جاذبههای طبیعی و گردشگری گلستان + تصاویر
استان گلستان در شمال ایران علاوه بر داشتن آثار تاریخی و منحصر به فرد مانند بزرگترین برج آجری جهان دارای گردشگاههای طبیعی بسیاری بوده که در تعطیلات نوروزی و فصل تابستان همواره با استقبال گردشگران و مسافران مواجه است.
به گزارش زرین نامه؛ استان گلستان یکی از مناطق سرسبز و دینی در شمال ایران با مساحت بیش از 20 هزار کبلومترکیلومتر مربع، از شمال به جمهوری ترکمنستان، از جنوب به استان سمنان، از شرق به استان خراسان شمالی و از غرب به استان مازندران محدود میشود.
جمعیت استان گلستان یک میلیون و 777 هزار و 74 نفر است که این جمعیت در 14 شهرستان، 29شهر، 27 بخش و60 دهستان ساکن هستند.
جغرافیای طبیعی استان گلستان به صورتی است که به سه بخش کوهستانی، دامنهای و جلگهای تقسیم شده و از نظر آب و هوایی دارای اقلیم مدیترانهای و نیمه بیابانی است.
استان گلستان به علت دارا بودن مناظر بدیع و چشم اندازهای طبیعی و خیره کننده از جایگاه ویژهای در صنعت گردشگری برخوردار است، به صورتی که در هر فصل از سال، چهار فصل را میتوان در آن مشاهده کرد.
به علت شرایط مساعد اقلیمی و زیست محیطی آن از دوران پیش از تاریخ ، و دوران اسلامی به عنوان یکی از استقرارگاههای بشری مورد توجه بوده و سابقه تمدن و فرهنگ استان گلستان با توجه به کاوشهای باستانشناسی به 7هزار سال قبل میرسد.
سواحل دریای خزر
استان گلستان به دلیل تنوع جغرافیایی و قدمت تاریخی دارای جاذبه های گردشگری متعددی است جاذبههای گردشگری استان گلستان از سه جنبه جاذبههای طبیعی، جاذبههای فرهنگی و تاریخی شامل جاذبههای طبیعی استان، منابع طبیعی و پارکهای جنگلی و تالابهای بینالمللی قابل بررسی است.
از بزرگترین جاذبههای استانهای شمالی کشور برای گردشگران سواحل دریای خزر است.
سهم استان گلستان از سواحل دریای خزر 82 کیلومتر است که شامل ساحل بندرگز، بندرترکمن و گمیشان است که در مقایسه با سواحل استان مازندران اگرچه کیفیت ساحل برای شنا کردن را ندارد ولی ساحل آزاد و قابل بهرهبرداری در اجرای پروژهها و طرحهای سرمایهگذاری از مزیتهای غیرقابل انکار آن محسوب میشود.
آشوراده، نگین دریای خزر
جزیره آشوراده درمنتهی الیه شرقی شبه جزیره میانکاله درجنوب شرقی دریای خزر با وسعتی در حدود یک هزار و 200 هکتار است.
شمال این جزیره را دریای خزر، جنوب آن خلیج گرگان، شرق آن به واسطه تنگهای که خلیج گرگان را به دریای خزر مرتبط میسازد از خشکی جدا شده است.
جزیره منحصربهفرد ملی بینالمللی در سطح دریای خزر که بستر مناسبی برای زیست گونه های مختلف جانوری و همچنین فعالیتهای شیلاتی و اقتصادی فراهم ساخته است.
از گذشته دور به لحاظ شرایط اقلیمی و چشم اندازهای زیبای طبیعی مورد توجه جهانگردان و گردشگران داخلی و خارجی بوده است.
دور بودن از گل و لای رودخانه های محلی و برخورداری از سواحل کم عمق و غیر باتلاقی این جزیره را مناسب برای فعالیت های شیلاتی و تفریحی کرده است.
وجود اماکن تاریخی مانند قلعه قدیمی و منزل خوزینی این منطقه را واجد شرایط میراثی کرده است.
وجود ذخایر غنی آبزیان و رونق هرچه بیشتر فعالیتهای شیلاتی و استقرار فعالیت شیلات ناحیه چهار ایران از مزایای این جزیره است.
وجود زیستگاه حیات وحش یا اکوتوریسم آبی و خشکی مناسب که هرساله سبب جذب پرندگان مهاجر نادر میشود مزیت دیگری برای این جزیره است.
عدم تمرکز جمعیت در سطح جزیره و عدم تعارضات اجتماعی، آن را برای ایجاد بستری مناسب توریستی – شیلاتی و اقتصادی فراهم کرده است.
منابع طبیعی و پارکهای جنگلی
استان گلستان از جمله استانهای سرشار از منابع طبیعی و جنگلی است و وسعت جنگلهای این استان 380 هزار هکتار است.
پارکهای جنگلی النگدره، امام رضا(ع)، قرق، دلند، کبودوال، ناهارخوران، آق سو، چهل چای ، شبنم نوده خاندوز،شیرآباد ، هزارپیچ، شصتکلا، شموشک، لوه، محورهای طبیعی النگ، توسکاستان به سرعلیآباد و خوش ییلاق آبشارها مانند کبودوال، گلستان، شیرآباد، لوه، زیارت، ارتفاعات ییلاقی درازنو، جهان نما و زیارت چشمه های طبیعی چشمهلال، چشمه سید کلاته ، چشمه گل ، چشمه قلقلی و دیگرمناطق طبیعی مانند چراغتپه ، حاشیه اترک، زیتون تپه، قلعهماران ، دهنه محمد آباد چینو، دهنه زرینگل، باغ تاشته از جمله تفرجگاههای استان گلستان هستند.
این تفرجگاهها با استقبال خوبی از طرف طبیعت دوستان مواجهند و همچنین وجود پارک ملی گلستان با اقلیمهای متفاوت و مناطق زیستی متنوع جنگلی، استپی و چشماندازهای طبیعی به لحاظ دست نخوردگی جوامع زیستی، گیاهی و جانوری و اکوتوریسمهای طبیعی به عنوان میراث طبیعی و تنوع ژنتیکی از اهمیت زیادی از نظر محققان و دانشپژوهان محسوب میشود.
تالابهای بینالمللی
وجود تالابهای بینالمللی آلاگل، آجی گل، آلماگل و گمیشان در همه فصول به ویژه در فصل زمستان با حضور پرندگان مهاجر مانند فلامینگو، قو، انواع اردک، پرستوی دریایی، غازها و انواع دیگر پرندگان آبزی و کنار آبزی هیاهوی خاصی را به این تالابها داده است.
تالابها بهعنوان بهبود دهنده کیفیت محیط زیست و اساس پایداری اکوسیستمها محسوب میشوند و ضمن آنکه دارای ارزش عملکردی چون ذخیره آب و تنظیم هیدرولوژیکی و ایجاد یک میکروکلیمای مطلوب در منطقه و منابع علوفه، آب وانرژی، تصفیه و پالایش آلایندههای زیست محیطی، حافظ تنوع زیستی و بانک ژنتیکی و جایگاه آزمایشگاه تخصصی زیستی مهمی برای جذب گردشگر برای تماشای پرندگان، عکاسی، صید ورزشی ماهی، زیباشناسی و بسیاری از ارزشهای دیگر است که حفظ و حراست آن لازم بوده وتوجیه اقتصادی آن به عنوان مکان تفریح و تفرج گردشگران نیز توجیه مناسبی برای کشور و استان و منطقه است که سبب پویائی و اهمیت صنعت گردشگری میشود./تسنیم
انتهای پیام/م
ارسال دیدگاه