نباید برای حفاظت از محیط زیست درب آن را قفل کنیم

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: کدام دانشمند محیط زیست گفته است که برای حفاظت از محیط زیست باید درب آن را قفل زد تا کسی وارد آن نشود.

به گزارش زرین نامه؛ سعید شیرکوند عصر امروز در جمع مدیران دستگاه‌های اجرایی استان گلستان در خصوص آخرین وضعیت جزیره آشوراده اظهار کرد: متاسفانه در مدت‎های گذشته موضوع واگذاری آشوراده بر اساس اطلاعات غیرواقعی مطرح شده است.

وی ادامه داد: 20 سال گذشته در مطالعات محدود از طریق مقامات استانی و ملی، گفته شد که آشوراده برای گردشگری منطقه مناسبی است.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: آن زمان برای ساماندهی آشوراده گفته شد که باید طرح جامع مطالعاتی تهیه شود که تصمیم‌گیری شود که چه نوع گردشگری در این منطقه شکل بگیرد.

شیرکوند بیان کرد: در آن زمان بخشی از مطالعات را سازمان جهانگردی انجام داد که مطالعات قابل تکیه نبوده اما بر اساس همان مطالعات سرمایه‌گذاری انتخاب شد که یک طرح جامع را تهیه کند.

وی اضافه کرد: با تغییر دولت در آن زمان بحث‌های دیگری انجام شد و مباحث به سمت مالکیت آشوراده پیش رفت و متوجه شدند که مالکیت این جزیره هم مسیر متفاوتی را طی کرده است و یک سری مباحث حقوقی در این بین مطرح شد.

شیرکوند تاکید کرد: در آن زمان موضوع زمین‎خواری، رانت و مباحث مشابه دیگری مطرح شد که باعث شد کار متوقف شود و سرمایه‎گذاری که در آن زمان کار مطالعه را انجام داد، کار را متوقف کرد و هیچگونه مطالعه انجام شده را به سازمان میراث فرهنگی تحویل نداد.

اداره منابع طبیعی مالک آشوراده تعیین شده است

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: موضوع مالکیت آشوراده 6 سال به طول انجامید و در نهایت اداره منابع طبیعی به عنوان مالک آشوراده تعیین شد.

شیرکوند ادامه داد: آشوراده به لحاظ گردشگری از نوع طبیعت‌گردی جاذبه بسیار بالایی دارد و اهمیت این جزیره برای مردم، مسئولان استانی و حتی ملی آنقدر بالا است که این موضوع در کارگروه سفر رئیس جمهور به استان گلستان هم مطرح شد.

وی افزود: حتی آقای رئیس جمهور عنوان کرد که اگر تمام ابعاد آشوراده حل شده است من در این سفر به آن اشاره کنم و در غیر این صورت هیچ اشاره‎ای به این جزیره نخواهم کرد.

شبرکوند گفت: به همین ترتیب سازمان میراث فرهنگی و همچنین سازمان محیط زیست متولی بررسی مسائل این جزیره شدند و جلسات متعددی هم گذاشته شد که معاون عمرانی استاندار گلستان و مدیرکل میراث فرهنگی استان نیز در این جلسات حضور داشتند.

سازمان همیاری شهرداری‎های گلستان سرمایه‌گذار مادر در آشوراده

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار کرد: با توجه به اینکه مشکل مالکیت این جزیره حل شد، سازمان میراث فرهنگی و سازمان محیط زیست در خصوص جزیره آشوراده تفاهمنامه‌ای را امضاء کردند که قرار شد از مجموع 680 هکتار اراضی جزیره آشوراده، بخشی از آن به عنوان حریم و منطقه حفاظت شده در نظر گرفته شود.

شیرکوند افزود: قرار بر این شد که در این تفاهمنامه 380 هکتار به موضوع گردشگری اختصاص پیدا کند.

وی تاکید کرد: در این تفاهمنامه دیده شده که از 380 هکتار، فقط 10 درصد آن به ساخت و ساز تعلق بگیرد و این نکته مهم است که بدانید آشوراده به هیچ سرمایه‌گذاری واگذار نشده است.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تصمیم بر این شد که واگذاری آشوراده به یک سرمایه‌گذار مادر از خود استان که مربوط به نهاد خاصی باشد انجام شود تا این سرمایه‌گذار یک مشاور بگیرد و طرح جامع تفصیلی را تهیه و تنظیم کند و کاربری‎های آن را مشخص کند.

شیرکوند اضافه کرد: پس از تهیه این طرح جامع، طرح توسط دو سازمان میراث فرهنگی و محیط زیست تصویب شود و با تعیین زیرساخت‎های کار، فراخوان انجام شود و سرمایه‌گذاران جزء وارد سرمایه‌گذاری در این جزیره شوند.

وی بیان کرد: در حال حاضر سازمان همیاری شهرداری‎های استان گلستان به عنوان سرمایه‎گذار مادر برای جزیره آشوراده تعیین شده است.

میانکاله و آشوراده دو جزیره جداگانه هستند

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: در حال حاضر یک مشاور برای تهیه طرح جامع انتخاب شده و در حال فعالیت است.

شیرکوند گفت: هیچگونه تصویر مشخصی از طرح جامع وجود ندارد و باید طرح تهیه و بررسی و به تصویب برسد.

وی در بخش دیگری با انتقاد از برخی جوسازی‎هایی که بدون اطلاعات دقیق از سوی برخی رسانه‎ها درباره جزیره آشوراده انجام می‎شود تاکید کرد: نباید جزیره آشوراده را با جزیره میانکاله یکی بدانیم بلکه این دو جزیره جداگانه هستند.

شیرکوند متذکر شد: هیچ شرکت فرانسوی نیز گزارشی در خصوص جزیره آشوراده به ما نداده است و تنها دو سرمایه‌گذار به نام های یزدان‌پناه و ابراهیمی در خصوص جزیره آشوراده وارد شدند که یکی از آنها اصلا به موضوع آشوراده ورود نکرد و تنها در یک فراخوانی برنده شد و دیگری هم که مطالعاتش را به سازمان ارائه نکرده است.

وی افزود: آن سرمایه‌گذاری هم که گزارشش را ارائه نکرد، ما به صورت دوستانه به دلیل ورود آگاهانه به موضوع آشوراده، آن را مطالعه کردیم اما هیچگونه مطالعاتی به صورت رسمی به سازمان ارائه نشده است.

شیرکوند اظهار کرد: در حال حاضر سرمایه‌گذار و مشاور فعلی قول داده‌اند که تا 6 ماه آینده نتیجه مطالعات را به ما اعلام کنند و امیدواریم در سالگرد سفر آقای رئیس جمهور به استان گلستان طرح توسعه جزیره آشوراده عملیاتی شود.

وی در انتقاد به برخی از مدعیان حفاظت از محیط زیست ابراز کرد: محیط زیست برای ما هم قبل درک و با اهمیت است اما کدام دانشمند محیط زیست گفته است که برای حفاظت از محیط زیست باید درب آن را قفل زد تا کسی وارد آن نشود؟

منبع: فارس

انتهای پیام/م