زرین نامه: یک کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه سیاست ارزی کشور در گرو نهایی شدن سیاست خارجی است، گفت: دلیل اصلی کاهش قیمت دلار روانه شدن ارزهای خانگی به صورت محدود در بازار بود.
به گزارش زرین نامه؛ احمد حاتمی یزد با اشاره به دلایل کاهش قیمت ارز در بازار، گفت: در شرایطی که مردم از نحوه مذاکرات خشنود شدهاند، عدهای ارزهای خود را با پیشبینی کاهش ارزش آن، روانه بازار کردند.
وی ادامه داد: انتظار رفع محدودیتها درباره نقل و انتقالات و افت ارزش دلار باعث شد، تا عدهای دلارهای خود را روانه بازار کنند.
این کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه کاهش ارزش دلار با کل اقتصاد کشور همخوانی ندارد گفت: پیش از این مردم به دلیل کاهش ارزش ریال برای حفظ ارزش پول خود به سمت خرید ارزهای خارجی رفتهاند.
وی ادامه داد: اکنون که شرایط تغییر کرده است برخی مردم با خشنودی نسبت به آینده، رفتار متفاوتی در بازار از خود نشان میدهند.
مدیرعامل اسبق بانک صادرات با تاکید بر اینکه بسیاری از ارزهای ایرانی در چین، هند و دیگر کشورها به دلیل محدودیتها بلوکه شده است، گفت: تا زمانی که تحریمها برداشته نشود، ارز در ایران قیمت منطقی نخواهد داشت.
حاتمی یزد در پاسخ به این سؤال که آیا اظهارات سیف درباره مسائل ارزی مبنی بر کاهش بیشتر قیمت دلار منطقی نیست، صحیح است، یا خیر پاسخ داد: اگر ایشان برمبنای عوامل بنیادی سخن بگوید، صحیح است.
حاتمییزد خاطر نشان کرد: اگر توافقات سیاسی بین ایران و کشورهای تحریم کننده رفع شود، کل اقتصاد ایران دگرگون خواهد شد و به جرأت میتوان گفت به قبل از دولت نهم و دهم ریاستجمهوری بر میگردیم.
وی افزود: اکنون گروههای فشار زیادی در آمریکا شکل گرفتهاند که در روند توافق میان ایران و آمریکا تأخیر بیندازند و تا حدی هم موفق بودهاند.
کارشناس اقتصادی با بیان اینکه طرف ایرانی و آمریکایی با احتیاط نسبت به مسائل برخورد میکنند: باید دید مذاکرات میان ظریف و گروه ۵+۱ به چه سمتی پیش خواهد رفت؛ این مذاکرات تا حد زیادی تعیین کننده خواهد بود.
وی با اشاره به سخنان اوباما در مجمع سازمان ملل تأکید کرد: اوباما کاربرد سلحامیز انرژی هستهای در ایران را حق مسلم ایران دانسته، اما در بحث غنیسازی در خاک ایران سخنی به میان نیاورده است.
حاتمی یزد در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه اکنون باید چه نوع سیاست ارزی در کشور اعمال شود، گفت: تا زمانی که سیاست خارجی و مباحث بینالمللی نهایی نشود، نمیتوان سیاست ارزی اعمال کرد؛ چرا که بسیاری از مسائل ارزی کشور در گرو رفع محدودیتهای بینالمللی است./فارس
ارسال دیدگاه