مدارس مجاز به دریافت شهریه نیستند/ پوشش مدارس متوسطه اول در کشور به 85 درصد رسیده است
زرین نامه: معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: مدارس مجاز به دریافت شهریه نیستند و فقط میتوانند هزینه بیمه و کتاب دانشآموزان را دریافت کنند.
به گزارش زرین نامه؛ نشست خبری علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش امروز در محل ساختمان معاونت آموزش متوسطه برگزار شد.
علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در سخنانی اظهار داشت: شما خبرنگاران را نیز به نوعی رسالت پیامبر را دنبال میکنید و زمینه خروج مردم از ظلمات و گمراهی را مطرح میکنید.
وی ادامه داد: در بحث ثبتنام دانشآموزان مقطع اول دبستان کارهای مربوط به سلامت جسمانی خود را انجام میدهند و سایر پایهها کار ثبتنامشان بعد از امتحانات آغاز میشود و در یک بازه زمانی 45 روزه یعنی از اول خرداد تا 18 تیر ماه صورت میگیرد.
زرافشان افزود: پروژه مهر نیز آغاز شده و دستورالعمل آن به زودی ارسال میشود و امیدواریم که در سالی که با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده است امسال مهر باشکوهتری داشته باشیم و مدارس بهتر به استقبال بهار تعلیم و تربیت برود.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره بحث هدایت تحصیلی دانشآموزان گفت: بحث هدایت تحصیلی دانشآموزان متوسطه سال اول مطرح است که باید آنها بگویند میخواهند در شاخه نظری تحصیل کنند یا در شاخه کار و دانش و هنرستان و اگر در شاخه نظری میخواهند تحصیل کنند در کدام یک از رشتههای آن که این نکته بسیار مهمی است و هدایت تحصیلی بحث چندجانبهای است.
وی یادآور شد: تنوع رشتهها برای پاسخ به علاقه دانشآموزان و نیازهای کشور است و امیدواریم رسانهها دانشاموزان را به سمت و جهت مناسب سوق دهند و در فرم هدایت تحصیلی دانشآموزان عواملی مانند علاقه و توزیع رشتهها وجود دارد و در شاخه نظری که شامل رشتههای انسانی، تجربی و ریاضی هستیم مشاهده میکنیم که رشته تجربی رشد بیاندازهای داشته و حدود 47 درصد در رشته تجربی تحصیل میکنند و این رشد بیاندازه ما را با مشکلاتی روبرو کرده است چرا که باعث پشت کنکور ماندن دانشآموزان و یا تکالیف قانونی در شاخه نظری شده است.
زرافشان تصریح کرد: در قانون 5 بر توسعه رشته علوم انسانی تاکید شده است و در کنار آن بر توسعه آموزش فنی حرفهای و کار و دانش نیز تاکید شده است در نتیجه از رسانهها درخواست میکنیم که در این خصوص کمک کنند تا جهتگیری مفید و صحیحی در هدایت تحصیلی داشته باشیم.
*پوشش مدارس متوسطه اول در سطح کشور به 85 درصد رسیده است
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در خصوص بازماندگان از تحصیل در دوره متوسطه اظهار داشت: در دوره اول و دوم متوسطه بازمانده از تحصیل تعاریف متفاوتی دارد و تا پایان دوره راهنمایی تحصیلات اجباری است و باید دانشآموزان در مدرسه حضور داشته باشند و باید در دوره ابتدایی و راهنمایی به پوشش 100 درصد برسیم که در دوره ابتدایی نزدیک هستیم و در دوره راهنمایی این تلاش را انجام دادهآیم و درصد پوشش مدارس راهنمایی 85.5 درصد است که باید به 92 درصد برسد.
وی اضافه کرد: اما در دوره متوسطه چون تحصیلات اجباری نیست حضور دانشآموز در مدرسه به انتخاب خودش است و هر ساله در شروع سال تحصیل تفاهمنامهای با آموزش و پرورشهای کشور امضا میکنیم و تعهدات خود را در توزیع استانی و منطقهای تعیین میکنیم و در دو سه سال گذشته بالای 80 درصد دانشآموزان مقطع متوسطه در کشور تحت پوشش بودهاند و امیدواریم تا پایان برنامه این میزان به 90 درصد برسد.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی در خصوص کلاسهای تابستانی گفت: مصوبهای شورای عالی آموزش و پرورش دارد و فعالیتهای فوق برنامه در آن تعریف شده و به مدیران اجازه داده شده بر اساس نیاز مدارس فعالیتهایی را تعریف کنند مثل کلاسهای آمادگی کنکور، کلاسهای تقویتی و تجدیدی و فعالیتهای فوق برنامه و تربیتی که در مدارس انجام شود و این فعالیتها داوطلبانه است و بیشتر برای پاسخگویی به علایق دانشآموزان است.
زرافشان در خصوص علت گرایش بیشتر دانشآموزان به رشته علوم انسانی بیان داشت: علاقمند هستیم دانشآموزان رشته انسانی از دانشآموزان ممتاز باشند و در حال حاضر نیز دانشآموزان انسانی بعد از دانشآموزان تجربی قرار دارند.
وی در خصوص مدت زمان 45 روزه ثبت نام مدارس گفت: در بحث ثبتنام ساماندهی نیروی انسانی و تجهیزات را هم داریم در نتیجه باید تا پایان تیر ماه ساماندهی نیروی انسانی پایان گیرد اما این به معنای آن نیست که بعد از مدت ثبتنام اتفاق نمیافتد چرا که جابجاییهایی در خانوادهها صورت میگیرد و باید ثبتنام نیز ادامه یابد. اما جریان کلی ثبتنام در همین مدت 45 روزه انجام میشود.
*مدارس تنها اجازه دریافت هزینه بیمه و کتاب را دارند
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در خصوص دریافت شهریه توسط مدیران هنگام ثبتنام با دلایل مختلف یادآور شد: در دستورالعمل ثبتنام به غیر از مدارس خاص سایر مدارس مجاز به دریافت شهریه نبوده و تنها میتوانند هزینه بیمه دانشآموز و کتاب را دریافت کنند و برای بررسی تخلفات ستاد ثبتنام در هر منطقه تشکیل میشود و نظارت داشته و به اعتراضات اولیا رسیدگی میکند اما نکتهای که وجود دارد این است که بر اساس ماده 11 قانون شوراها دریافت کمکهای مردمی بلامانع است و برگزاری کلاسهای فوق برنامه با نظارت انجمن اولیا و مربیان تصویب میشود.
وی ادامه داد: اصل 30 قانون اساسی محترم است اما لوازمی دارد و باید بگوییم آموزش و پروش از طرف اولیا وظیفه دارد آموزش و پرورش کیفی را فراهم کند و انجمن اولیا و مربیان جنبه تشریفاتی ندارد و امسال نیز بودجه آموزش و پرورش بر خلاف دستگاههای دولتی افزایش یافته است اما از 21 هزار میلیارد تومان 18 میلیارد تومان آن صرف پرداخت حقوق میشود و تنها 3 هزار میلیارد میماند تا مدارس را اداره کنیم و قانونگذار در ماده 11 قانون شورا اجازه داده است که علاوه بر استفاده از بودجه دولت از کمک اولیا، خیرین و کمکها و هدایا نیز استفاده کنیم و باید همه نهادهای دولتی بخش خصوصی و NGOهای علاقمند میخواهیم در خصوص آموزش و پرورش کمک کنند و مقام معظم رهبری نیز به اهمیت توجه به آموزش و پرورش تاکید داشتند.
زرافشان در خصوص اجبار دانشآموزان به رفتن به رشتههای خاص گفت: در کشور استانی داریم که 60 درصد دانشآموزان آن در رشته تجربی درس میخوانند و باید یک برآیندی در علاقه تکلیفهای قانونی و توزیع رشتهها دنبال کنیم چرا که وقتی 60 درصد از دانشآموزان به رشته تجربی میروند نیروی انسانی در آموزش و پرورش به هم میخورد و ممکن است نیروی متخصص را نتوانیم تربیت کنیم و فضای مدارس نیز به این شکل توضیح میشود که باید آن را مدیریت کنیم.
وی در خصوص ساماندهی نیروی انسانی خاطر نشان کرد: اولویت ساماندهی و تخصیص نیروی انسانی به مدارس مشخص شده است و پایان ساماندهی نیروی انسانی پایان تیرماه است.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در خصوص جزئیات طرح پروژه مهر گفت: بیش از 100 هزار واحد آموزشی داریم که اینها باید در شروع سال تحصیلی آمادگی کامل در ابعاد مختلف را داشته باشند و از سالها قبل پروژه مهر تعریف و شروع شد و برای آغاز این پروژه همه مجموعه وزارت آموزش و پرورش بسیج میشوند.
وی اضافه کرد: ابعاد این پروژه شامل آمادهسازی فضای فیزیکی، آزمایشگاهی، تجهیز مدرسه و امکانات بهداشتی است و بعد از پایان امتحانات همزمان کار پروژه مهر شروع میشود و دستورالعمل ثبتنام بخشی از پروژه مهر است که آغاز میشود تا دانشآموزان ثبتنام و کلاسبندی شوند و ساماندهی نیروی انسانی نیز باید صورت بگیرد و اطلاعرسانی افکار عمومی برای آگاهی از مسائل ثبتنام نیز انجام میشود.
زرافشان تصریح کرد: جشن شروع سال تحصیلی هر ساله با حضور مسئولان ارشد کشور در سطح ملی و در استانها با حضور خانوداههای شهدا انجام میشود و این برنامهریزی در استان توسط ستاد پروژه مهر صورت میگیرد و امسال در وزارت آموزش و پرورش این ستاد را تشکیل دادهایم تا در سطح ملی وظایف خود را انجام دهیم.
وی در خصوص توسعه مدارس محروم گفت: آموزش و پرورش ایران در دوره ابتدایی موفق شده است به سطح آموزش برای همه برسد و در سال 2000 میلادی 97.5 درصد پوشش مدارس ابتدایی بود و پیامدهای آن برای کشورمان این بود که باعث تقاضای ثبتنام برای دوره راهنمایی و به دنبال آن دوره متوسطه شد و در مناطق روستایی با مشکلات جدی روبرو بودهایم و در روستاها پوشش کلاسهای چندپایه را داشتیم.
وی ادامه داد: توسعه فعالیت مدارس شبانهروزی، روستا مرکزی و خوابگاه مرکزی در مقاطع مختلف در مناطق محروم را انجام دادیم که در مدارس روستا مرکزی دانشآموزان با سرویس به مدارس میآیند و عصر بر میگردند در خوابگاه مرکزی فقط خوابگاه در اختیار آنها میگذاریم و در مدارس شبانهروزی امکانات شبانهروزی در اختیار آنها قرار میدهیم اما باید تلاش کنیم تحصیل دانشآموزان در مدارس عادی باشد و مدارس شبانهروزی آخرین مرحله است.
زرافشان در خصوص شکاف بین مدارس دولتی و غیر دولتی اظهار داشت: در ابتدای انقلاب مدارس همه دولتی شد و در ادامه مدارس غیر انتفاعی شکل گرفت و الان نیز مدارس هیاتامنایی تیزهوشان و مردمی بر اساس قانون وجود دارد اما چیزی که باعث لطمه میشود جداسازی دانشآموزان است و به دنبال آن هستیم که مدارس دولتی را از دانشآموزان مستعد خالی نکنیم و یکی از سیاستهای ما جذب مشارکتهاست و به دنبال حفظ کیفیت مدارس دولتی و سوق دادن منابع به این مدارس هستیم.
*آموزش معلمان چند مهارتی در دانشگاه فرهنگیان
وی در خصوص به کارگیری معلمان غیر مرتبط گفت: باید بگویم وقتی معلمی را به یک روستا دور میفرستیم میخواهیم درس نزدیک به درس خود را نیز تدریس کند و بحث آموزش معلمان چند مهارتی نیز در دانشگاه فرهنگیان نیز مطرح است.
*افزایش پوشش دانشآموزان متوسطه به سمت هنرستان فنی و حرفهای به 41 درصد رسیده است
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در خصوص توسعه هنرستان فنی و حرفهای اظهار داشت: توسعه فنی و حرفهای و کار و دانش از دوره نظری سختتر است و در سال جاری 80 هزار دانشآموز رشته کار و دانش به صورت برونسپاری تحصیل میکنند یعنی تعدادی از واحدهای عمومی را در هنرستان و واحدهای مهارتی را در مراکز بیرون از آموزش و پرورش تحصیل کردهاند و برای سال تحصیلی جاری نیز توافقاتی با دستگاههای مختلف داشتیم و امسال با سازمان فنی و حرفهای و جهاد و کشاورزی همکاری جدیتری خواهیم داشت و افزایش پوشش دانشآموزان متوسطه فنی و حرفهای از 35 درصد به 41 درصد رسیده است یعنی 6 درصد رشد داشته است و در کشاورزی نیز به 12 درصد رسیده است.
زرافشان در خصوص دریافت میزان هزینه در کلاسهای پنجشنبه خاطر نشان کرد: در قانون 6 فعالیت برای روز پنجشنبه پیشبینی شده است و وزیر آموزش و پرورش درصدد اجرای قانون است و میخواهد از ظرفیتهای آئیننامه فوق برنامه استفاده شود و اگر بتوانیم برنامه شاد و تربیتی را فراهم کنیم اولیا نیز از آن استقبال میکنند چرا که آنها نیز در جاهای دیگر کلاسهای دیگری برای دانشآموزان خود در روز پنجشنبهها اختصاص میدهند و آنچه در قانون آمده است این است پنجشنبهها برای آموزش ضمن خدمت جلسه اولیا کلاسهای فوق برنامه آموزشی و تربیتی برای دانشآموزان استفاده شود./فارس
ارسال دیدگاه