مرکز یادگیری محلی در علی آباد کتول راه اندازی می شود

رییس اداره سواد آموزی مدیریت آموزش و پرورش شهرستان علی آباد کتول از ایجاد مراکز یادگیری محلی سواد آموزی در سال جاری خبر داد و گفت: نهضت سواد آموزی، خط مقدم مبارزه با بیسوادی و کم سوادی است.

به گزارش زرین نامه؛ نهضت سواد آموزی در هفتم دی ماه  هزار و سیصد پنجاه هشت با صدور فرمان تاریخی حضرت امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با هدف آموزش بزرگسالان در حد خواندن و نوشتن و آموختن حساب و بالا بردن سطح دانش و نشر فرهنگ اسلامی تشکیل شده و اساسنامه آن بر اساس مصوب مجلس شورای اسلامی در مورخ 20/3/1363 به تایید شورای محترم نگهبان رسید. در بهمن سال 1393 نیز بر اساس تصویب هیات محترم وزیران مقرر شد کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور افراد آموزش پذیر بی سواد تحت پوشش خود را به این سازمان معرفی نمایند. اهداف  گسترده ای در بطن نهضت سواد آموزی نهفته است که از آنها می توان به  آموزش به افراد بی سواد در حد خواندن و نوشتن و آموختن حساب و قرآن ، آموزش سواد به کارگران ، کارکنان کم سواد و بی سواد دستگاه های دولتی و غیر دولتی، پرسنل وظیفه نیروهای مسلح و زندانیان و .... اشاره کرد. 

بر همین اساس اداره نهضت سواد آموزی شهرستان علی آباد کتول نیز در سال 1358 تاسیس و فعالیت های خود را آغاز نمود و به همت آموزشیاران نهضت در این شهرستان ، تا کنون افراد بسیاری به ویژه در روستاها از نعمت خواندن و نوشتن بهره مند گردیده اند. 

اسد الله جعفری رییس اداره سواد آموزی مدیریت آموزش و پرورش شهرستان علی آباد کتول در گفتگو با خبرنگار زرین نامه درباره برنامه های سال جاری این سازمان گفت: سیاست ها و برنامه های سال 95 این سازمان کما فی السابق بر اساس مصوبات گذشته در حال اجرا و پیگیری است و این سازمان در صدد است ضریب بی سوادی را در سطح شهرستان و روستاهای اطراف تا حد ممکن پائین بیاورد. جعفری در ادامه به ساختار آموزشی نهضت اشاره کرد و گفت: ساختار آموزشی  نهضت سواد آموزی  شامل سه دوره تحصیلی سواد آموزی ، تحکیم سواد و دوره انتقال است . آموزش در نهضت به صورت کلاسی و آموزش فرد به فرد صورت می گیرد. شیوه های آموزش سواد آموزی نیز به صورت حضوری، نیمه حضوری، غیر حضوری و رسانه ای است. شرط ارتقاء به دوره ی بالاتر در دوره های سواد آموزی و انتقال ، کسب نمره قبولی در هر یک از مواد درسی می باشد. 

وی در خصوص تعداد افراد ثبت نام شده در سال جاری گفت: در سال تحصیلی 94- 93 تعداد 569 نفر تحت پوشش این سازمان قرار گرفتند و امسال این رقم به 831 نفر افزایش پیدا کرده است. 

وی همچنین ایجاد مراکز یاد گیری محلی سواد آموزی،  آموزش اولیای بی سواد دانش آموزان، آموزش افراد محروم از سواد در سنسن 10 تا 49 سال، آموزش زندانیان و ایجاد پایگاه های سواد آموزی در مدارس،‌ مساجد و حسینیه ها را از اهم برنامه های این سازمان در سال جاری عنوان کرد و گفت: در راستای سیاست های تشویقی این سازمان بر اساس مصوبه سال جاری سرانه آموزش دوره سواد آموزی به شرط قبولی مبلغ 6750000 ریال،  سرانه آموزش دوره تحکیم به شرط قبولی 1300000 ریال و سرانه آموزش دوره انتقال مبلغ 8200000 ریال تعیین شده است. 

رییس اداره سواد آموزی شهرستان در خاتمه به محدودیت ها و محرومیت هایی که دولت برای بیسوادان در سال 95 در نظر گرفته است اشاره کرد و گفت: راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جمهوری ایران صدور هر نوع گواهینامه و تمدید آن را فقط مختص افراد با سواد می داند و ارائه هر گونه خدمات در خصوص صدور و تمدید گواهینامه فقط در صورت دارا بودن  مدرک دوره سواد آموزی خواهد بود. همچنین اتحادیه ها و شوراهای صنفی نیز موظفند افراد بی سواد متقاضی اخذ یا تمدید پروانه کسب را برای آموزش سواد به سازمان معرفی یا راسا نسبت به آموزش این افراد اقدام کنند. صدور پروانه کسب و یا تمدید آن نیز منوط به ارائه مدرک دوره سواد آموزی خواهد بود. بنابراین به شهروندان محترمی که بی سواد و کم سواد هستند و تا کنون توفیق ثبت نام در کلاس های نهضت را نداشته اند توصیه می شود به اداره نهضت سواد آموزی شهرستان واقع در مدیریت آموزش و پرورش مراجعه کنند تا با شرکت در دوره های نهضت بتوانند از نعمت خواندن و نوشتن بهرمند شوند. 

جعفری در خاتمه از ائمه جمعه و جماعات، فرهنگیان و مدیران مدارس، روسای ادارات و همه علاقه مندان به فرهنگ و دانش در خواست کرد نسبت به آگاه سازی مردم و تشویق افراد بی سواد و کم سواد به ثبت نام مراکز یادگیری اقدام کنند و یاریگر سواد آموزان و کارکنان این سازمان در توسعه فرهنگ و گسترش سواد در جامعه باشند.

گفتگو از انجمن خبرنگاری کانون شهید بهشتی

انتهای پیام/

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه