سمپوزیوم بینالمللی لُس، خاک و تغییرات اقلیمی در اورآسیا
سمپزیوم بینالمللی لُس،خاک و تغیرات اقلیمی در اورآسیا به همت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و همکاری دانشگاه کان، بلن و هانوفر آلمان در سالن خلیج فارس این دانشگاه در حال برگزاری است.
به گزارش زرین نامه ؛ فرشید کیانی ظهر امروز در حاشیه برگزاری سمپوزیوم بینالمللی لُس، خاک و تغییرات اقلیمی در اورآسیا در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: یکصد مقاله علمی به دبیرخانه همایش ارسال شده است که 65 مقاله مورد پذیرش قرار گرفت.
وی افزود: 25 مقاله پذیرفته شده به صورت شفاهی، 32 مقاله به صورت پوستر است و چهار سخنرانی از محققین برجسته ایران، صربستان، کانادا و آلمان به مدت دو روز در این سمپوزیوم انجام میشود.
35 محقق و دانشمند خارجی در سمپوزیوم علمی حضور دارند
دبیر اجرائی این سمپوزیوم علمی با بیان اینکه 35 محقق و دانشمند خارجی در این همایش حضور دارند، بیان داشت: این دانشمندان از کشورهای آلمان، اتریش، روسیه، چین، لهستان، صربستان، کانادا و ایران هستند که از این تعداد 15 متخصص و پرفسور در بحث خاکهای لس فعالیت میکنند.
کیانی با بیان اینکه در این همایش اسلودان مارکویچ رئیس انجمن خاکهای لس اروپا و احمد مرموت رئیس انجمن خاکهای لس کانادا سخنرانی خواهند داشت، بیان کرد: 25 مقاله از مجموعه 65 مقاله از کشور ما در این همایش ارائه میشود.
وی ادامه داد: پس از اتمام ارائه مقالات با حضور کارشناسان خارجی از تپهه و خاکهای لس استان بازدید و مورد ارزیابی قرار میگیرد که امید است با رایزنیهای صورت گرفته بتوانیم مجوز افتتاح مرکز تحقیقات لس در ایران را اخذ کنیم.
خاکهای لس منبع غنی از مواد معدنی هستند
دبیر اجرائی این سمپوزیوم علمی در خصوص برگزاری این همایش در گلستان گفت: به دلیل آنکه خاکهای لس به صورت پیوسته و کامل در استان گلستان وجود دارد و خاکهای لس اروپا را به آسیا پیوند میدهد حائز اهمیت است و در این مکان برگزار شده است.
کیانی با بیان اینکه خاکهای لس منبع غنی از مواد معدنی هستند، افزود: این خاکها چون دارای ذرات متوسط هستند موجب حاصلخیری خاک و نسبت به مدیرت حساس میشوند، در صورت مدیریت غلط کشاورزی از بین میرود و پیامدهایی چون سیلاب و جاری شدن سیل را نیز در پی خواهد داشت.
وی در خصوص همکاری دانشگاههای آلمانی در این همایش اظهار کرد: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سالهای گذشته با این دانشگاهها همکاری داشته است و ارتباط خوب قبلی و ارتباط علمی موجبات این همکاری را فراهم کرده است./فارس
ارسال دیدگاه