برداشت غرمجاز از بانکها در صدر جرائم اینترنتی است

زرین نامه: رئيس پليس فتاي استان گلستان گفت: برداشت غير مجاز از حساب هاي بانكي رتبه اول جرايم رايانه اي است.

به گزارش زرین نامه به نقل از مهر، سرهنگ حبيب الله رجبلي ظهر دوشنبه در همايش تخصصي مركز مديريت امداد و هماهنگي رخدادهاي رايانه اي(ماهر) گفت: هتك حرمت و نشر اكاذيب ، كلاهبرداري اينترنتي، اخاذي و تهديد و مزاحمت از طريق اينترنت، جرائم و توهين به مقدسات اسلامي، جرايم عليه عفت عمومي، تكثير غير مجاز نرم افزارها، آموزش جرايم اينترنتي مانند هك و جعل رايانه اي رتبه هاي بعدي اين جرايم را شامل مي شوند.

وي افزود: براي اولين بار در سال 70 اينترنت وارد ايران شد و در سال 72 تعداد كاربران اينترنت در كشور 250 نفر ، در سال 81 نزديك به 2.5 ميليون نفر بصورت دايم و 3.5 ميليون نفر غير دايم و در سال 91 حدود 45 ميليون نفر كاربر اينترنت در كشور وجود دارد كه ايران از اين جهت رتبه دوم آسيا پس از چين و رتبه اول خاورميانه را داراست.

رجبلي ادامه داد: عمر پليس فتا در كشور به سه سال و در گلستان به 2 سال مي رسد كه در اين فاصله به پرونده هاي زيادي در جرايم گوناگون برخورد كرديم كه همه نيز حل شده و به مراجع قضايي ارجاع شده اند.

وي اذعان كرد: فضاي مجازي تنها اينترنت نيست بلكه پيامك و امواج راديويي را نيز شامل مي شود، سايبر به معناي مجازي است.

رجبلي در ادامه گفت: مهمترين ويژگي هاي فضاي مجازي را مي توان در مواردي چون جهاني بودن، وابيتگي به زمان، دستيابي آسان به آخرين اطلاعات ،جذابيت، سريع و ارزان، ارتباطات و اطلاعات آزاد، هويت پنهان و انتشار سريع اطلاعات برشمرد.

در ادامه اين همايش علي اكبر صفدري شادلو ، مدير كل ارتباطات و فناوري اطلاعات استان گفت: به دنبال آشنايي با خدمات ماهر هستيم تا امكان استفاده از اين خدمات فراهم شود.

وي افزود: اهميت امنيت در فضاي مجازي كمتر از فضاي فيزيكي نيست، علاج واقعه قبل از وقوع بايد كرد و قبل از هر گونه حمله سايبري به فكر امنيت باشيم و امروزه حملات سايبري كم نيست و روز به روز بر تعداد و شدت آن افزوده مي شود.

وي تصريح كرد: از كارهايي كه بر عهده اداره كل ارتباطات و فناوري اطلاعات است سياستگذاري اپراتورهاي ارتباطي و گسترش خدمات دولت الكترونيك است.