دستورالعملی برای بهترین روزه داری

زرین نامه: تابستان امسال را در شرایطی آغاز کردیم که گرمای هوا و کم آبی بیش از سال های گذشته به چشم می آید. چند روزی نیز بیشتر به شروع ماه پربرکت رمضان نمانده است و به نظر می رسد تقارن این ماه مبارک با روزهای گرم تابستان تحمل بیشتری در روزه داری نسبت به سابق می طلبد. لذا دانستن برخی راهکارهای ساده و رعایت دستورالعمل های غذایی ...

به گزارش زرین نامه؛ روزه‌ داری می‌تواند به تغذیه مناسب افراد کمک شایانی کند؛ از آنجا که بدن انسان برای حفظ سلامتی خود همواره مقداری چربی به عنوان ذخیره انرژی در نقاط مختلف ذخیره می‌کند، روزه‌ داری به بدن فرصت می‌دهد تا این چربی‌های زمانمند را سوزانده و به جای آنها چربی تازه و مناسب‌تری را جایگزین نماید. به ویژه برای افرادی که چربی زیادی در بدن خود ذخیره کرده‌اند، فرصت مغتنمی ‌فراهم می‌شود تا مقداری از چربی‌ها را برای تولید انرژی به مصرف رسانده و از اضافه وزن خود بکاهند.


نکاتی که می تواند سلامت ما در طول روزه داری تضمین کند:

برای اینکه کمتر هنگام روزه داری تشنه شوید، بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مثل انواع کوکو، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز، سیر و پیاز همچنین غذاهای چرب و پرنمک که سبب تشنگی زیاد در طول روز می شود پرهیز کنید.

سعی کنید از غذاهای آب پز شده و خورشت های آبدار و کم نمک استفاده کنید. باید به خاطر داشته باشید، خوردن مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر سبب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می شود.

بعد از خوردن سحری، بهتر است هنگام مسواک زدن برای کاهش تشنگی و خشکی دهان، از حجم کمتری خمیر دندان استفاده کنید. همچنین سعی کنید در ماه رمضان میوه های آبدار و سبزیجات بیشتری مصرف کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید.

بهتر است هنگام افطار از مخلوط آبلیموی تازه با آب یا چای کمرنگ، شربت خاکشیر به جای قهوه و چای پر رنگ استفاده کنید. خوردن 8 تا 12 لیوان آب از افطار تا هنگام سحر سبب می شود تا شما در طول روز کمتر دچار تشنگی شوید.

برای اینکه بعد از خوردن افطار و سحری دچار سوزش معده و ترش کردن نشوید بهتر است از غذاهای سبک و کم چرب استفاده کنید. در ضمن مایعات را پس از اتمام غذا بخورید و بلافاصله بعد از خوردن سحری به رختخواب نروید.

بهتر است افطار خود را با یک استکان آب ولرم یا یک فنجان شیر و عسل باز کنید و از خوردن غذا و شیرینی جات فراوان هنگام افطار بپرهیزید تا دچار سنگینی و مشکلات معده نشوید و وعده های غذایی مانند پلو و خورشت را دو ساعت بعد از افطار میل کنید تا هضم آن آسان باشد.

برای جلوگیری از بروز یبوست و مشکلات روده، بعد از خوردن افطار آلو و انجیر خیس شده و میوه هایی همچون گلابی، هلو و هندوانه میل کنید. همچنین ورزش سبک و پیاده روی بعد از افطار به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک زیادی می کند.

وعده سحری را به هیچ عنوان حذف نکنید زیرا ادامه دادن به این روال در طول ماه رمضان سبب افت بدنی و تحلیل عضلانی خواهد شد. به خاطر داشته باشید، نان و پنیر کم نمک با سبزی یا گردو با یک لیوان شیر از بهترین خوردنی ها برای سحر محسوب می شود زیرا علاوه بر حجم سبک دارای قوت بسیار است.

گفتنی است برای اینکه در طول روز کمتر تشنه شوید بهتر است علاوه بر خوردن آب فراوان در فاصله افطار تا سحر، از کربوهیدرات هایی همچون نان و غلات و ماکارونی سبوس دار در وعده افطار و سحر استفاده کنید. این مواد سبب می شود گلیکوژن بدن در حد نرمال حفظ شده و کمتر دچار تشنگی شوید.

در پایان باید توجه داشت اگرچه روزه‌داری علاوه بر این که منجر به استراحت دستگاه گوارش می‌شود، سوخت‌وساز بدن را تنظیم کرده و احتمال ابتلا به برخی بیماری‌ها از جمله افسردگی و استرس، افزایش فشارخون، میگرن، افزایش وزن و بی‌خوابی را کاهش می‌دهد اما در برخی موارد نیز می‌تواند در بیماران لطماتی را به سلامت افراد وارد سازد؛ به همین دلیل لازم است افراد مبتلا به انواع بیماری ها برای اطمینان از بی‌خطر بودن روزه گرفتن با پزشک خود مشورت کنند و درصورت صلاحدید پزشک مربوطه از روزه گرفتن خودداری نمایند./شفاف

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه