جلوگاه ارادت گلستانی ها به اهل بیت (ع) در کارگاه شیشه  ای+تصاویر

با راه اندازی کارگاه شیشه ای ساخت درب حرم امامین جوادین (ع) در جوار امام زاده عبدالله گرگان این کارگاه شیشه ای به جلوگاه ارادت گلستانی ها به اهل بیت (ع) تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار زرین نامه؛ کارگاه شیشه ای که از آن سخن به میان است، به همت گلستانی ها ساخته و همه ی 120 میلیون تومان اجرت و وسایل بکار رفته در آن اهدائی مردم استان به ستاد بازسازی عتبات عالیات است.

علی اکبر شهسواری در این خصوص به خبرنگار ما گفت: راه اندازی کارگاه شیشه ای محل ساخت درب باب القریش مربوط به حرم امامین جوادین (ع) در گلستان 120 میلیون تومان هزینه داشت که توسط مردم گلستان به صورت رایگان و امانی ساخته شد.

وی اظهار کرد: تا کنون در ساخت قسمت چوبی درب نیز بیش از 40 درصد پیشرفت داشته ایم که توسط نجار گلستانی به رایگان انجام شده است.

برای دیدن کارگاه شیشه ای و روند ساخت درب حرم مطهر به امام زاده عبدالله رفتم، در پرتور طلایی رنگ غروب خورشید قلم زن و نجار درب مشغول کار بودند که به جمعشان وارد شدم.

ابوالفضل فاضلان نجار درب حرم مطهر 43 سال دارد و کار نجاری را از 15 سالگی آغاز کرده است.

فاضلان 2 پسر نوجوان هم دارد که گاهی آن ها را به کارگاه می آورد تا هم به پدر کمک کنند و هم در حین کار عشق به اهل بیت (ع) را به آن ها بیاموزد.

گفتگو را با فاضلان در باره ویژگی های درب حرم مطهر آغاز کردیم که گفت: نوع چوب درب از جنس ساج و از کشور برمه است که خواص چند درخت نظیر سرخدار، گردو، چنار و آزاد را با هم دارد و از ویژگی های آن (به دلیل نوع روغنی اش) ضد قارچ و حشره، عمر طولانی، مقاومت در برابر آب و جذب کم رطوبت است.

فاضلان تصریح کرد: عملیات برش و هواخوری چوب از 5 ماه گذشته آغاز شده و طرح های پشت درب مطهر مشخص و بقیه کار آن نیز در حال انجام است.

وی در ادامه با اذعان به اینکه هنر نزد همه ی ایرانیان است، عقیده دارد همه ی تلاشمان را خواهیم کرد تا تمام کار ساخت این درب توسط هنرمندان گلستانی ساخته شود.

فاضلان یادآور شد: آقای نجار از علی آبادکتول هم در ساخت درب با من همکاری می کند و پدرم که یکی از قدیمی ترین نجارهای شهر گرگان است نیز بر کار نجاری و ساخت درب نظارت دارد.

در بین گفتگوی ما هرازگاهی جمعیتی می آیند، دقایقی نظاره گر کار قلم زنی می شوند و سپس دعا کرده، کمک ها و نذوراتشان را درون صندوق ستاد بازسازی عتبات عالیات انداخته و می روند.

ادامه صحبتمان را با مهدی گرگانی قلمکار گرگانی درب باب القریش پی گرفتیم، وی در سال 76 برای آموختن قلمکاری به اصفهان رفت تا این هنر را نزد اساتید برجسته اصفهان همچون حمیدمردانی و رضا میرلوحی بیاموزد.

گرگانی قبل از این بیشتر در زمینه ساخت مجسمه های مسی فعالیت داشته و همچنین تجربه قلم زنی درب دیگری از حرمین شریف که سال 90 در شیراز ساخته می شد را دارد.

گرگانی با بیان اینکه این درب ها یکی از زیباترین درب های منطقه است، افزود: در دهه 1340 شمسی 6 درب معروف به درب مینا (به دلیل اینکه در تزئین آن از میناکاری وسیعی استفاده شده بود به درب مینا معروف شد) در ایران ساخته و برای نصب در حرم امامین جوادین (ع) در کاظمین ارسال شد که امضاها و شعرهای فارسی حاشیه چارچوب آن ها نیز به دستور صدام تخریب و با گل های سرخی که با کل درب هم همخوانی ندارد، تزئین شد.

وی در خصوص ویژگی های کار قلم زنی این درب اظهار کرد: در این درب از دو سبک قلم زنی جنبده کاری و شبکه استفاده می شود.

این قلمزن گرگانی نیز همانند فاضلان نجار درب معتقد است با کمک هنرمندان استان می توانیم کار ساخت درب باب القریش را انجام و این هدیه ناقابل را که نشانه ارادت گلستانی ها به اهل بیت (ع) است به حرم مطهر امامین جوادین (ع) تقدیم کنیم.

برای مشاهده تصاویر بیشتر از این کارگاه اینجا کلیک کنید.