سرمای زودرس با کاهش 13 درجهای دما در گلستان / احتمال بارش نخستین برف پائیزی
آسمان این روزهای گلستان اگر چه ابری است، اما جریان هوای ملایم، توام با خنکای مطبوع، احساس خوشایند زندگی را جاری کرده است.
به گزارش زرین نامه؛ به نظر میرسد قرار نیست این هوای مطبوع تداوم داشته باشد و پیشبینیهای هواشناسی استان، نشان از سرمایی زودرس و هوایی بارانی دارد.
چندی پیش سازمان مدیریت بحران کشور، طی نامهای به استانها از وقوع پاییزی پرباران و زمستانی سرد خبر داد، خبری که اوضاع جوی فعلی در گلستان، موید آن است.
بارندگی برای بسیاری از گلستانیها خبر خوشآِیندی است، اما احتمال وقوع زمستان سرد، یادآور یخبندان طی سالهای 1390 و 1392 در استان است که موجب از بین رفتن بسیاری از محصولات باغی این دیار شد.
به هر حال در این شرایط، پیش از وقوع فصل سرما، به نظر میرسد دستگاه متولی کشاورزی از هماکنون باید برای مواجهه با این شرایط، برنامههای خاص خود را تدوین کنند تا بتوانند با این تمهیدات، پیشبینیهای خاصی را برای مواجهه با سرمای پیشرو تدارک ببینند.
عبور سامانه بارشی از یکشنبه هفته آینده
مدیرکل هواشناسی استان گلستان با اشاره به احتمال تجربه پائیزی پرباران در سال جاری گفت: پیشبینیهای جوی استان، موید این احتمال است و انتظار میرود شاهد نزولات جوی مناسبی طی روزهای آِینده باشیم.
سیدمحمدرضا رضوی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: از اواخر روز پنجشنبه گذشته با فعال شدن موج کوتاه و ناپایدار، بارش رگباری توام با رعد و برق در استان را شاهد بودیم.
وی خاطرنشان کرد: از ظهر جمعه نیز مجددا استان تحت تاثیر موج ناپایداری قرار گرفت که علاوه بر تداوم سامانه بارشی، احتمال بارش نخستین برف پائیزی در مناطق کوهستانی، وزش باد شدید، طوفانی شدن دریا، دمای استان نیز بین 10 تا 15 درجه سانتیگراد کاهش یافت.
رضوی یادآور شد: با توجه به این شرایط جوی، احتمال آبگرفتگی و جاری شدن سیل در مناطق مستعد استان بالاست.
به گفته وی این سامانه جوی تا امروز در استان مستقر است و روز یکشنبه از فراز این استان شمالی عبور خواهند کرد.
این مسئول گلستانی با اشاره به صدور اطلاعیه جوی اذعان کرد: این اطلاعیه برای تمامی دستگاههای عملیاتی و مدیریت بحران استان ارسال شده و از طریق پیامک نیز به مدیران دستگاههای اجرایی و عملیاتی استان اطلاعرسانی شده است.
احتمال فصل پائیزی پرباران در گلستان
رضوی با اشاره به شرایط جوی استان طی فصل پائیز جاری بیان کرد: پیشبینی میشود در این فصل شاهد بارشهای مطلوبی در سطح استان باشیم و ذخایر آبی استان نیز با وجود این بارشها شرایط بهتری پیدا کند.
وی اضافه کرد: با توجه به وضعیت نامناسب کمبود آب و خشکسالی در استان طی فصل تابستان سال جاری، بارشهایی از این دست میتواند نقش مثبتی در کاهش تنش آبی استان ایفا کند.
همچنین مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان با اشاره به صدور اطلاعیه هواشناسی گفت: پس از دریافت اطلاعیه هواشناسی، مراتب برای اطلاع و اقدام لازم برای مواجهه با حوادث احتمالی برای فرمانداریها و دستگاههای عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران استان ارسال شده است.
صادقعلی مقدم تصریح کرد: بر اساس این اطلاعیه، موج اول بارندگی در سطح استان از روز گذشته آغاز شد، اما براساس همین پیشبینی، مرحله دوم بارندگیها از شدت بیشتری برخوردار است.
وی با اشاره به حجم خوب بارندگی در اوایل پاییز امسال افزود: امیدوارم این رحمت الهی همچنان تداوم داشته باشد تا استان از شرایط بسیار سخت کمآبی خارج شود و خشکسالی بیش از این استان سرسبز گلستان را تحت تاثیر خود قرار ندهد.
مقدم اضافه کرد: گرما توأم با خشکسالی و کاهش شدید رطوبت طی این مدت شرایط مساعدی را برای حریق در عرصههای جنگلی استان فراهم کرده بود.
موج دوم بارندگی در گلستان شدیدتر است
وی ادامه داد: این شرایط جوی به همراه کاهش دما و رطوبت حاصل از آن، میتواند اوضاع را تا حد بسیاری تلطیف کند و آستانه تحریکپذیری جنگلهای گلستان را تا حدود بسیاری کاهش دهد.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان با اشاره به آمادگی دستگاههای عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان تاکید کرد: کشیکهای مستقر در دستگاههای اجرایی استان آماده پاسخگویی و خدمت به شهروندان گلستانی و مواجهه با بلایای طبیعی هستند.
مقدم تصریح کرد: هماهنگی و تعامل مناسبی بین دستگاههای اجرایی و امدادی استان جریان دارد و انتظار میرود با وجود این تعامل، مشکلی در این شرایط حادث نشود.
هوای گلستان هماکنون ابری و دمای آن نیز بین 13 تا 22 درجه سانتیگراد متغیر است.
استان گلستان با جمعیتی حدود یک میلیون و 800 هزار نفر در شمال شرقی کشور قرار دارد و به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی، این استان هر ساله شاهد حوادث و بلایای متعدد طبیعی از جمله زلزله، سیل و آتشسوزی جنگلهاست./فارس
انتهای پیام/م
ارسال دیدگاه