دو ماهواره در هفته های آینده به فضا می فرستیم
رئیس جمهور در آئین بزرگداشت دومین سالگرد رحلت هاشمی رفسنجانی، گفت: در هفته های آینده با موشک های ساخت خود دو ماهواره را به فضا خواهیم فرستاد.
به گزارش زرین نامه به نقل از مهر؛ حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در آئین بزرگداشت دومین سالگرد رحلت حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی، اظهار کرد: جلسه با شکوه امروز برای تعظیم و احترام و به مناسبت دومین سالگرد در برابر شخصیت بلندی است که بر گردن همه ما، ملت ایران، انقلاب ایران، عزت ایران و نو اندیشی اسلامی حق بزرگی دارد.
وی افزود: هاشمی در طول زندگی اش همواره برتر و والاتر از آن منصبی بود که در آن قرار گرفته بود. آن روز که در قم یک طلبه پر شور بود به فکر آن بود که از قلم بزرگان حوزه استفاده شود و مجاهدتی را تحت عنوان مکتب تشیع منتشر کند.
رئیس جمهور در همین رابطه اظهار کرد: در آن زمان مقاله نوشتن نقطه قوت نبود و کسی که مقاله می نوشت را روزنامه نویس می خواندند. همچنین کسی که سخنرانی می کرد را منبری و روضه خوان خطاب می کردند و آقای هاشمی نقطه قوت حوزه بود. در نظر بگیرید طلبه با استعدادی که در دوره نهضت اسلامی از شاگردان و نزدیکان حضرت امام (ره) بود.
روحانی گفت: مرحوم هاشمی در آن دوران طلبه با استعدادی بود که امام (ره) همواره او را یکی از فضلا و نخبگان حوزه می دانست.
وی یادآور شد: در محرم سال ۴۲ که هاشمی را به بهانه خدمت سربازی دستگیر کردند و به پادگان بردند، او با همان لباس سربازی به منزل امام آمد و شاید این هم سنت شکنی بود که یکی از فضلا با آن لباس نزد امام حاضر شود.
رئیس جمهور به آثار علمی مرحوم آیت الله هاشمی اشاره و عنوان کرد: در دوران انقلاب و نهضت اسلامی که هر کسی کتابی می نوشت و مطلبی منتشر می کرد راجع به مسائل دینی، اسلامی و جهاد بود هاشمی راجع به سردار سازندگی دوران قجر، امیرکبیر بزرگ کتاب نوشت. آن روز که کمتر کسی به یاد خاورمیانه و فشارها به ملت های منطقه بود او را راجع به فلسطین کتاب نوشت.
هدف هاشمی را که سربلندی نظام اسلامی است، امت دنبال خواهند کرد
روحانی تصریح کرد: هاشمی اموالش را در راه خدا داد، او بسیاری از طلبه های فقیر را صاحب منزل و کار کرد. او دلاور و شجاع بود که هیچ شلاقی نتوانست او را به زانو درآورد، نه شلاق ساواک و نه شلاق دوران ستم شاهی نتوانستند او را به زانو درآورند.
وی در همین رابطه تاکید کرد: ما همه می دانیم شلاق بر جسم چقدر دردناک است اما شلاق روح و حیثیت و آبرو، تا کسی در این موقعیت قرار نگرفته باشد نمی تواند آن را درک کند و هاشمی با این وجود هم خم به ابرو نیاورده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز در اینجا جمع شده ایم تا بگوییم هاشمی زنده است، ادامه داد: اندیشه هاشمی زنده است، فکر هاشمی زنده می ماند و فداکاری و تحمل هاشمی می ماند.
وی افزود: هدف مهم هاشمی را که سربلندی نظام و ایران اسلامی باشکوه است امت ما دنبال خواهند کرد و تا این هدف والا ادامه دارد هاشمی هست.
رئیس جمهور تاکید کرد: تا ایران هست هاشمی هست تا نظام اسلامی هست، هاشمی هست. آخرین بار ملت ما هاشمی را در خیابان انقلاب بدرقه کردند، تا جاده انقلاب هست، هاشمی هست. هاشمی نمرده است و نمی میرد. او جایگاه رفیعی در میان مردمان قدرشناس این سرزمین دارد.
روحانی افزود: فکر بلند و هوشیاری ملت ایران در دو صحنه آشکار شد. بعد از آن همه تهمت های ناروا و سخنان نادرست و شلاق هایی که بر روح هاشمی زدند، آخرین انتخاباتی که هاشمی شرکت کرد، رای بالای مردم استان تهران و بعد بدرقه باشکوه پیکر هاشمی این دو صحنه به همه سرکوبگران اعلام کرد با تهمت نمی توان یک فرهیخته ملت را از صحنه دور کرد.
هاشمی یک شخصیت بنام در استقرار انقلاب بود
وی شخصیت هاشمی را والا و بلند خواند و اعلام کرد: امام عزیز و بزرگوار آنچنان راجع به او گفت آن روز که مورد حمله شبانه گروهک ضدانقلاب و مورد اصابت گلوله قرار گرفت گفت هاشمی زنده است؛ شاید این مشابه همان مدرس زنده است، باشد و شاید امام این جمله را از آن مقطع تاریخی وام گرفته است که گفت هاشمی زنده است تا نهضت زنده است.
رئیس جمهور که در آیین بزرگداشت دومین سالگرد رحلت هاشمی رفسنجانی سخن می گفت، اظهار کرد: پس از رحلت آیت الله هاشمی مقام معظم رهبری فرمودند هیچ کس برای من هاشمی نخواهد شد. این نشانگر جایگاه بلند هاشمی رفنسجانی نزد مقام معظم رهبری است که من بعد از رحلت او هر هفته به حضور معظم له می رسیدم و همواره با آه و فغان از مرحوم هاشمی یاد می کرد و می گفت من تمام ساعات به فکر هاشمی هستم.
روحانی تصریح کرد: هاشمی یک شخصیت بنام در استقرار انقلاب بود، دو نفر در ساختار انقلاب نقش اساسی داشتنند و از یاران بنام امام بودند که یکی شهید بهشتی و دیگری مرحوم هاشمی بود.
وی افزود: شهید بهشتی مجلس خبرگان قانون اساسی را که ثمره آن منشور انقلاب و قانون اساسی بود را اداره کرد و مرحوم هاشمی با تشکیل دو مجلس شورای اسلامی روزهای بسیار سخت اداره مجلس را بر عهده گرفت.
رئیس جمهور خطاب به حاضرین در جلسه عنوان کرد: بسیاری از بزرگانی که در این جلسه هستند یادشان است برای تغییر نمایندگان حزبی جمع شده بودیم و آن زمان نظر اکثریت قاطع بود که آقا، رهبر شوند و مقام معظم رهبری در آن جلسه صحبت کرد و گفت تنها کسی که می تواند در این شرایط رئیس مجلس باشد هاشمی است.
روحانی خاطرنشان کرد: مرحوم هاشمی در آن دوران رئیس مجلس شد و به بهترین شکل مجلس اول، دوم و سال اول مجلس سوم را اداره کرد.
هاشمی در دفاع مقدس و در استقرار صلح نقش کم نظیری داشت
رئیس جمهور تصریح کرد: قوانینی که در شکل گیری نظام و رای گیری برای وزرا اتفاق می افتاد در دوران هاشمی رفسنجانی شکل گرفت و من نکاتی که از هاشمی بزرگ می گویم کم است اگرچه صدها ساعت فرصت باشد خاطرات من از هاشمی تمام نمی شود.
وی ادامه داد: من برخی از نکات و خاطراتی که با هاشمی داشتم را یادداشت کردم و فکر می کنم در زمان دیگری باید منتشر شود چرا که ما فرصت بسیاری با هم داشتیم و در مسیر سفرها با ماشین و قطار از تهران به اهواز، شیراز، خوزستان و به سمت غرب بسیار سفر کرده ایم و در همه زمینه ها هم صحبت شده ایم.
رئیس جمهور با اشاره به نقش مرحوم هاشمی در دوره دفاع مقدس گفت: هاشمی در دفاع مقدس و در استقرار صلح نقش کم نظیری داشت. درست است در جنگ فرمانده کل قوا امام راحل (ره) بود اما بعد از شهادت شهید بهشتی هر وقت در فرصتی خدمت امام شرفیاب می شدم و می خواستم حرفی بزنم ایشان می گفت اگر مطلبت را به آقای خامنه ای و آقای هاشمی گفته ای به من نگو، تقریبا کلام امام در همه موارد مشابه آقای خامنه ای و آقای هاشمی بود.
روحانی تاکید کرد: بار جنگ پس از شهید بهشتی بر عهده مرحوم آیت الله هاشمی بود که به عنوان نماینده امام در شورای عالی دفاعی حضور داشت و از سال ۶۲ نقش مهمی در اداره جنگ ایفا کرد. امام در آن زمان تمشیت ارتش را به هاشمی داد که در آن زمان آقا رئیس شورای دفاعی بود و هاشمی از سال ۶۲ تا پایان جنگ فرمانده جنگ بود.
رئیس جمهور ادامه داد: اینکه هاشمی در جنگ چه نقشی را ایفا کرد و ما که سابقه کار نظامی به آن صورت نداشتیم، مرحوم هاشمی اینگونه بود که باهوش و فراستی که داشت وقتی نقشه جنگ پهن می شد و فرماندهان درباره جنگ می گفتند یکی از ویژگی های آقای هاشمی سوالات دقیقی بود که می پرسید.
وی خاطرنشان کرد: مرحوم هاشمی در تمام بازدیدهایی هم که داشت با سوالاتی که می پرسید به آنها روحیه می داد و همه می دانستند هر کجا که مرحوم هاشمی بیاید باید اطلاعات درست و دقیقی ارائه دهند. در زمان جنگ هم سوالاتی درباره طرح و نقشه جنگی می پرسید که کاملا حساب شده بود و به معنی کامل کلمه مدبر بود.
کربلای ۴ از جمله عملیات های بزرگ، ملی و سرنوشت ساز بود
رئیس جمهور همچنین در مورد تدبیر مرحوم هاشمی، عنوان کرد: آنهایی که فقط صحنه را می بینند و بعد از صحنه را نمی بینند تدبیری ندارند بلکه آنهایی که مدبر هستند نتیجه را می بینند. هاشمی همه جا مدبر بود، در امور اقتصادی و روزهای سختی که در جنگ داشتیم صبر و تحمل فوق العاده ای داشت.
روحانی به عملیات های دفاع مقدس اشاره و اظهار کرد: ما عملیات بدر را داشتیم که عملیات بسیار سختی بود و البته موفق نشد. عملیات کربلای ۴ هم از جمله عملیات های بزرگ، ملی و سرنوشت ساز ما بود که این عملیات ناموفق بود و فرمان عملیات کربلای ۴ را خود آقای هاشمی صادر کرد.
وی تصریح کرد: مرحوم هاشمی از مدیران جنگ بود و می دانست جنگ فراز و نشیب دارد، گاهی پیروز می شدیم و گاهی دشمن پیروز می شد. همانطور که امیرالمومنین هم در جنگ ها به پیامبر چنین مطلبی را فرموده بودند. با این حال هاشمی خستگی ناپذیر بود و بعد از کربلای ۴ تصمیم گرفت عملیات دیگری طراحی شود.
رئیس جمهور ادامه داد: هاشمی با صبر و حوصله و خستگی ناپذیر بود و برای او مهم بود به این شکل جنگ را به پایان ببریم. چرا که یکی از مهمترین و استراتژیک ترین مسائل جنگ در دنیا پایان جنگ است.
وی تاکید کرد: این هنر نیست که در جنگ نظامی، اقتصادی و سیاسی چگونه جنگ شروع شود و چگونه ادامه یابد بلکه مهم این است چگونه جنگ پایان یابد اگرچه همه مراحل مهم است.
رئیس جمهور گفت: هاشمی یک سیاستمدار بود که مثل او را کم داریم و در جامعه روحانیون و دانشگاهیان سیاستمدار مسلمان به اینگونه نداریم. اگر نگویم هاشمی گوهر نایاب بود قطعا گوهری کمیاب بود. هاشمی استراتژیست بود، خیلی ها مدیریت خوبی دارند اما استراتژیست نیستند و نمی دانند چگونه مسائل را در پیچ و خم ها عبور دهند.
هاشمی به خوبی می دانست برای صلح عزتمندانه می جنگیم
روحانی بار دیگر به مسائل دفاع مقدس پرداخت و عنوان کرد: اولا جنگ برای این نبود که دشمن پیروز شود و یا ما پیروز شویم هدف دشمنان انقلاب، از بین بردن انقلاب بود. در آغاز انقلاب پیشرفت و نشاط انقلاب که باید شکل می گرفت با جنگ تحمیلی کند شد و دشمن می خواست این فرصت را از ما بگیرد و ما چاره ای نداشتیم که جلوی تجاوز دشمن را بگیریم و هاشمی این را به خوبی می دانست که دشمن چه هدفی دارد و باید جنگ را به خاطر دستیابی به صلح عزتمند ادامه دهیم.
وی تصریح کرد: هاشمی به خوبی می دانست برای صلح عزتمندانه می جنگیم.
رئیس جمهور یادآور شد: یکی از روزها آقای هاشمی را خوشحال دیدم که از خدمت آقا برگشته بود و گفته بود جنگ را پایان می دهیم و حتی عنوان کرده بود امام او را به عنوان جانشین کل قوا از سمت خود عزل کند و حتی محاکمه کند در حالی که امام نمی پذیرفت یکی از حواریون او در این مساله مهم فداکاری کند و خودش کنار بنشیند. امام گفته بود بگذارید فکر کنم.
وی ادامه داد: یک جلسه مهمی در صبح یکشنبه در ریاست جمهوری خدمت مقام معظم رهبری تشکیل شد که سرنوشت جنگ را با یک صلح عزتمند پایان دهیم، در آن جلسه آقای هاشمی به خوبی صحبت کرد و مرحوم حاج احمد آقا با پیامی که از امام خواند کار جنگ تمام شد و پیام امام هدایتگر راه ما شد.
رئیس جمهور تاکید کرد: باید در مورد نقش مرحوم هاشمی در هدایت و ساماندهی جنگ و دستیابی به صلح و تدبیر فوق العاده ای که داشت کتاب ها نوشت که ادامه راه انقلاب شود.
روحانی با اشاره به ارتحال امام راحل اظهار کرد: ساعت ۱۰.۲۰ شب که روح امام پرواز کرد وقتی مرحوم حاج احمد آقا خطاب به مسئولین حاضر اعلام کرد که تمام شد مسئولین گریستند، چند دقیقه بعد آقای هاشمی بلند شد و گفت کسی بلند گریه نکند مانند کسی بود که احساس می کرد مسئولیت بر دوش او است.
وی ادامه داد: ما با آقای خاتمی نشسته بودیم تا اعلامیه ای که قرار بود فردا رادیو اعلام کند را تنظیم می کردیم و آقای هاشمی به ما گفت بلند شوید و به نیروهای مسلح آماده باش صددرصد بدهید او حتی به خانواده امام نیز که در حیاط گریه می کردند گفت بلند گریه نکنید.
رئیس جمهور در مورد جایگاه مهم مرحوم هاشمی بیان کرد: در زمان ارتحال امام راحل هاشمی جایگاهی داشت که احساس می کرد همه بار کشور بر دوش او آمده است. حتی در حادثه هفتم تیر دستور داد بروید از بیمارستان مجروحین را بیاورید که مجلس باید تشکیل شود. البته در آن زمان امام بود و آن حادثه هم حادثه بسیار مهمی بود و ما نباید نقش حساس هاشمی را در روزهای بحران نظام از یاد ببریم که هاشمی مرد حافظ این نظام و کشور بود.
روحانی تاکید کرد: روز بعد از رحلت امام یعنی چهاردهم خرداد آن کسی که اعضای مجلس خبرگان را جمع کرد و توانست تکلیف رهبری را تا غروب به سامان برساند هاشمی بود. اگر هاشمی حضور نداشت آن روز جلسه به نتیجه نمی رسید چه در مورد رهبری به صورت شورایی و چه به صورت فردی. نقش آقای هاشمی در آن جلسه نقش ممتازی بود.
وی ادامه داد: وقتی من نوشته ای را به ایشان دادم گفت بیا پشت بلندگو برای همه خبرگان بخوان هاشمی بسیار موقع شناس بود و می دانست چگونه کار را پیش ببرد؛ اگر هاشمی نبود معلوم نبود بعد از ۱۴ خرداد کار را باید چطور پیش برد.
رئیس جمهور در مورد نقش هاشمی و انتخابات های سالهای گذشته عنوان کرد: هاشمی در انتخابات مهم از جمله انتخابات سال ۷۶ و ۹۲ نقش اساسی و مهمی داشت و نقش او استثنایی بود. هر چند در انتخابات ۹۶ جای او خالی بود اما یک سال قبل از آن ساعت ها با من صحبت کرد و اشکالات من را رفع کرد و گفت وظیفه تو است و باید برای سال آینده کاندیدا شوی.
هاشمی راجع به تمام مسائل کشور ریز به ریز وارد می شد
وی ادامه داد: در انتخابات سال ۹۶ حضور باشکوه مردم و نتیجه انتخابات نشان داد هیچ روز سختی نیست که در آن جای خالی هاشمی احساس نشود و دولت یک حامی بزرگ را از دست داد هاشمی اگر امروز بود به گونه ای دیگر بود.
روحانی همچنین گفت: بعد از انتخابات ۹۲ آقای هاشمی بسیار نگران بود که مذاکرات هسته ای چه می شود و مدام مسائل مذاکرات را دنبال می کرد و با من صحبت می کرد و همچنین مرحله به مرحله وزیر امور خارجه را می خواست.
وی گفت: هاشمی راجع به تمام مسائل کشور ریز به ریز وارد می شد. او راجع به آب، برق، کشاورزی، زیرساخت، بندر دغدغه داشت و دغدغه او پیشرفت و سربلندی ایران عزیز بود و می خواست ایران سربلند و مدرن باشد شاید از امیرکبیر الهام گرفته بود همچنان که امام راحل از مدرس تاثیر گرفته بود.
رئیس جمهور تصریح کرد: شخصیت امیر کبیر و مدرس که دو انسان فوق العاده بودند و باعث شدند علم وارد کشور شود و ایران مستقل شود. از یادها فراموش نمی شوند.
روحانی تاکید کرد: مرحوم هاشمی تنها مسئولی بود که از ابتدای انقلاب تا پایان روزها و ساعات آخر عمر خود برای نظام و سربلندی کشور تلاش کرد.
وی ادامه داد: مرحوم هاشمی وقتی برجام به ثمر رسید در اولین جلسه ای که خدمت ایشان رسیدم گفت فلانی دیگر خیال من راحت شد و دیگر با خیال راحت می میرم شما سایه یک جنگ را از روی ملت برداشتید و کار بزرگی برای ملت ایران انجام دادید که شش قطعنامه سازمان ملل را کان لم یکن کردید.
رئیس جمهور عنوان کرد: قطعنامه هایی که تحریم تسلیحاتی و نظامی ایران را شامل می شد، معلق کردیم و تا دو سال دیگر به طور کامل برداشته می شود.
هفته های آینده با موشک های ساخت خود دو ماهواره را به فضا خواهیم فرستاد
وی تاکید کرد: هاشمی می فهمید معلق شدن قطعنامه های سازمان ملل یعنی چه، چرا که هاشمی بنیانگذار فناوری هسته ای بود و هر کس در این کشور از فناوری هسته ای سخنی بگوید جز هاشمی، نادرست گفته است. اولین سانتریفیوژ که وارد ایران شد با مذاکرات آقای هاشمی با مسئولین پاکستان بود.
روحانی همچنین بیان کرد: مرحوم هاشمی در صنعت دفاعی نیز افتخاراتی برای ما به ارمغان آورد که به آن فخر می فروشیم و آن تسلیحات موشکی است که هفته های آینده نیز با موشک های ساخت خود دو ماهواره را به فضا خواهیم فرستاد. کسی که در ایران موشک ساخته هاشمی بود.
وی تاکید کرد: اگر امروز قدرت دفاعی داریم از یادگاران هاشمی است، اگر فناوری نوین داریم از یادگاران هاشمی است، اگر اعتدال داریم یادگار او است، او مرد اعتدال بود. اگر بخواهیم در انقلاب تندیس اعتدال بسازیم باید تندیس او را بسازیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: درست است که اصل اعتدال برای اسلام و پیغمبر است ولی هاشمی پدر تفکر اعتدال است، هاشمی اساس امید در این کشور بود. هیچ وقت آقای هاشمی را ناامید ندیدم.
روحانی ادامه داد: آقای هاشمی تعلق به هیچ جناحی نداشت و فراجناحی بود و در کشور ما سخت است که فراجناحی عمل کنی چرا که روزی که پیروز هستی همه برای تو کف می زنند و روز شکست همه پشت می کنند.
رئیس جمهور یادآور شد: افراطیون با هاشمی دشمن بودند اما اعتدالیون هر دو جناح آقای هاشمی را قبول داشتند و از سخنان او هم تاجر و کارگر توشه ای برمی گرفتند. شخصیت آقای هاشمی کم نظیر بود و ویژگی بارز او صبر و حوصله بود. همانطور که خداوند به پیغمبر گفته بود صبر کن، می دانم علیه تو حرف می زنند، علیه آقای هاشمی هم مقاله می نوشتند و در فضای مجازی سخن می گفتند، او صبور بود.
وی یادآور شد: هاشمی در برابر کسانی که به او ظلم کرده بودند به خاطر ایران و به خاطر اسلام صبور بود، باید امروز هاشمی زمانه خود باشیم و راه هاشمی را دنبال کنیم، باید صبر کنیم و با یکدیگر مدارا کنیم. مدارا با مردم نیمی از ایمان است.
رئیس جمهور تاکید کرد: قرآن از اعتدال گرایان به عنوان مقسط یاد می کند و جایی در باره مومن و سیره مومنین می فرماید میانه روی از ویژگی های مومن است ما هم باید از هاشمی اعتدال را یاد بگیریم. امروز روزهای سختی است که دشمن با همه تلاشش علیه ما برخواسته و با اعتدال می توانیم پیروز شویم و انقلاب مان را حفظ کنیم. خداوند به هاشمی ها جزا می دهد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه