کشت پیاز به صورت نشاء در علی آباد کتول

زرین نامه: برای اولین بار در استان گلستان کشت مستقیم بذر پیاز بصورت نشاء در علی آباد کتول انجام شد.

به گزارش زرین نامه، حسین حاجی آبادی رئیس جهاد کشاورزی شهرستان علی آباد کتول افزود: کشت مستقیم پیاز در چند سال اخیر در شهرستان علی آباد کتول رایج شده است و میانگین محصول دهی پیاز در هر هکتار ۶۰ تن است که در سال ۱۳۸۵ آقای اکبر زاده با برداشت ۸۵ تن در هکتار، پیاز کار نمونه شناخته شد.

وی افزود: قبلا غده ی پیاز در زمین کشت می شد که در هر هکتار ۴۰۰ کیلوگرم مصرف می شد و یا به صورت ردیف کار گندم، پیازچه با فاصله ۲۵ سانتی متر در زمین کشت می شد که در این صورت نیز شش الی هشت کیلوگرم بذر در هر هکتار مصرف می شد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان علی آباد کتول اذعان کرد: در این روش مقدار مصرف بذر در هر هکتار به سه کیلوگرم کاهش می یابد که بسیار مقرون به صرفه است.

حاجی آبادی، تراکم مناسب محصول، سهولت در مبارزه باعلفهای هرز بصورت شیمیایی و مکانیکی، پیشگیری وکنترل آسانتر بیماریها وکاهش هزینه های تولید در واحد هکتار و کاهش هزینه های تولید را از دیگر مزایای این روش کشت عنوان کرد.

مرتضی وحدتی، کشاورز پیاز کار علی آبادی نیز که در ۹ هکتار از مزرعه اش پیاز کشت می کند، گفت: قبلا غده پیاز را در زمین کشت می کردیم ولی اخیرا از روش نشایی استفاده کرده ایم که در این روش علاوه بر پایین آمدن هزینه های کشت، بذر محصول به دست آمده نیز از کیفیت بالاتری بر خوردار است.

وی افزود: در روش نشا علاوه بر بالا رفتن کیفیت محصول، از نظر کمیت نیز میزان تولید به میزان قابل توجهی افزایش می یابد که از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است.

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه