رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ به تشریح ماهیت، شکل، رنگ، نحوه مصرف، علائم و قیمت ماده مخدر«گُل» و همچنین نقش خانوادهها در پیشگیری از گرایش نوجوانان و جوانان به مواد مخدر پرداخت.
به گزارش زرین نامه به نقل ازفارس؛ سرهنگ محمد بخشنده رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ با اعلام این مطلب که 20 تا 25 درصد از افراد معتاد دستگیر شده در عملیات های پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران در مناطق شمال شهر، مصرف کننده ماده گُل بوده اند، اظهار داشت: متأسفانه گرایش به ماده گُل با توجه به تبلیغات سوء ماهواره ها، شبکه های مجازی و تلگرام در سنین مختلف به چشم می خورد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ گفت: مصرف گل در مردان بیشتر از زنان است و با توجه به آنکه قیمت هر کیلو گل خشک کوبیده آماده مصرف 17 تا 20 میلیون تومان و هر گرم آن 30 تا 50 هزار تومان است، مصرف آن در قشر مرفه بیشتر دیده می شود.
سرهنگ بخشنده با اعلام این مطلب که گیاه گل به صورت پنج برگ یا پنج پَر است و تبلیغات فروش گلدان آن در تلگرام و شبکه های مجازی دیده می شود، گفت: برگ های این گیاه به رنگ سبز تیره یا حنایی است؛ مشخصه اصلی آن پنج پر بودن است که باید خانواده ها به آن توجه کنند؛ در برخی موارد با کاشت آن در باغچه ها مواجهیم و کاشت آن در گلخانه ها و مناطق خوش آب و هوا بیشتر است.
وی در خصوص ماهیت «گُل» بیان داشت: بذر یا دانه گل از کشورهای اروپایی به خصوص هلند به صورت کیفی و توسط مسافران وارد کشور می شود.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ تشریح کرد: گل حالت فرآوری شده گیاه شاهدانه از نوع نر و ماده است؛ در کشورهای خارجی به آن ماری جوانا می گویند؛ سر گل حاوی تتراهیدروکانا بینول است که در واقع توهم زاست.
سرهنگ بخشنده در خصوص نحوه مصرف گل گفت: سر گل را خشک کرده، کوبیده و به صورت پودر در می آورند؛ سپس در کاغذها یا پی پرهای خاصی به صورت سیگارت بسته بندی کرده و مثل سیگار مصرف می کنند؛ کاغذش نازک تر از کاغذ سیگار است و محتویات آن دیده می شود.
وی در پاسخ به دیگر پرسش فارس در خصوص علائم مصرف گل اعلام کرد: در اوایل مصرف، فرد اشتهایش زیاد می شود اما بعد از مدتی که از مصرف می گذرد، کم خوابی و کم اشتهایی بر فرد معتاد مستولی می شود؛ توهم، سرگیجه، افزایش ضربان قلب و بی قراری از جمله علائم بارز فرد معتاد به گل است.
این مقام ارشد تهران بزرگ در خصوص بوی این ماده گفت: گل بسیار بدبوست؛ بوی علف گندیده می دهد و بلافاصله فرد را دچار توهم و سرخوشی می کند، چشم فرد قرمز شده و صورتش برافروخته می شود.
سرهنگ بخشنده افزود: اگر فرد در محیطی باشد که کسی در آن، در حال مصرف گل باشد، بلافاصله بوی زننده ای به مشامش می رسد؛ استشمام همین بو فرد را دچار توهم کرده و سرگیجه نیز به وجود می آورد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ در پاسخ به سؤالی در خصوص میانگین مصرف روزانه گل توسط افراد معتاد به آن اعلام کرد: هر یک گرم گل 3 تا 4 عدد سیگارت می دهد که به طور میانگین برای مصرف یک تا دو روز کافی است.
وی در خصوص سایر علائم بالینی فرد معتاد به گل اظهار داشت: فردی که معتاد گل شده، صورتش سبزه می شود، روی زبان و لبش نیز به رنگ سبز تغییر می کند؛ کنار لب ها شکرک زده و اثر رنگدانه آن دور لب و دهان فرد معتاد مشهود است.
این مقام ارشد فاتب، گوشه گیری را از دیگر علائم بارز فرد معتاد عنوان و تصریح کرد: حاضرنشدن در جمع خانواده و غذا خوردن به تنهایی و فرار از خانواده از جمله علائم خطری است که باید به آن توجه کرد.
وی خطاب به خانواده ها گفت: متأسفانه والدین فکر می کنند که خرده فروش یا موادفروش، هیکل یا قیافه خاصی دارد؛ 2 متر قد دارد و هیکلی 200 کیلویی؛ اما به این فکر نمی کنند که شاید همان فردی که با فرزندشان طرح دوستی ریخته، موادفروش باشد، شاید قیافه موادفروش بسیار معصوم تر از قیافه هر فرد دیگری باشد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ بیان داشت: افرادی که برای تحصیل یا کار به تنهایی در شهر دیگری حضور دارند و همچنین افرادی که کمتر به خانواده خود رسیدگی می کنند، از جمله افرادی هستند که در زمره گروه پرخطر گرایش به مصرف مواد مخدر هستند.
سرهنگ بخشنده به والدین توصیه کرد: پدر و مادران باید با مطالعه، بر دامنه اطلاعات خود در زمینه مواد مخدر بیفزایند؛ انواع مواد مخدر را مطالعه کرده و اثرات آن و آسیب هایش را یاد بگیرند؛ چرا که پیشگیری از خود خانواده شروع می شود و باید والدین در این زمینه سرمایه گذاری کرده و با مطالعه و تحقیق بر اطلاعات خود بیفزایند.
وی ادامه داد: خانواده باید با فرزند خود صمیمت داشته باشد؛ او را تنها نگذارد و اوقات فراغت فرزندان خود را با سفر، گشت و گذار، مطالعه و برنامه های خانوادگی پر کند؛ چرا که برگشت و ترک مصرف مواد مخدر از جمله گل به سختی رخ می دهد و باید گفت که عملاً غیرممکن است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ با اشاره به این مطلب که کارشناسان مبارزه با مواد مخدر به صورت شبانه روزی در خدمت مردم هستند، گفت: پایگاه های یازده گانه پلیس مواد مخدر در سطح شهر آماده پاسخگویی به شهروندان هستند؛ همچنین افراد می توانند از طریق تلفن 110 و گفت وگو با سه نفر کارشناسی که به صورت شبانه روزی در مرکز فوریت های 110 وجود دارند در این مورد مشاوره کنند؛ مشاوره حضوری نیز با کارشناسان میسر است.
وی افزود: اگر شهروندان اخبار یا گزارشی در حیطه مواد مخدر دارند، سریعا به پلیس 110 اعلام کنند؛ پلیس هیچ شماره ای از مخاطب نمی خواهد؛ اما به محض اعلام، گشت های ضربتی پلیس بلافاصله در محل مورد نظر حضور خواهند یافت.
منبع: فارس
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه