چطور برای راهپیمایی اربعین آماده شویم؟
این روزها زائران زیادی خودشان را آماده پیادهروی و اجماع بزرگ اربعین میکنند تا دوباره بزرگترین گردهمایی جهان را به وجود بیاورند. اما چطور برای این سفر آماده شویم؟
به گزارش زرین نامه به نقل از فارس، خانه هرکسی را جستجو کنی کوله پشتی آمادهای میبینی که کنج اتاق نشسته و آماده سفر است. زائران دل توی دلشان نیست. کیف و کفشهایشان کوک کردهاند، موعد که فرا رسید عزم سفر کنند و دل به جاده بزنند تا خودشان را به بزرگترین اجتماع جهان برسانند. راهپیمایی باشکوه اربعین قدم به قدمش خواستنی ست و هرسال تعداد دلدادگان پیاده حسینی این مسیر را شلوغتر از قبل میکند. اگر امسال عزم سفر دارید و میخواهید خودتان را به قافله برسانید بهتر است فوت و فن راه را از قبل بدانید تا سفر برایتان دلپذیرتر شود. به همین بهانه از قدیمیترها و راه بلدها فوت و فن ها را پرسیدیم تا برایتان شرح دهیم. اگر راهی شدید و به کارتان آمد التماس دعا!
تهیه پاسپورت و ویزا
این نکته را در نظر بگیرید که پاسپورت شما باید تا 6 ماه اعتبار داشته باشد. در غیر این صورت حتماً با مراجعه به پلیس+10 آن را تمدید کنید.
بعداز آن میتوانید در سامانه samah.haj.ir ثبتنام کنید. تا برایتان ویزا صادر شود. البته خودتان هم میتوانید با در دست داشتن اصل گذرنامه و دو قطعه عکس سه در چهار رنگی زمینه سفید به نمایندگیهای سفارت عراق در تهران، مشهد، عراق و کرمانشاه مراجعه کنید و ویزای سهماهه عراق را بگیرید.
هزینهها:
هزینه صدور ویزا برای هر نفر حدود 190000تومان است. قبل از سفر مقدار کافی دینار عراقی از صرافیها تهیه کنید و برای مکالمه در عراق هم، سیمکارتهای عراقی را از آژانسهای مسافرتی معتبر یا از نمایندگیهای سفارت عراق در ایران دریافت کنید.
کرایه ماشینها از مرز تا نجف بین 10 تا 40 هزار دینار بین اتوبوس، ون و سواری متغیر است. کرایه از گاراژ نجف تا حرم حضرت علی (ع) بین 1000تا 1500 دینار است.
قیمت هتلها در نجف به ازای هر نفر 25000دینار است. نرخ هتلهای کربلا بین 40 تا 100 دلار به ازای هر نفر است.
وسایل موردنیاز:
سعی کنید از کولهپشتی راحت و سبکی استفاده کنید که بندهای آن نازک نباشد و ستون فقرات شما را در طول مسیر اذیت نکند. رول دستمالکاغذی، مسواک، حوله شخصی، لیوان و کلاه آفتابگیر همراه داشته باشید. یک عدد کیسهخواب نیز به همراه داشته باشید تا در صورت مناسب نبودن و سرد بودن مکانها برای استراحت از شما در برابر خاک و سرما محافظت کند.
باید بگوییم که به آبوهوا اعتمادی نیست! پس لباس گرم بیرون از کوله همراه داشته باشید که آن را بپوشید یا روی دست بگیرید. لباسهای گرمتان را حتیالامکان طوری انتخاب کنید که دکمه یا زیپ داشته باشد و قابلیت کم یا زیاد کردن لباسهایتان را در طول مسیر داشته باشید. داروهای موردنیازتان برای 10 روز را همراه داشته باشید. کفش راحت و سبک بپوشید. بههیچوجه برای پیادهروی اربعین کفش نو تهیه نکنید یا حداقل آن را از یک ماه قبل بپوشید و یک و نیم تا دو ساعت در روز با آن پیادهروی کنید. کفشی را انتخاب کنید که کفی مناسب داشته باشد و عرق نکند. در غیر این صورت ممکن است کوفتگی عضلانی و تاول در پاها شما را اذیت کند.
میتوانید یک قرآن، دعا و زیارت جیبی و یا مداحی موردعلاقهتان را همراه داشته باشید. البته بهتر است اینها را در موبایل خود داشته باشید تا در حال پیادهروی بتوانید گوش بدهید یا بخوانید.
از بین خوراکیهای همراه، آجیل و نانهای خشک سبوسدار به سیستم گوارشی خیلی کمک میکنند. کشمش، میوههای خشک، نخودچی و شکلات به همراه داشته باشید. شکلات شیرین باعث ایجاد تشنگی میشود اما شکلات تلخ انتخاب خوبی برای یک پیادهروی طولانی است. درواقع شکلات تلخ برای تأمین انرژی بسیار مفید است.
در راه سفر:
مناسبترین وسیله و راه را انتخاب کنید: برای پیادهروی اربعین میتوانید مسیر نجف به کربلا یا بغداد به کربلا را انتخاب کنید. برای سفر هوایی، از شهرهای تهران، اهواز، اصفهان، مشهد، ساری، کرمان، شیراز و تبریز پرواز مستقیم به نجف و بغداد وجود دارد. برای سفر زمینی، میتوانید از مرز مهران، شلمچه و چزابه حرکت کنید. البته ممکن است ساعات زیادی منتظر بمانید. پس برای اقامت در مرز آمادگی داشته باشید.
ازآنجاییکه مسیر کمکم شلوغ میشود، بهمحض زیارت حرم حضرت علی (ع) پیادهروی را شروع کنید. موکبها (به زبان عربی همان هیئت) محل استراحت زائران در مسیر هستند، سرویس بهداشتی و محل استراحت دارند و صلواتی از شما پذیرایی میکنند. فاصله هر موکب تا موکب بعدی 50 متر است.
طول مسیر نجف تا کربلا 82 کیلومتر است که بین دو تا 5 روز طول میکشد. مسیر پیادهروی از شارع الرسول شروع میشود و در عمود 180 النجف، پیادهروی در شهر نجف تمام میشود. بعدازآن دوباره پیادهروی را از عمود 1 در جاده نجف به کربلا شروع میکنید و تا حرم حضرت عباس (ع)، 1452 عمود در پیش دارید. حتماً بعد از نماز صبح پیادهروی را شروع کنید و بین ساعت 3-5 موکبی را برای استراحت شبانه پیدا کنید. اگر انفرادی میروید تا قبل از 10-11 صبح حرکت کنید چون مسیر هم در این ساعتها خلوتتر است. ضمناً اگر میخواهید تماس تلفنی داشته باشید بهتر است این کار را قبل از طلوع آفتاب انجام دهید. احتمالاً به دلیل ترافیک بالای شبکه، در طول روز با مشکل بر خواهید خورد.
اگر گم شدید: امکان گم کردن همراهانتان در طول مسیر وجود دارد؛ بنابراین با توجه به آنتن ندادن موبایلتان در بعضی نقاط همچنین به دلیل ترافیک بالای شبکه از همان ابتدای مسیر شماره عمودها (ستونها) را انتخاب کنید که اگر همراهانتان را گم کردید، زمان رسیدن به آن عمود توقف کنند. فقط حواستان باشد شمارههای رند خیلی شلوغ است و تجمع افراد زیاد است.
اگر درنهایت با همه تدابیر همسفرانتان را گم کردید، بهتر است آخرین جایی که برای قرار با آنها در نظر میگیرید، ستاد عتبات عالیات ایران در جوار حرم امام حسین (ع) باشد که آدرس این مکان را بیشتر کسبه اطراف حرم میدانند.
مواظب سلامتی خودتان باشید: حتماً بعد از دو ساعت راه رفتن، نیم ساعت استراحت کنید. بیشتر خادمین موکبها آموزش ماساژ دیدهاند، ولی اگر دچار گرفتگی عضلانی میشوید، حتماً قرص «متاکارمابول» همراه داشته باشید.
وعدههای غذایی را بهموقع مصرف کنید تا دچار افت قند نشوید. در طول مسیر موکب دارها به بهترین شکل از شما پذیرایی میکنند! سعی کنید مایعات زیاد بخورید: چایی، آب، فرنی، سوپ و ...این باعث میشود که عفونتهای بدن دفع شود.
چند نکته برای خانمها:
به خانمها توصیهشده که در این مراسم مسائل امنیتی را رعایت کنند و از مسیرهای اصلی فاصله نگیرند تا جایی که ممکن است از ویزای فردی استفاده نکنند و «مجردی» به پیادهروی نروند.
هرسال تعدادی موکب فرهنگی برای بانوان پیشبینی میشود در تلاش باشید با آنها ارتباط بگیرید.
بهتر است با پارچه مشکی نرم و مستطیل شکل چیزی شبیه پوشیه درست کنید و کش بیندازید تا در طول مسیر صورتتان را از سرما و گردوغبار محافظت کند.
بهتر است از چادری استفاده کنید که امکان انداختن کوله با آن وجود داشته باشد. انواع چادرهای لبنانی و ملی مناسب است.
بچهها را همراه ببریم یا نه؟! شاید حضور بچهها در این سفر در نگاه اول مشکل به نظر برسد، اما خیلیها با کودک زیر پنج سال یا حتی چندماهه در پیادهروی اربعین شرکت کردهاند. شاید بد نباشد چند نکته را بدانید. اول اینکه از ابتدا با خود تکرار کنید: «من در این سفر به نیت خدمت به کودکان امام حسین (ع) قرار است خادم زائر کوچک و معصوم امام حسین (ع) باشم.» حتماً بازی و خوراکیهای دوستداشتنی کودکتان را همراه داشته باشید. صبور باشید! ممکن است او زودتر از موعد خسته یا گرسنه شود یا نیاز به چیزی پیدا کند که لازم باشد توقف کنید.
اگر با گروه یا کاروانی هستید سعی کنید با گروهی باشید که اعضا مثل شما کودک داشته باشند و اگر چنین گروهی در کاروان شما نبود، آدرس و نقشه دقیق محل اسکان در کربلا را بگیرید و از آنها جدا شوید تا دغدغه عقب ماندن شما را آزار ندهد. اگر با کاروانی هستید که باید در روز خاصی در کربلا باشید سفر خودتان را به نحوی مدیریت کنید تا در آن تاریخ به کربلا برسید. به این نحو که در ابتدا با سوارشدن ماشین خودتان را تا یک عمودی که محاسبه کردید بروید و ازآنجا پیادهروی خودتان را آغاز کنید (البته در طول مسیر هم میتوانید سوار ماشین شوید ولی در اواسط و انتهای مسیر یافتن ماشین یک مقدار سختتر است.)
شماره های مهمی که ممکن است به آنها نیاز پیدا کنید:
اورژانس: 104
افراد گمشده: 07801300561
احکام شرعی:07814651353
اداره مرکزی: 0780100475
روز اربعین :
یادتان باشد که مهمترین اتفاق این سفر، فرصت پیادهروی در طول این مسیر است. پس اگر قدرت بدنی و بنیه کافی برای حضور در ازدحام جمعیت-به ویژه زیر قبه امام حسین (ع)- را ندارید، سعی کنید از زیارت صرفنظر کنید.
از آداب این روز، زیارت حرم حضرت اباعبدالله (ع)، خواندن زیارت اربعین و خواندن دو رکعت نماز این روز است.
خداحافظ ای شعر شب های روشن» / در راه بازگشت:
درراه بازگشت، برای رفتن به مهران، کاظمین یا بغداد، از گاراژ بغداد ماشین کرایه کنید. برای رفتن به نجف، چزابه، شلمچه یا فرودگاه نجف از گاراژ نجف یا میدان «ساحت الزهرا»، خود را به عمود 672 برسانید و بعد ازآنجا نسبت به تهیه وسیله نقلیه اقدام کنید. اگر میخواهید بهصورت هوایی خارج شوید، حتماً 8 ساعت قبل از پرواز اقدام به خروج از کشور کنید. چون اکثر مردم عراق در بعدازظهر اربعین به شهرهای خود برمیگردند، بهتر است در روز اربعین برای بازگشت به کشور اقدام نکنید. اگر بعد از اربعین هم قصد ماندن دارید، حتماً ارز کافی همراه داشته باشید.
و بازهم صبر، صبر، صبر!
در بازگشت از سفر اربعین و در صفوف زمینی ممکن است معطل شوید. پس سعی کنید بیشتر از هر چیز برای شروع این سفر شکیبایی و صبر را تمرین کنید.
نکاتی که سفر را برایتان لذت بخش تر خواهد:
اگر میتوانید همراه خودتان برای کودکان عراقی هدایای کوچکی فراهم کنید تا جواب این میزبانی را با محبتتان جبران کنید.
اگر شبها برای استراحت به خانه کسی رفتید. به این ارتباط و دوستی اربعینی بلند مدت نگاه کنید. شماره تماس و آدرس یکدیگر را ثبت کنید تا در سالهای بعد هم این ارتباط را نگهدارید. شاید یک روز هم شما میزبان دوست عراقی خود در ایران شدید.
تلفن همراهتان را مجهز کنید
بهتر است تلفن همراهتان را مجهز کنید. بعد از فعال کردن سیم کارت عراقی بسته اینترنت همراه به مدت یک هفته بخرید تا بتوانید با خانواده ارتباط بگیرید.
برای خودتان سخنرانی ها و نوحه های موردعلاقهتان را داخل تلفن همراه بریزید و در طول سفر از آنها استفاده کنید.
جمعی از دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشکده کامپیوتر دانشگاه شریف نرم افزاری به نام «جامع اربعین» طراحی کردهاند که هدف آن تسهیل و هموارسازی زیارت زائران اربعین حسینی است.
این نرم افزار باتوجه به قابلیتهای بسیار خوبی که دارد شما را در این سفر به خوبی همراه خواهد کرد که شامل بخشهایی چون اخبار، ادعیه، آشنایی با اماکن متبرکه، نوحهها و نواهای عاشورایی است که قطعا سفر لذت بخش و آرامی را برایتان رقم خواهد زد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه