ارائه خدمات ترک اعتیاد به 50 درصد مبتلایان توسط بهزیستی
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور گفت: این سازمان با 2300 مرکز درمان و کاهش آسیب اعتیاد توانست به بیش از 500 هزار معتاد خدمات ارائه کند که این تعداد افزون بر 50 درصد مبتلایان را شامل می شود.
به گزارش زرین نامه؛ دکتر مجید رضازاده در همایش بزرگ طرح کارزار رسانهای پیشگیری از مصرف شیشه افزود: امروز لباس کارزار پیشگیری از مصرف شیشه را به تن کردهایم و امیدواریم این لباس را تا زمان کاهش مصرف مواد مخدر در کشور بر تن داشته باشیم و این مبارزه همچنان ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به نقش مهم رسانهها در اطلاع رسانی و آگاه سازی جامعه اضافه کرد: در این طرح تلاش می کنیم تا با استفاده از تمامی رسانهها مردم جامعه را با خطرات و عوارض مواد مخدر خصوصا شیشه آشنا کنیم و با این اطلاع رسانی باورهای غلط و رایج درباره شیشه را از ذهن مردم پاک کنیم.
رییس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: از آن جا که سیستم و تجارت بزرگ و پرفروش مواد مخدر به دنبال باورهای غلط و تلقینهای اشتباه در بین مردم است لذا سازمان بهزیستی سالهاست که در زمینه آموزش و تقویت مهارتهای زندگی فعال است.
به گفته وی، سازمان بهزیستی با کمک دیگر دستگاههای متولی امر آموزش و پرورش و اطلاع رسانی سعی در آموزش مهارتهای زندگی، آموزش خانواده، فرزندپروری و پیشگیری از اعتیاد کرده است تا به فرزندانمان بیاموزد در زمان بروز مسائل و مشکلات به راه حلهای غلط و موقت پناه نبرند.
مدیرکل بهزیستی استان گلستان نیز در این همایش گفت: کارزار رسانهای نوعی بسیج اطلاع رسانی است چنان که از نام آن نیز پیداست به معنای پیکار علیه ناآگاهی با تمام قوا و بهره گیری از کلیه امکانات است.
رقیه رحمانی افزود: در این طرح باورها، نگرشها و دانسته های مردم را شناسایی و ارزیابی کرده و بر اساس آن مسیر آموزش را از دانستهها به سمت ندانستهها طرح ریزی کردهایم.
به گفته وی، در طرح حاضر طی ارزیابی اولیه در استان (یک نمونه 688 نفری به نسبت جمعیت هر شهرستان) انتخاب و پس از انتخاب و آموزش پرسشگران و اجرای یک پرسشنامه نگرش سنج (طراحی شده در سازمان بهزیستی کشور) مشخص شد که جمعیت استان در زمینه مصرف شیشه از چه باورهای کارآمد و ناکارآمدی برخوردارند تا صرفا در زمینه مواردی که نیاز به اطلاع رسانی دارد، فعالیتها طرح ریزی و اجرا شود.
وی ادامه داد: سعی بر این است که ابتدا به صورت علمی و اصولی مشخص شود که گروههای مختلف سنی و جنسی جامعه در چه حیطه ها و زمینههایی فاقد اطلاعات کافی و کارآمد هستند و سپس با هر ابزار اطلاع رسانی عام و خاص و به شیوه های خلاقانه، متنوع و مطابق با میل و سلیقه گروه های هدف، خلاءهای اطلاعاتی موجود برطرف گردد
رحمانی با بیان این که ماده اعتیادآور شیشه به عنوان یک ماده روان گردان، موضوع کارزار رسانهای بهزیستی کشور قرار گرفته است گفت: این سازمان با هدف دسترسی سهل و رایگان مردم به خدمات مشاورهای در زمینه اعتیاد، اقدام به راه اندازی خط ملی اعتیاد به شماره 09628 کرد که به عنوان خط راهنمایی، مشاوره و کمک رسانی در زمینه پیشگیری و درمان اعتیاد در سراسر کشور بدون هیچ پیش شمارهای قابلیت تماس دارد.
به گفته وی گزارشهای تماس حاکی از آن است که شیشه به عنوان یک ماده اعتیادآور جای خود را در کشور باز کرده است و درصد تماس گیرندگان با این خط با موضوع مصرف شیشه رشد قابل توجهی داشتهاند.
وی ادامه داد: نکته دیگر این که بر اساس تحقیقات صورت گرفته در مقایسه خشونتهای اجتماعی، هنجارشکنی در میان مصرف کنندگان مواد روان گردان و مخدر محرز شده است که مصرف کنندگان ماده اعتیادآور شیشه، بیشترین میزان بروز خشونت و آسیب رسانی، به خود و دیگران را در فضای خانه و بیرون از خانه دارند، بر این اساس پیشگیری از مصرف شیشه به عنوان یک موضوع بحرانی در دستور کار دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور قرار گرفته است.
در ادامه، دادستان مرکز استان گلستان نیز با اشاره به این که شیشه از یک سندروم اجتماعی به یک وضعیت بغرنج اجتماعی تبدیل شده است گفت: این ماده مخدر مستقیما سلامت روانی جامعه را نشانه گرفته است.
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی حقی خاطرنشان کرد: شیشه یا اصطلاحا 'آمفتامین' به عنوان یک ماده محرک و نه مخدر که موجب بی پروایی در انسان می شود برای اولین بار در آمریکا و در مجالس رقص و بزم استفاده میشد.
وی افزود: کسانی که شیشه مصرف می کنند مناسبتها را درست نمی بینند و قدرت تشخیص و تحلیل مباحث را ندارند و از آن جا که نسبت به اطرافیان و جامعه بدگمان میشوند همیشه سلاح سرد با خود حمل میکنند که به دنبال آن موجب بروز جنایت و قتل در جامعه میشوند.
دادستان مرکز استان گلستان با اشاره به این که تجارت مواد مخدر یکی از پرسودترین تجارتهای دنیا محسوب می شود اضافه کرد: این تجارت سالانه 1500 تا 2000 میلیارد دلار گردش مالی دارد که امنیت جامعه را تهدید می کند.
وی ضمن هشدار نسبت به سونامی مصرف مواد مخدر گفت: 26 درصد معتادین در کشور، اعتیاد به شیشه دارند.
وی با اشاره به آمار رسمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در کشور خاطرنشان کرد: چهار درصد دانش آموزان حتی برای یک بار شیشه مصرف کرده اند و یک درصد دانش آموزان کل کشور نیز معتاد هستند که از این تعداد 60 درصد به شیشه اعتیاد دارند.
حجت الاسلام والمسلمین حقی ضمن اشاره به کاهش سن اعتیاد و افزایش آن در میان بانوان گفت: با توجه به ایجاد باورهای غلط و تلقینهای اشتباه مزایای مصرف شیشه در بین مردم خصوصا بانوان از جمله ایجاد سرخوشی و کاهش وزن و ...، در زنان مصرف شیشه به شدت رو به افزایش است و سن مصرف آن اکنون 9 تا 27 سال است.
در پایان این همایش مدیران و مسئولان، از پایگاههای ثابت طرح کارزار رسانه ای پیشگیری از مصرف شیشه در گرگان بازدید کردند و با روند ارائه خدمات و نحوه اطلاع رسانی نسبت به پیشگیری از مصرف شیشه در استان آشنا شدند
همایش طرح کارزار پیشگیری از مصرف شیشه به میزبانی اداره کل بهزیستی گلستان و با حضور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر، رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و مدیران و مسئولان بهزیستی در گرگان برگزار شد./ایسنا
انتهای پیام/م
ارسال دیدگاه