پیشبینی کاهش بیش از تصور تولید گندم با افزایش دمای جهانی در یافتههای محقق ایرانی
بر اساس یافتههای تیمی بینالمللی از دانشمندان با همکاری «احسان عیشی رضایی»، محقق دانشگاه بن آلمان، به ازای اضافهشدن هر درجه سانتیگراد به دمای آبوهوای جهانی و در صورت عدمسازگاری گندم با این وضعیت، در آینده تولید کلی این محصول در دنیا به طور میانگین تا شش درصد کاهش خواهد یافت.
به گزارش زرین نامه؛ گندم نقش مهمی در تغذیه مردم سراسر کره زمین ایفا میکند اما تغییرات آبوهوایی برداشت آن را با تهدید مواجه خواهد کرد.
تیم بینالمللی حاضر در این پژوهش، کاهش تولید گندم در واکنش به افزایش دمای جهانی در آینده را برای اکثر مناطق جهان پیشبینی کرد.
با در نظرگرفتن تولید جهانی 701 میلیون تن گندم در سال 2012، این امر به معنای کاهش احتمالی 42 میلیون تنی گندم به ازای افزایش هر درجه سانتیگراد دما در سطح جهانی است. این میزان همچنین معادل یک چهارم تجارت گندم جهانی است که در سال 2013 به 147 میلیون تن رسید.
محققان با بررسی 30 مدل محصول گندم در آزمایشات میدانی مختلف که در آنها، دماهای فصلی به طوری میانگین از 15 تا 26 درجه سانتیگراد افزایش مییافتند، به یافتههای خود پی بردند.
بر اساس بررسیهای عیشی رضایی و همکارانش، کاهش تولید گندم به خاطر تغییرات آبوهوایی، احتمالا بیش از آنچه تصور میشود، است.
جزئیات این بررسی در نشریه Nature Climate Change قابل مشاهده است./ایسنا
انتهای پیام/م
ارسال دیدگاه