30 کشور جهان در بخش فناوری نانو دارای برنامه ملی هستند
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا گفت: 30 کشور جهان در بخش فناوری نانو دارای برنامه ملی و یا در حال تدوین برنامه هستند.
به گزارش زرین نامه ؛ شکوفه گرانمایه پیش از ظهر امروز در کنفرانس علمی علوم و فناوری نانو که به همت دانشگاه پیام نور شهرستان گرگان برگزار شد، اظهار داشت: استفاده از فناوری نانو باعث گسترش فروش 300 میلیارد دلار در بخش صنعت، نیمههادیها و 900 میلیون دلار برای مدارهای مجتمع طی 10 الی 15 سال آینده میشود.
وی با بیان اینکه افزایش محصولات نانو از سال 2010 آغاز شد و روند رو به رشد آن همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: نیمی از محصولات دارویی در 10 الی 15 سال آینده متکی به فناوری نانو خواهد بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا با اشاره به اهمیت فناوری نانو یادآور شد: این فناوری تاثیرات امنیتی در جهان و ایران دارد که از نظر دفاعی میتواند علاوه بر فرصت، تهدید نیز باشد.
گرانمایه ادامه داد: کشورهایی که بتوانند سهمی از فناوری نانو را در زمینههای مختلف از جمله مباحث امنیتی کسب کنند از یک فرصت ارزشمند برخوردار میشوند.
وی بیان داشت: راهبرد 10 ساله توسعه فناوری نانو در ایران با تشکیل ستاد ویژه انجام شد و هدف آن تولید ثروت و افزایش کیفیت زندگی مردم بوده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا از دستیابی ایران به جایگاه هفتم جهانی در بین 15 کشور برتر فناوری نانو خبر داد و گفت: تلاش برای ارتقاء مداوم این جایگاه به منظور توسعه اقتصادی بوده است.
گرانمایه؛ نهادینه شدن توسعه پایدار، پویایی علم فناوری و صنعت نانو را از اهداف توسعه این تکنولوژی عنوان کرد و بیان داشت: انتقال هوشمند دارو، علوم و عناصر غذایی همچنین تشخیص سریع بیماریهای گیاهی از مهمترین ویژگیهای این تکنولوژی در بخش کشاورزی است.
وی با بیان اینکه گرایش فناوریهای مربوط به صنایع غذایی به سمت تکنولوژی نانو افزایش پیدا کرده است، یادآور شد: بهبود طعم، رنگ و سلامت غذا با استفاده از فناوری نانو قابل تحقق است.
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا با تاکید بر اینکه با استفاده از نانوتکنولوژی میتوان صدمات ناشی از انقلاب صنعتی را جبران کرد، گفت: از طریق این تکنولوژی میتوان پایانی برای آلودگی، بریدن جنگلها، گرسنگی و قحطی بود.
گرانمایه بیان داشت: تولید کالاهای مصرفی با دوام، جدید، پرثمر، ایمن، ارزان و فراوان از ویژگیهای استفاده از نانوتکنولوژی است بنابراین نانوفناوری نه تنها بخشی از آینده است بلکه تمام آینده را در برمیگیرد./فارس
ارسال دیدگاه