تابلوهایی که در گلستان خیلی تابلو هستند
با وجود اینکه تابلوهای راهنمایی و رانندگی در حل مشکل ترافیک جوامع امروزی نقشی اساسی و حیاتی ایفا میکنند، اما گاهی اوقات دیده میشود در نصب، نگهداری و حتی ساخت آنها دقت چندانی صورت نمیگیرد.
به گزارش زرین نامه ؛ تابلوهای راهنمایی و رانندگی، تابلوهای ادارات، مغازهها، مطب پزشکان، مدارس و ... که در جای جای شهر و حتی روستاها نصب شدهاند، برای زیبایی و تبلیغات شهری نیستند و به نوعی پایگاههای اطلاعرسانی مکتوب محسوب میشوند. شاید تصور جاده و یا شهری بدون تابلو و علائم مختلف، برای لحظهای هم امکانپذیر نباشد.
تابلوهای راهنمایی و رانندگی، کلید نظم ترافیکی در شهر
در بین تابلوهای مختلف شهری، تابلوهای راهنمایی و رانندگی از اهمیت خاصی برخوردار هستند چرا که علاوه بر ایجاد نظم و نوعی رفاه اطلاعاتی، در مواردی باعث جلوگیری از ایجاد ترافیکهای سنگین، بروز تصادفات و اتلاف وقت شهروندان میشوند. جانمایی این تابلوها معمولاً توسط شورای ترافیک استان و شهرستانها صورت میگیرد و عمدتاً اصول ایمنی و ترافیک شهری و بین شهری در طراحی و نصب آنها رعایت شده است.
این تابلوها که در ابعاد و اندازههای مختلف و با مضامین متنوع طراحی شدهاند، حاوی پیامهای ترافیکی متنوعی هستند. توجه به علائم راهنمایی و رانندگی و رعایت قوانین اطلاعرسانی شده در معابر شهری و بین شهری، علاوه بر ایجاد نظم و امنیت ترافیکی، در بسیاری موارد باعث جلوگیری از بروز تصادفات و به مخاطره افتادن جان شهروندان نیز میشوند.
تابلوهای استاندارد چگونه تابلوهایی هستند؟
تابلوهای راهنمایی و رانندگی استاندارد علاوه بر خوانا و درشت بودن باید در محلی نصب شوند که از دور قابل رویت باشند و راننده امکان و فرصت تصمیمگیری داشته باشد.
نشانهای راهنمایی و رانندگی در ایران به سه دسته تقسیم میشوند، دسته اول نشانهای بازدارنده راهنمایی و رانندگی هستند، از این گروه تابلوها میتوان به «بوق زدن ممنوع»، «منطقه ایستادن ممنوع» و «توقف ممنوع» اشاره کرد.
دسته دوم تابلوهای هشداردهنده یا اخطاری هستند، «جاده باریک میشود»، «گذرگاه عابر پیاده» و «کارگران مشغول کار هستند از این دسته علائم هستند. دسته سوم به تابلوهای آگاهی دهنده یا اخباری معروف هستند. پایان منطقه محدوده سرعت، تونل و بیمارستان در این طبقه قرار دارند.
تابلوهای که در گلستان خیلی تابلو هستند!
با وجود اینکه تابلوهای راهنمایی و رانندگی در جوامع امروزی نقشی اساسی و حیاتی ایفا میکنند، اما گاهی اوقات دیده میشود در نصب، نگهداری و حتی ساخت آنها دقت چندانی صورت نمیگیرد.
یکی از معضلات اساسی در این خصوص استفاده از تابلوهای دست دوم یا به عبارتی تغییر نوشتههای یک تابلو است که به علت ساختار این تابلوها (خاصیت انعکاس نور در شب یا شبرنگ بودن) بعد از تاریکی هوا به سختی خوانده میشوند و یا مخدوش دیده میشوند که این امر باعث بروز مخاطراتی در این زمینه میشود.
هر چند شهروندان استان از نوع و شرایط مسیرهای مختلفی که در آنها تردد میکنند، آگاهی دارند، ولی ناآگاهی رانندگان عبوری و مسافران از مضامین تابلوهای مخدوش در معابر استان چندان بیخطر نیست.
به عنوان مثال تابلوهای نصب شده در ورودی کمربندی علیآبادکتول از سمت گرگان، چندان استاندارد نیستند و علاوه بر شلوغ و مخدوش بودن، دارای ایرادات پیامرسانی نیز هستند.
در هر دو این تابلوها که مشخص کننده مسیر داخل شهر و کمربندی هستند، عبارت مشهد دیده میشود و بسیاری از مسافران در انتخاب مسیر سردرگم میشوند و گاهی دیده شده رانندگان عبوری و مسافران ( علیالخصوص در شب) در انتخاب مسیر مردد شده و با حرکت به صورت دنده عقب، سعی در اصلاح مسیر دارند که بسیار خطرناک است.
کوچک بودن یا استاندارد نبودن تابلوهای مشخص کننده سرعتگیرها، از دیگر معضلات ترافیکی استان محسوب میشوند که عمدتا مشکلاتی را برای مسافران به وجود میآورند.
نگهداری از تابلوها یک وظیفه عمومی
پنهان شدن تابلوها زیر شاخ و برگ درختان، تخریب تابلوها توسط افراد ناراحت، کوچک بودن متن تعدادی از تابلوها، وجود غلط املایی به خصوص به زبان انگلیسی، کمبود یا در برخی موارد نبود تابلوی مناسب اطلاعرسانی در برخی معابر استان و ... از دیگر معضلات این بخش محسوب میشوند که جا دارد مسئولان محترم اداره کل راه و شهرستان استان، راهنمایی و رانندگی و شهرداریهای استان گلستان به آن توجه داشته باشند.
هر چند مردم نیز باید در حفظ و نگهداری تابلوها کوشا بودن و از آسیبرساندن به آنها به ویژه در راههای روستایی بپرهیزند.
البته تابلوهای راهنمایی و رانندگی جزء اموال عمومی محسوب میشوند و قانونگذار در خصوص نگهداری از آنها قوانینی صادر کرده است.
«براساس ماده 678 قانون تعزیرات، هر کس در تاسیسات مورد استفاده عموم از قبیل شبکههای آب، برق، تلگراف، تلفن و علائم راهنمایی و رانندگی مرتکب تخریب یا از کار افتادن شود، بدون آنکه قصد اصلی او اختلال در نظم هم باشد، مستحق سه تا 10 سال حبس است.»
سخن پایانی؛
هر چند جمع کثیری از شهروندان این استان خود را مقید به رعایت اصول ترافیکی دانسته و در ایجاد امنیت ترافیکی شهر خود را مسئول میدانند ولی متاسفانه مشاهده شده عدهای از شهروندان که به هیچ عنوان به علائم رانندگی توجه ندارند و آنها را مختص بانوان و افراد تازه کار تلقی میکنند!
شایان ذکر است بعد از تجهیز پلیس راهور شهرستانهای استان گلستان به دوربینهای مداربسته تقریبا اکثر معابر اصلی شهری و بینشهری در رصد این دوربینهای مداربسته قرار دارند و امکان ثبت آنی این تخلفات وجود دارد.
پس جا دارد شهروندان محترم علاوه بر رعایت مفاد تابلوهای راهنمایی و رانندگی که به منظور ایجاد رفاه خودشان نصب شدهاند، در نگهداری و مراقبت از این تابلوها نیز کوشا باشند و در صورت تخریب و یا مخدوش شدن آنها، مراتب را بلافاصله به مسئولان اطلاع دهند.
در ضمن از مسئولان راهنمایی و رانندگی نیز در خواست میشود نسبت به تغییر مکان برخی تابلوها، تعمیر و مرمت و یا تعویض برخی تابلوهای فرسوده اقدام کنند و در نصب تابلوهای جدید، به ویژه در ورودیهای شهر یا معابر بین شهری، عدم آشنایی مسافران را با جادههای استان در نظر بگیرند تا اهدافی که از نصب این تابلوها مدنظر است، به خوبی محقق شوند.
گزارش از: وحید حاج سعیدی
منبع: فارس
ارسال دیدگاه