغه‎های خبرنگاران تکراری شده است

غلامرضا رجایی، سرپرست خبرگزاری فارس استان گلستان با بیان اینکه بیان مشکلات خبرنگاران از تریبون 17 مرداد ماه خسته‎کننده و تکراری شده است، گفت: نزدیک به 80 درصد تولید خبر از رویدادها، گزارش‎ها و مناسبت‎های مهم استان گلستان در استان گلستان بر دوش خبرگزاری‎ها قرار دارد اما خبرنگاران خبرگزاری‎ها از کمترین حمایت‎ها از سوی مسؤولان برخوردار هستند.

وی تصریح کرد: هنوز حرف معاون مدیر کل فرهنگ ارشاد اسلامی استان گلستان که گفتند «فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچ تعهدی به خبرنگاران خبرگزاری ندارند» را فراموش نکردیم اما باید به نقش مهم خبرگزاری‎ها توجه داشت.

سرپرست خبرگزاری فارس استان گلستان با بیان اینکه نمایندگی خبرگزاری‌های در استان در روز انتخابات گذشته بیشترین خبر  را تولید کردند، گفت: تولید این میزان خبر در طی یک روز کار بسیار سخت است اما ثمره این چنین اطلاع‎رسانی حضور حداکثری در انتخابات شد به گونه‎ای که استان گلستان توانست به مقام نخست در مشارکت مردمی در انتخابات برسد.

رجایی به پوشش خوب برنامه‎های حضور رئیس جمهور در استان گلستان توسط خبرگزاری‎ها اشاره کرد و یادآور شد: دوستان دستگاه‎های اجرایی به نقش خبرنگاران خبرگزاری‎ها توجه چندانی ندارند.

وی ادامه داد: نگاه تبعیض‌آمیز به جایگاه خبرگزاری‌ها چه در این دولت و چه در دولت گذشته وجود داشته و شاید در گذشته از خبرگزاری فارس بیشتر در برنامه‎ها دعوت می‎شد اما ما در آن زمان هم به سهم اطلاع‎رسانی و حضور دیگر خبرگزاری‎های استان معتقد هستیم.

سرپرست خبرگزاری فارس استان گلستان خاطرنشان کرد: زمانی که مدیر کل فرهنگ ارشاد اسلامی گلستان بعد از گذشته سه سال هنوز با وجود اینکه در تمام استان‌های کشور در شورای فرهنگ عمومی مسؤولان خبرگزاری‎ها را دعوت می‎کنند این جلسات را تنها با دعوت از یک خبرگزاری انحصاری کرده نمی‎توان انتظاری از دیگر دستگاه‎ها داشت.

رجایی با بیان اینکه دوستان خبرنگار و خبرگزاری‎های استان گلستان تقاضا دارند اخبار با ذکر منبع در دیگر نشریات استان کار شود، افزود: استانداری گلستان 50 میلیون تومان بابت صندوق حمایت از خبرنگاران، تجهیز و تجلیل از خبرنگاران در نظر گرفته است و شاید با توجه به اینکه خبرنگاران از سطح درآمدی پایینی برخوردار هستند بهتر باشد این پول به خبرنگاران استان گلستان تخصیص پیدا کند و فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه مطبوعات با توجه به وضعیت نامناسب اعتبارات استانی همانند دیگر استان‎ها از اعتبارات ملی و وزارتخانه‎ای برای دیگر امور بهره‎مند شوند.

خبرنگاران دیگر امیدی به تدبیر مسؤولان امر ندارند

فریده ستایشگر، یکی از فعالان عرصه رسانه‎ای استان گلستان به این مهم اشاره کرد و یادآور شد که در روز خبرنگار نیز وقت برای شنیدن حرف‎های خبرنگاران استان گلستان در مدت سه دقیقه و کم در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: خبرنگاران سعی کردن تاریخ را ضبط و ثبت کنند اما نگارنده‎های تاریخ امروز در تاریخ حضور ندارند زیرا گر چه خبرنگاران همیشه سراپا گوش بودند اما هیچ گوش شنوایی برای شنیدن دردهای خبرنگاران وجود نداشت.

ستایشگر یادآور شد: مسؤولان استان گلستان در روز خبرنگار فقط پیام تبریک به خبرنگاران ارسال کردند اما باید به این نکته توجه داشت که امروز خبرنگاران هیچ حامی بر روی سر خود ندارند.

وی با بیان اینکه وضعیت معیشت خبرنگاران استان گلستان بغض رنج است، خاطرنشان کرد: مشکلات زیادی در حوزه خبر وجود دارد و دیگر امیدی به تدبیرمسؤولان امر نداریم و شاید این مشکلات در عرصه خبر همانند سال‎های گذشته باز در روز 17 مرداد ماه سال آینده بیان شود.

مسؤولان از فرصت باقیمانده برای پیشرفت رسانه‎های گلستان استفاده کنند

رحمت‌الله رجایی یکی دیگر از فعالان عرصه اطلاع‎رسانی استان گلستان بیان داشت: کشور ایران با توجه به اینکه نخستین نشریه در سال 1215 هجری منتشر شده با یک قرن تاخیر و در سال 1314 با روزنامه اطلاعات وارد عرصه روزنامه‎نگاری شده است.

وی تصریح کرد: وضعیت امروز مطبوعات ما مطلوب نیست و نخستین انتقاد باید متوجه خود قشر خبرنگار و آن چه که در عرصه اطلاع‎رسانی تولید می‎شود باشد.

این فعال عرصه اطلاع‎رسانی ابراز داشت: جزو چند نشریه در استان گلستان نشریات خوبی و با محتوا نداریم و به عنوان کسی که بسیاری از این نشریات را رصد می‎کنم معتقد هستم که افت شدیدی در زمینه تولید و نشر خبر داشتیم.

رجایی با بیان اینکه وضعیت تحلیل خبر در نشریات مکتوب خوب نیست، ابراز داشت: مجموعه رسانه استان گلستان از مدیران دولت تدبیر و امید انتظار زیادی داشتند اما مسؤولان امر انتظارات ما را برآورده نکرده‎اند.

وی خاطرنشان کرد: مسؤولان همراه با روابط‎عمومی‎ها به کار نشریات و خبرگزاری‎ها آشنا نبودند و انتظار ما این است که مسؤولان از فرصت باقیمانده در جهت پیشرفت رسانه‎های استان گلستان استفاده کنند.

انتهای پیام/