مذاکرهای با آمریکانداریم/تلاش برای آتشبس درسوریه در عیدقربان/ گفتوگوهای ایران و۱+۵ درنوامبر
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: تهران با واشنگتن مذاکرهای ندارد ولی گفتوگوهای ایران و ۱+۵ در ماه نوامبر و یا اواخر آن انجام خواهد شد.
زرین نامه: مذاکرهای با آمریکانداریم/تلاش برای آتشبس درسوریه در عیدقربان/ گفتوگوهای ایران و۱+۵ درنوامبر
به گزارش زرین نامه به نقل از فارس، علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان بعدازظهر امروز (یکشنبه) پس از دیدار و گفتوگو با «آنتوان گامبی» وزیر خارجه آفریقای مرکزی در نشست خبری مشترک به تشریح گفتوگوها با همتای خود پرداخت و به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.
*تلاش برای تفرقه افکنی در لبنان
وی در پاسخ به سؤالی درباره انفجار روز جمعه در بیروت و عاملان این اقدام تروریستی اظهار داشت: پس از این اقدام با همتای لبنانی خود تماس گرفتم و به خانوادهها و بازماندگان تسلیت گفتم.
وزیر خارجه با ابراز تأسف از این اقدام تروریستی، اظهار داشت: باید جستوجو کنیم که چه کسی از این حادثه تلخ بهرهمند میشود؟
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان بزرگترین دشمن منطقه را رژیم صهیونیستی خواند و اظهار داشت: پهپادی که چندی پیش توانسته بود به سرزمینهای اشغالی نفوذ کند، این رژیم را دچار وحشت کرده بود و ضعف و ناتوانی آن کاملاً مشهود بود و برای اینکه افکار منطقه را از ضعف و ناتوانی خود در قبال شرایط داخلیاش منحرف کند، چنین جرم بزرگی را مرتکب و تعداد قابل توجهی از شهروندان لبنانی را به شهادت رسانده و زخمی میکند.
صالحی افزود: این فتنه بزرگی است که آن را آغاز کردند تا شرایط منطقه را پیچیدهتر کنند، ولی مطمئناً با آگاهی مردم و احزاب لبنان که متوجه این فتنه بزرگ هستند، به آنها اجازه این کار داده نمیشود.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان لبنان را مهد تمدن و یکی از پیشتازترین کشورهای عربی در مسائل فرهنگی، آزادی، دموکراسی و به خصوص آزادی رسانهها و احزاب خواند و گفت: آنها به دنبال این هستند که لبنان دستخوش تفرقه شود و مجدداً در این کشور جنگهای داخلی و درگیری بین فرقههای مختلف سیاسی راه بیندازند، اما یقیناً با هوشیاری احزاب مختلف و دولتمردان لبنان، این فتنه به سرانجام نخواهد رسید.
وزیر خارجه کشورمان با ذکر این نکته که موضع جمهوری اسلامی نسبت به تمامی احزاب لبنان روشن است، خاطرنشان کرد: بارها اعلام کردیم که ما در فاصله مساوی نسبت به همه احزاب قرار داریم، البته تعلق معنوی ما به برخی احزاب لبنانی بیشتر است و این هم امری سری و محرمانه نیست.
صالحی با اشاره به سفر 2 سال پیش سعد حریری به تهران به عنوان مهمان رحیمی معاون اول رئیسجمهور گفت: استقبال شایستهای از سعد حریری به عمل آمد و این نشانگر نظر ما نسبت به مجموعه احزاب سیاسی لبنان است.
وزیر خارجه کشورمان بار دیگر تأکید کرد: امیدواریم احزاب سیاسی لبنان و دولتمردان آن با هوشیاری، درایت، تحمل و صبر از این حادثه ناگوار عبور کرده و نگذارند کسانی که خیرخواه لبنان و مردم آن نیستند، زمینههای آشوب، اختلاف و تفرقه را ایجاد کنند.
صالحی یادآور شد: ما آمادهایم هر کمکی که از دستمان برآید به مردم و کشور دوست و برادر لبنان انجام دهیم.
*چیزی به نام مذاکره با آمریکا نداریم
به گزارش خبرنگار فارس، علی اکبر صالحی در ادامه و در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره خبر روزنامه نیویورک تایمز مبنی بر گفتوگوی مستقیم تهران و واشنگتن در ماه نوامبر تصریح کرد: ما مسئول پاسخگویی به اخبار منتشره آنها نیستیم و چیزی هم به نام مذاکره با آمریکا نداریم.
*مذاکرات ایران و 1+5 در ماه نوامبر
وی افزود: اگر منظور شما مذاکرات ایران و گروه 1+5 است، این مذاکرات در حال انجام میباشد.
صالحی درباره زمان مذاکرات ایران و 1+5 نیز اظهار داشت: بر اساس آخرین گفتوگوها قرار شد، این مذاکرات در ماه نوامبر و یا اواخر آن انجام شود، البته هنوز زمان و مکان دقیق آن مشخص نیست.
*تماس با بخشی از معارضه سوریه
رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سؤال که با توجه به پیشنهاد اخضر ابراهیمی نماینده ویژه سازمان ملل برای برقراری آتشبس در سوریه در عید قربان، آیا جمهوری اسلامی برنامهای برای رایزنی با کشورهای منطقه در این زمینه دارد؟ عنوان کرد: آقای احمدینژاد در جلسهای که با اردوغان نخستوزیر ترکیه در باکو داشت درباره بحران سوریه به تفصیل گفتوگو کرد و تصمیم گرفته شد که توأمان پیشنهاد داده و بیانیه مشترکی درباره توقف خشونت و جنگ جاری در سوریه در عید قربان صادر کنند، با این امید که انشاالله هیچگاه کشتار و خشونت برنگردد و مسیر صلحآمیز حل و فصل بحران سوریه ادامه یابد.
صالحی اضافه کرد: آقای احمدینژاد این مطلب را به صراحت در کویت بیان و اعلام کرد که جمهوری اسلامی از طرفین درگیر در سوریه دعوت میکند که به این ندای خیرخواهانه برای مردم سوریه و کل منطقه و جهان پاسخگو باشند. آقای اردوغان نیز این مطلب را در ترکیه بیان و بر آن تأکید و آقای ابراهیمی نیز این مطلب را پیگیری کرد.
وزیر خارجه کشورمان گفت: امیدواریم طرفین به این خواسته و ندای خیرخواهانه پاسخ دهند.
وی با بیان اینکه براساس اطلاعات واصله دولت سوریه در این زمینه اعلام آمادگی کرده، یادآور شد: ولی متأسفانه هنوز بخش عمده معارضه آمادگی خود را در این زمینه اعلام نکرده است.
صالحی در توضیح بیشتر در این زمینه گفت که معارضه در سوریه واحد نیست و متشتت هستند.
وزیر خارجه کشورمان اضافه کرد: اینجا روشن میشود که چه کسی واقعاً خواستار توقف خشونت و خونریزی است و چه کسی نیست. امیدوارم وجدان بیدار مردم سوریه و منطقه به این امر توجه ویژه داشته باشند.
رئیس دستگاه دیپلماسی بار دیگر پیشنهاد احمدینژاد را اعلام کرد و گفت: ما آمادهایم که در جهت تحقق این پیشنهاد هر کمکی از دستمان بر میآید، انجام دهیم. ایران آمادگی دارد که زمینه لازم را برای برقراری گفتوگو بین معارضه و دولت سوریه فراهم کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: از امروز با برخی از گروههای معارضه تماس گرفتهایم که اگر این آمادگی وجود داشته باشد و آتشبس انجام شود، با حکومت سوریه وارد گفتوگو شوند. امیدواریم در این جهت موفق بوده و کاری در جهت خیر و مصلحت مردم سوریه انجام دهیم.
*دستگیری 14 ایرانی در آبهای نزدیک به عربستان
وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره دستگیری 14 ایرانی در آبهای نزدیک به عربستان سعودی، اظهار داشت: معاونت کنسولی وزارت خارجه اقدامات لازم را در این زمینه انجام داده و اطلاعرسانی صورت خواهد گرفت.
وی همچنین گفت: مدیرکل کنسولی وزارت خارجه اخیراً در سفر به عربستان درباره مسائل مربوط به بازداشت شدگان ایرانی در این کشور به تفصیل با مقامات سعودی صحبت کرد تا اقدامات حقوقی و حمایتهای لازم را از شهروندان ایرانی زندانی در زندانهای عربستان انجام دهیم و در این زمینه نیز به تفاهماتی دست یافتهایم.
به گزارش خبرنگار فارس، علیاکبر صالحی در ابتدای این نشست خبری ضمن خیرمقدم به وزیر خارجه آفریقای مرکزی اظهار داشت: این سومین سفر وزیر خارجه آفریقای مرکزی در دو سال اخیر به جمهوری اسلامی ایران است. ایشان و رئیس جمهور آفریقای مرکزی در شانزدهمین اجلاس سران عدم تعهد در تهران حضور یافتند.
وزیر خارجه کشورمان تعدد این سفرها را نشانگر اهمیت روابط دوجانبه خواند و گفت: روابط ما عرصههای مختلف بهداشت، اکتشاف و کمکهای توسعهای را در بر میگیرد.
وی با بیان اینکه آفریقای مرکزی به آبهای آزاد دسترسی ندارد و در خشکی محصور است، اظهار داشت: قرار شد تا جایی که امکان دارد به این کشور در بازسازی و ساختن زیربناها و زیرساختهای جادهای کمک شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه آمادهایم مراکز بهداشتی، فرهنگی و علمی را در دانشگاههای این کشور دایر کنیم، خاطرنشان کرد: توافق کردیم که اقدام به پذیرش دانشجویان آفریقای مرکزی کرده و متخصصانی را در زمینههای فنی و حرفهای به این کشور اعزام کنیم تا جوانان را آموزش دهند.
وزیر خارجه کشورمان از آفریقای مرکزی و حمایتهای آن از جمهوری اسلامی در عرصههای مختلف قدردانی کرد و گفت: قرار شد این حمایتها با قوت بیشتری در عرصههای بینالمللی ادامه یابد و رایزنیهای مستمری در خصوص مسائل بینالمللی داشته باشیم.
صالحی در پایان ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک به آفریقای مرکزی سفر کند.
ارسال دیدگاه