پژوهشگران زمینه سازان حل مشکلات اساسی جامعه

زرین نامه: بخش عظیمی از مشکلات اساسی جامعه به دست توانمند پژوهشگران حل می شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زرین نامه؛ بی شک اگر پدر بزرگ ها و مادر بزرگ های ما، کتاب ها، داستان ها، فیلم ها و کارتون های زیبا و جنجالی ایام کودکی خود را که موضوع اکثر آن ها تخیل و خیال بافی های جذاب این آثار مکتوب، تصویری و شفاهی بوده است، ورقی بزنند و دوباره داستان های خیالی آن ایام خود را مانند پرواز، سفر به کره ی ماه، علی بابا و چراغ جادو، شکافتن کوه ها و سنگ های عظیم، حرکت کوه ها، سفر به درون انسان و شناختن اندام و اعضای درونی اش، سرعت نور و هزاران داستان و نکته ی دیگر را مرور کنند، در اوج ناباوری و بُهت و حیرت عجیب، متوجه خواهند شد که تقریباً همه ی آن داستان های خیالی و موهوم آن زمان، اکنون به واقعیت بدل شده است.

به گونه ای که حتی کودکان امروزی نیز مسائلی مانند پرواز و سفر به کره ماه را یک موضوع و رخداد صد در صد علمی می دانند و اغراق نخواهد بود.

اگر بگوییم، اکثر واقعیت های علمی امروز، اختراعات و اکتشافات پیچیده نوین، محصول و نتیجه ی تخیلات و رویاهای دیروز بشر بوده، پُر واضح است و یا شاید بهتر است بگوییم روشن و مبرهن است که همه ی اکتشافات، تحقیقات، فناوری، علوم و فنون پیچیده ی امروز و از همه مهم ترتغییر فضا، نتیجهنتیجه ی پژوهش و تحقیقات دانشمندان و پژوهشگران است که بشر امروزی مزه ی میوه و نتایج این پژوهش را با دست های سیری ناپذیر می چشد و لذت می برد.

برای چشیدن طعم شیرین میوه ی پژوهش و تحقیقات نیاز به زحمت زیاد نیست، کافی است در منزل خود و یا در محل کار خود، نگاهی هر چند سطحی به دور و برتان بیندازید تا شگفت زده شوید.

بعضی متخصصان و کارشناسان پژوهش را چنین تعریف کرده اند: " پژوهش، بحث و گفتگو در زمینه ی فرآیند عام، در متعارف بشری است"

بعضی نیز تحقیق و پژوهش را مجموعه فعالیت های بدیع، خلاق، نوآورانه، نظام یافته و برنامه ریزی شده می دانند که هدف غایی آن، گسترش شناخت مرزهای علمی و بهبود زندگی بشر است.

IMG10552020.jpg - 8.29 کیلو بایت

به اعتقاد نگارنده، شاید دقیق ترین تعریف تحقیق و پژوهش، مطالعه ی آگاهانه، هدفمند، برنامه ریزی شده و روشمند برای کشف و بازکردن مسایلی پیچیده و گره های کور و مبهم با هدف ایجاد وضوح و روشنی و برطرف کردن آن پیچیدگی ها و ابهام ها است.

اما پژوهشگر کیست؟

شخصی است که با روش های علمی، دقیق، روشمند و هدفمند در صدد رسیدن به شناختی تازه از مسائل و مفاهیم گوناگون است.

ویژگی های پژوهشگر و محقق:

از مهم ترین ویژگی های یک محقق و پژوهشگر اصیل، توانا و علمی می توان نقاد بودن، موشکاف بودن، تیز بودن، نگاه نو داشتن، بازکردن گره های جدید، ارائه ی راهکارهای جدید علمی و قرار دادن اطلاعات موثق و مطمئن در اختیار متولیان و مسئولان اشاره کرد.

یک پژوهشگر علمی با استفاده از ابزارهای گوناگون علمی و نوین و دستاوردهای دیگر پژوهشگران به مشاهده ی دقیق تر و عمیق تر پدیده ها می پردازد.

اگر بخواهیم وجه تمایز یک پژوهشگر و محقق را نسبت به دیگر طبقات علمی و اجتماعی جامعه بیان کنیم، زیباترین عبارت این است که همه مو می بینند و پژوهشگرپیچش مو، همه ابرو می بینند و او اشارت ابرو و از همه مهمتر اینکه پژوهشگر همیشه گرهی از گره های جامعه را باز می کند و یا تاریکی ها را روشن می کند.

اهمیت پژوهش در آموزه های دینی و سخن بزرگان:

اگر فکر کردن را معادل پژوهش بدانیم، طلایی ترین جمله ی تاریخ جهان که اتفاقاً وجه تمایز اسلام با سایر ادیان نیز هست، این جمله است: یک ساعت فکر کردن بهتر از هفتاد سال عبادت است.

حضرت محمد (ص) چه زیبا فرموده اند که: " پژوهنده و جوینده ی دانش میان نادانان چون زنده ای است میان مردگان"

امام علی (ع): " برای ترقی و پیشرفت هیچ روشی بهتر از تحقیق و پژوهش نیست"

امام خمینی (ره): مهم ترین عامل در کسب خودکفایی و بازسازی توسعه ی مراکز علمی و تحقیقاتی، تمرکز و هدایت امکانات و تشویق کامل و همه جانبه ی مخترعین، مکتشفین و نیروهای متعهد و متخصص است.

مقام معظم رهبری: تحقیق کردن یک مجاهده ی مستمر علمی است.

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با توجه به اهمیت پژوهش و تحقیقات و تاثیر آن بر پیشرفت و توسعه ی کشور و از همه مهم تر اثر مهم آن بر زندگی مردم آخرین هفته ی آذرماه را هفته ی پژوهش نامگذاری کرد که این هفته فرصتی است تا مردم و دوست داران علم و پژوهش، بیشتر به جامعه ی ایده آل اسلامی نزدیک شوند.

نویسنده: رمضان سوخته سرایی


مخاطبان محترم زرين نامه مي توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاوير و هر آن چيزي که در قالب فرهنگ، هنر و اجتماع جاي مي گيرد را به آدرس zarinnameh@yahoo.com ارسال کنند تا در سريع ترين زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان يکي از مطالب ويژه زرين نامه منتشر شود.

همچنین می توانند سوژه های خبری و مشکلات شهرستان را جهت پیگیری از طریق ایمیل فوق یا سامانه پیامک 3000272008 با ما در میان بگذارند.

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه