ناله های بی امان صنعتگران از دریافت سودهای نجومی بانک ها/ هاشمیان: تولیدکنندگان سربازان خط مقدم جبهه اقتصادی هستند/ برخورد قانونی بانک های متخلف

رییس کل دادگستری گلستان صنعتگران متضرر در شرایط اقتصادی امروز را جانبازان جنگ اقتصادی دانست و گفت: تولیدکنندگان سربازان خط مقدم جبهه اقتصادی هستند. با بانک های متخلف که سودهای  غیرقانونی از آن ها گرفته اند، برخورد قانونی می کنیم.

به گزارش زرین نامه؛ كارگروه قضايي اقتصاد مقاومتي با هدف بررسي مسائل و مشكلات واحدهاي تولیدی ناحيه صنعتي شهرستان علی آباد کتول با حضور هادی هاشمیان رییس کل دادگستری گلستان،  حجت الاسلام سید رضا سيدحسيني دادستان عمومي و انقلاب و حجت اله خلیل زاده مدير عامل شركت شهرك هاي صنعتي استان، اسدالله قره خانی نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی، اسماعیل محمدی رئیس دادگستری  و حسن هدایتی کتولی فرماندار این شهرستان برگزار شد.

مسئولان حامی صنعتگران باشند

sanatgaran1

هاشمیان در این نشست صنعتگران را سربازان خط مقدم جبهه اقتصادی کشور دانست و گفت: صنعتگران همچون رزمندگان دوران دفاع مقدس همه ی داشته های خود را برای دفاع از نظام در جنگ اقتصادی پای کار آورده اند، لذا مسئولان دستگاه های مختلف باید حامی باشند و مانع سنگ اندازی ها در مسیرشان شوند.

وی با اشاره به پخش برنامه سیمای حقوق از شبکه گلستان و استقرار مشاوران حقوقی در دادگستری های استان در راستای ارائه خدمات به مردم و صنعتگران، افزود: در شهرستان های گرگان، گنبد کاووس و علی آباد کتول که بزرگتر هستند و چند شعبه دادرسی دارند، شعبه اختصاصی برای صنعتگران راه اندازی کردیم تا در امر خدمات رسانی به صنعتگران و تولیدکنندگان تسهیل شود. 

رییس کل دادگستری استان گلستان در ادامه با بیان اینکه امروز نیز با حضور در این جمع می خواهیم صدای شما را از نزدیک بشنویم تا به مشکلاتتان رسیدگی کنیم، از صنعتگران خواست سوالات حقوقی خود را مطرح کنند.

فریادهای جانم فدای رهبرم صنعتگر گلستانی در مراسم

sanatgar1

کوهساری از صنعتگران  ناحیه صنعتی آقچلی اولین نفری بود که با فریادهای «جانم فدای رهبر» در جای خود ایستاد و گفت: من برای سربلندی کشورمان کار تولید را آغاز کردم. در ادامه راه به دلیل مشکلات مالی یک میلیارد و ۱۰۰میلیون تومان از بانک توسعه تعاون وام گرفتم، اما حالا این مبلغ با سودش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان شده. ۱۳ سال است که تولیدکننده ام، برای چندین نفر اشتغال ایجاد کرده ام و چندین زوج را به خانه بخت فرستاده ام. حالا چند ماه است که به دلیل بدهی کارخانه ام تعطیل شده. چرا باید بانک این مقدار سود بالا و بی حساب کتاب از یک تولیدکننده بگیرد؟! 

2 میلیارد وام، 10 میلیارد سود و بازپرداخت!

sanatgar2

عابدی از تولیدکنندگان ناحیه صنعتی شهرستان علی آباد کتول نیز نفر دیگر بود. وی گفت: سال 1370  در مشهد دانشجو بودم که مقام معظم رهبری درباره کاهش وابستگی به نفت فرمودند و احساس کردم من نیز باید به نوبه خودم کاری کنم. به همراه برادرانم کار تولید را آغاز کردیم.

پای کار ایستاده ایم

وی با بیان اینکه صنعتگر نمونه سال 89 بودم و 110 کارگر در کارخانه ام داشتم، گفت: ۲ میلیارد تومان وام گرفته ام و حالا با احتساب سودش به ۱۰ میلیارد تومان رسیده است.  

عابدی اذعان کرد: جنگ اقتصادی است و پایش می ایستیم، چون سرباز انقلاب هستیم، اما برای ادامه ی راه تقاضای حمایت داریم.

30 میلیون تومان جریمه بعد از حدود 2 سال تسویه حساب وام

sanatgar3

تجری تولید کننده خوراک دام و تیور و از مرغداران شهرک صنعتی فاضل آباد نیز گفت: 5 سال پیش ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان از بانک سپه وام گرفتیم و 36 ماهه آن را تسویه کردیم. حتی یک ریال هم معوق نداشتیم. ظاهراً از تهران بازرسی آمده و بطور رندمی پرونده ما را در می آورد و بررسی می کند، حالا می گویند باید ۳۰ میلیون تومان جریمه بدهید. درباره دلیلش پرسیدیم، گفتند کارمند ما هنگام تقسط اشتباه کرده است. 

وی با بیان اینکه آیا باید پاسخگوی اشتباه کارمند بانک ما باشیم، افزود: ما مستعسل هستیم،  باید در این شرایط اقتصادی، چنین پولی را هم بپردازیم!

27 روز در انتظار مواد اولیه/ امنیت کامیونداران را تامین کنید

تجری همچنین گفت: ۳۰۰ میلیون حدود ۲۷ روز پیش خرید کردم، اما به دلیل ایجاد ناامنی برای کامیونداران در جاده ها بارم هنوز نرسیده و کارمان روی زمین مانده است. از مسئولین دست اندرکار خواستارم امنیت جاده ها را تامین کنند تا مشکل ما تولیدکنندگان هم حل شود.

باید سیستم قرارداد بانک ها با تولیدکنندگان تغییر کند

sanatgar8

سید حسینی دادستان استان عمومی و انقلاب استان گفت: متاسفانه یکی از مشکلات تولید کنندگان شبکه بانکی است که مقام معظم رهبری نیز در دیدار با سران سه قوه به آن اشاره داشتند.

وی گفت: بانک ها با تسهیلاتی که به تولیدکنندگان می دهند هم به دنبال درآمد زایی هستند و این سبب شده وام گیرندگان با مشکلات عدیده ای روبرو شوند.

سیدحسینی اذعان کرد: باید نحوه قرارداد بانک ها با تولیدکنندگان متفاوت تر از بازرگانان و افراد عادی باشد، در غیر اینصورت هر روز باید شاهد ورشکستگی یکی از تولیدکنندگان باشیم.

وی با بیان اینکه اگر تولیدکننده ای ورشکست شود، بانک باید از تولید کننده سود نگیرد،  نه اینکه املاک تولیدکننده را به تاراج بگذارد، تاکید کرد: اگر سیستم قراردادها تغییر نکند، گرفتن تسهیلات از بانک ها، مساوی با ورشکستگی است.

حسینی با اشاره به اینکه کارخانه ها با این تسهیلات بانکی بیشتر زمینگیر شده اند، تصریح کرد: با روش فعلی بانک از سود و جریمه دیرکرد هم سود می گیرد که با این حساب سودش به ۵۰ درصد می رسد.

وی همچنین در خصوص مالیات ها نیز گفت: این میزان مالیات فعلی برای تولید کننده مناسب نیست و باید قوای سه گانه بررسی کنند و طور بهتری برنامه ریزی شود.

بانک ها فقط زبان اجرای وثیقه و زندان می فهمند

sanatgar4

شیخ از دیگر تولیدکنندگان علی آبادی هم در این نشست با بیان اینکه اگر دستورات مقام معظم رهبری و آیت الله لاریجانی نبود،  جای ما هم الان اینجا نبود، از بانیان برگزاری این نشست قدردانی کرد و گفت: قانون باید اصلاح شود. بانک ها فقط زبان اجرا گذاشتن وثیقه و زندان را می فهمند، اما  راهی برای آن ها که با مشکل مواجه شده اند، درست نمی کنند.

وی اظهار کرد: بانکی بوده حتی مواد اولیه تولیدکننده را در بندرعباس توقیف کرده است. روزی بانک ها کنار ما بودند، اما حالا مقابل ما ایستاده اند.

شیخ تصریح کرد: بانک ها فقط به سود خود فکر می کنند و مثلاً ملکی که ۷۰۰ میلیون تومان ارزش دارد را ۱۳۳ میلیون ارزش گذاری کرده اند.

فعال تر شدن قاچاقچیان در سایه افزایش نرخ ارز

sanatgar6

وصالی سرمایه گذار غیر بومی این شهرستان گفت: ما اولین شرکت خصوصی در زمینه خرید توتون در شهرستان علی آباد کتول هستیم که فعالیت خود را از سال ۹۵ آغاز کرده ایم.

وی اظهار کرد: یکی از مشکلات ما موضوع قاچاق است که به دلیل افزایش قیمت دلار بیشتر هم شده و خریداران غیر مجاز خرید توتون در روستاها فعال شده اند. 

وصالی گفت: برای مبارزه و کنترل مسئله خام فروشی و سوداگری قاچاقچیان نیاز است که دستگاه قضا نظارت بیشتری داشته باشد.

دستگاه قضا تکیه گاه تولیدکنندگان باشد

sanatgar7

عابدی یکی دیگر از تولیدکنندکان ناحیه صنعتی علی آباد کتول نیز با قدردانی از قوه قضاییه، گفت: دادگستری در استان گلستان بسیار خوب عمل کرده و انتظار ما این است که دستگاه قضا تکیه گاه تولیدکنندگان باشد.

وی گفت: کارخانه ام به تازگی احیا شده و ۴۰ نفر در آن مشغول به کار هستند. اما ما تولیدکنندگان از فردایمان خبر نداریم و نمیدانیم دلار امروز، فردا چقدر افزایش می یابد.

عابدی تصریح کرد: این در شأن تولیدکننده نیست که در خط مقدم جبهه اقتصادی بدون سلاح و مهمات بجنگد و بعد ببیند خانه اش را هم خالی کرده اند.

جنگ اقتصادی سخت تر از جنگ تحمیلی است

sanatgaran1

رییس کل دادگستری استان گلستان جنگ اقتصادی را سخت تر از جنگ تحمیلی توصیف کرد و گفت: خوشبختانه در حال حاضر شرایط آرامتر و آثار روانی کمتر شده است. باید همه مراقب باشیم و بهانه به دست دشمن ندهیم.

با جرایم علیه امنیت مردم برخورد جدی می کنیم

هاشمیان با بیان اینکه ما در برخورد با جرایم حتی کوچک علیه امنیت مردم بسیار جدی هستیم، اظهار کرد: بعضی افراد که نه کامیوندار بودند و نه دلسوز آن ها، اختلال ایجاد می کردند که چندتن از آن ها در استان ما دستگیر شدند. در این خصوص استان ما کم مشکل بود و کامیونداران نیز خیلی سریع به میدان آمدند و کار را آغاز کردند.

وی با اشاره به اینکه این نشست در راستای تکالیف اقتصاد مقاومتی در شهرستان های مختلف استان  برگزار می شود، تصریح کرد: اساسی ترین و بیشترین مشکلات صنعتگران در حوزه تامین اجتماعی، دارایی و گرفتن وام ها و سودهاست.

با بانک های متخلف برخورد قانونی می کنیم

هاشمیان افزود: برخی بانک ها سودهای غیرواقعی و مرکب حتی از جریمه تاخیر گرفتند و بسیاری از مقرراتشان بر خلاف مقررات بانک مرکزی است.

وی خاطر نشان کرد:  با بانک ها صحبت کردیم، برخی تمکین کردند و رعایت حال تولیدکنندگان را داشتند. اما با آن هایی که همراهی نکردند، حتماً برخورد قانونی می شود.

هاشمیان با اشاره به کارگروه استانی که در آن انطباق وام ها و سودها بر اساس مقررات قانونی بررسی می شود، گفت: باید هر وامی در حوزه خودش هزینه شود. بانک ها هم باید طبق قانون عمل کنند، در غیر اینصورت با شمشیر عدلیه قانون با آن ها برخورد می کنیم.

رییس کل دادگستری با بیان اینکه ما به دنبال این هستیم که حتی یه کارگر بیکار نشود، خطاب به صنعتگران تاکید کرد: هرجا دستگاهی در کار شما سنگ اندازی کرد، به طور مستند به ما معرفی کنید، بدون اغماض برخورد می کنیم.

صادرات باید افزایش یابد

sanatgar5

اسدالله قره خانی نماینده مردم شهرستان علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: مشکلات تامین نقدینگی و جریمه تاخیر تسهیلات گریبان بخش تولید را گرفته  است. به طور مثال تولیدکننده ای چند سال قبل چند میلیون گرفته و پرداخت هم کرده، حالا بانک می گوید باید بازهم جریمه بدهد، این را چطور بررسی کرده؟ باید چنین تخلفاتی بررسی و به طور جدی با آن برخورد شود.

36 درصد واحدهای صنعتی گلستان راکد هستند

وی گفت: اگر چه صادرات برخی اقلام در حال حاضر به دلیل مصرف داخلی متوقف شده، باید صادرات را دوباره راه بیاندازیم و بیشتر کنیم. دستگاه قضا و مجلس هم در تماماً در خدمت تولید است.

خلیل زاده رییس شرکت شهرک های صنعتی گلستان در حاشیه این نشست در گفت و گو با خبرنگار زرین نامه با اشاره به وجود 750 واحد بهره بردار در این استان اظهار کرد: ۳۶ درصد این واحد ها راکد هستند که مشکل ۶۰ درصد آن ها به حوزه تامین نقدینگی و بانکی مربوط است.

وی تصریح کرد: در کارگروه رفع موانع تولید استان برای رفع مشکل این واحدها راه حل های مختلف بررسی می شود. 

خلیل زاده همچنین افزود: کارگروه حقوقی اقتصاد مقاومتی نیز در دادگستری شکل گرفته  که سومین جلسه آن با صنعتگران شهرستان علی آباد کتول برگزار شد. در این جلسه تولیدکنندگان مشکلاتشان در حوزه مالی و حقوقی را مطرح می کنند و دادگستری نیز بررسی و پیگیری می کند.

 اشتغال 410 نفر در شهرک های صنعتی علی آباد کتول در سال 97

8888

فرماندار شهرستان علی آباد کتول نیز در گفت و گو با خبرنگار زرین نامه اظهار کرد: 87 واحد صنعتی فعال و 6 واحد صنعتی راکد در شهرستان علی آباد کتول وجود دارد. در 6 ماهه نخست سال ۵۸۰ میلیارد تومان در 2 شهرک صنعتی شهرستان سرمایه گذاری شده و ۴۱۰ نفر مشغول به کار شده اند.

هدایتی کتولی تاکید کرد: انتظار ما از کمیته رفع موانع تولید استان، رفع مشکل واحدهای صنعتی راکد شهرستان است تا آن ها نیز بتوانند دوباره به چرخه تولید بازگشته و ایجاد اشتغال کنند.

sanatgaran1

sanatgaran1

sanatgaran1

sanatgaran1

sanatgaran1

sanatgaran1

گزارش و عکس: نرگس تجری

انتهای پیام/

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه