زرین نامه: عدس به جهت اینکه حاوی مقدار زیادی فیبر است، به دیابتیها توصیه میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زرین نامه؛ نسرین یادگاری کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی در خصوص رژیم غذایی دیابتی اظهار کرد: با توجه به اینکه داشتن رژیم غذایی مناسب میتواند در پیشگیری و کنترل دیابت تاثیر بسیاری داشته باشد، لازم است که افراد در هر گروه سنی از یک برنامه غذایی مناسب که چهار گروه اصلی مواد غذایی(نان و غلات، شیر و لبنیات، میوه ها و سبزیجات، گوشت و تخممرغ و حبوبات و مغزها) را شامل می شود در حد تعادل و براساس نیاز گروه سنی خودشان استفاده کنند.
وی اضافه کرد: کودکانی که والدین و یا اقوام آنها مبتلا به دیابت هستند بیشتر در معرض ابتلا به دیابتند. آنها به صورت ژنتیکی مستعد ابتلا هستند و باید از مصرف قند و شکر، شکلات و نوشابه به صورت جدی پرهیز کرده و کاملا آنها را از برنامه غذایی خود حذف کنند.
یادگاری در خصوص برنامه غذایی روزانه افراد مبتلا به دیابت گفت: افرادی که مبتلا هستند لازم است که در برنامه غذایی روزانه خود حتما سه وعده اصلی و سه میان وعده را دریافت کنند. دیابتیها که دارو یا انسولین مصرف میکنند سریعتر دچار افت قند خون میشوند، به همین دلیل باید هر دو یا سه ساعت یکبار غذا مصرف کنند به نحوی که در وعده اصلی خود حتما سالاد و حبوبات مصرف کرده و همچنین در میان وعده خود مصرف میوه و سیزیجات را فراموش نکنند.
وی بر حذف نکردن هیچ یک از وعدههای غذایی توسط دیابتیها تاکید کرد و افزود: دیابتیهای چاق حتما باید از رژیم غذایی خاصی که به کاهش وزنشان کمک میکند استفاده کنند و علاوه بر رژیم غذایی ورزش را به منظور کاهش وزن انجام دهند چراکه کاهش وزن بیشتر به کنترل قند کمک میکند.
این کارشناس تغذیه راه پیشگیری از ابتلا به دیابت را مصرف فیبر و جای دادن آن در برنامه غذایی روزانه عنوان کرد و گفت: برای پیشگیری لازم است که افراد از فیبرهای مختلفی که در انواع میوهها، سبزیجات و حبوبات وجود دارد استفاده کنند و به صورت جدی از مصرف قند ساده (قند و شکر)، شیرینی و شکلات اجتناب کنند.
وی اظهار کرد: به منظور پیشگیری از ابتلا به دیابت و کنترل آن باید از مصرف غذاهای آماده و موادی که نسبت به محتویات، ترکیب و مواد تشکیلدهنده آن اطلاعی وجود ندارد پرهیز شده و از مصرف زیاد غذاهای سرخ شده خودداری شود. به جای این مواد مضر میتوان از انواع سبزیجات مانند شلغم، چغندر سبز، چغندر برگ، جو و همچنین ماهی و از بین حبوبات از عدس که حاوی مقدار زیادی فیبر است استفاده کرد.
یادگاری مصرف ۶ تا ۸ لیوان آب سالم و مایعات مختلف در روز را برای همه افراد به ویژه دیابتیها ضروری دانست و یادآوری کرد: به هیچ عنوان از آبمیوههای صنعتی استفاده نشود، چراکه جز قند و رنگ حاوی ماده دیگری نیستند و در تهیه آنها از هیچ گونه میوهای استفاده نشده است و فقط آبمیوه طبیعی مصرف شود./ایسنا
ارسال دیدگاه