پیامکهای تبلیغاتی مخل آسایش گلستانیها / روش غیرفعالسازی پیامکهای تبلیغاتی همراه اول و ایرانسل
این روزها کافی است تنها یک تلفن همراه داشته باشید، اینکه چه سیمکارتی در آن باشد هم زیاد مهم نیست، چراکه در هر صورت سیل پیامکهای تبلیغاتی است که شما را کلافه میکند.
به گزارش زرین نامه ؛ بیگمان پیامک از جمله ابزارهای تبلیغاتی است که در چند سال اخیر روانه جامعه ما شده و بخشی از اطلاعرسانی را نیز به عهده گرفته است اما تعداد این پیامها به حدی رسیده که برای بسیاری از مردم قابل تحمل نیست.
*ارسال پیامک بدون اجازه مشترکان تلفن همراه
در گلستان نیز همچون دیگر مناطق کشور، انواع پیامکها برای مشترکان تلفن همراه ارسال میشود. آن هم در زمانهای مختلف از صبح زود گرفته تا شامگاهان که هر پیامک با توجه به زمان نامناسب ارسال، بسیاری از مخاطبان را دچار استرس میکند.
پیامک در سالهای اخیر به عنوان یک ابزار تبلیغاتی مناسب مطرح شده است و شرکتهای مختلف شروع به ارسال پیامکهای تبلیغاتی به صورت انبوه کردهاند، اما متاسفانه این شرکتها طریقه بکارگیری صحیح پیامک را به درستی فرا نگرفته و بدون دریافت اجازه از مخاطبان، با ارسال پیامکهای بیهوده متعدد برای آنها ایجاد مزاحمت میکنند.
از کلاسهای تقویت کنکور گرفته تا تورهای مسافرتی ارزانقیمت، از شرایط جدید خرید و واگذاری خودرو گرفته تا فروش لوازم بهداشتی، این نوع پیامکها و دیگر موضوعاتی از این دست، برای بسیاری از دارندگان تلفن همراه همچون سوهان روح آزاردهنده است.
*تماس پیامکی برای دریافت ال.سی.دی
یکی از شهروندان بندرگزی در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان با ابراز نارضایتی از حجم پیامکهای دریافتی تبلیغاتی گفت: در یکی از پیامکها اعلام شد که شما برنده یک دستگاه ال.سی.دی شدهاید و باید با یک شماره خاص تماس بگیرید.
م.تاجی اذعان کرد: وسوسه شدم که تماس بگیرم، پس از تماس خانمی گفت: شما در جشنواره برند سیمکارتی که از آن استفاده میکنید، برنده یک دستگاه ال.سی.دی شدهاید و با واریز مبلغ معینی به شماره حساب مشخص، جایزه برای شما ارسال میشود.
وی ادامه داد: اعلام ارسال مبلغ برای دریافت جایزه، مرا دچار شک و تردید کرد و با توجه به این موضوع به سایت همراه مورد نظر رفتم و دیدم که این سایت هشدار داده که چنین پیامهایی جعلی است، با آگاه شدن از این موضوع از یک برنامه کلاهبرداری نجات پیدا کردم.
این شاید یک مورد از شیوه کلاهبرداری افرادی باشد که با پیامک به دنبال سرقت محترمانه از شما هستند. البته مطمئنا بیش از 90 درصد این پیامهای تبلیغاتی هدفی جز تبلیغ محصول خود ندارند اما متاسفانه برخی از این پیامکها هدفمند و با وعدههایی جذاب به دنبال اخاذی و گرفتن اطلاعات خصوصی شما هستند.
اینکه در پیامکی که شما را برنده یک جایزه بزرگ معرفی میکنند و از شما مشخصات شماره کارت بانکی و دیگر مشخصات شخصی را میخواهند از دیگر نمونههای بارز این نوع کلاهبرداری است که باید توجه خاصی نسبت به آن مبذول داشت.
*افزایش تبلیغات تلفنی و مزاحمت برای شهروندان گلستانی
یک شهروند گرگانی نیز با انتقاد از روشهای تبلیغی تماس با تلفن همراه اذعان کرد: این موضوع متاسفانه چندسالی است که باب شده و افرادی با تماس تلفنی به تبلیغات محصولات خود میپردازند.
م.تفکر خاطرنشان کرد: از تبلیغات وسایل ایمنی آتشنشانی گرفته تا دفترچههای امداد خودرو که در بسیاری از مواقع آنچنان مصر میشوند که چارهای جز قطع کردن تلفن برای شما باقی نمیماند.
وی متذکر شد: حتی پس از قطع کردن تلفن نیز دست بر نمیدارند و سعی میکنند شمار را به خریدن وسیلهای که نیاز ندارید، متقاعد کنند.
تفکر اضافه کرد: جالب اینجاست که بسیاری از این افراد که از تهران نیز تماس میگیرند، به اطلاعات شخصی و آدرس محل کار شما آگاهی دارند و حتی نسبت به وضعیت ماشینی که معامله و قولنامه کردهاید نیز مطلع هستند.
*برای تبلیغات شبکههای ماهوارهای پیامک نفرستید
در این زمینه با یکی از کارشناسان شرکت مخابرات استان گفتوگو کردیم. م.ملکپور در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان با تاکید بر توجه به نوع پیامکهای ارسالی گفت: بانک و هیچ نهاد قانونی دیگری هرگز اطلاعات محرمانه حساب شما را به صورت تلفنی و یا پیامک از شما درخواست نمیکند و در صورت برخورد با چنین مواردی از ارسال اطلاعات خودداری کرده و مراتب را به مسئولان ذیربط اطلاع دهید.
وی ادامه داد: پیامکهایی که از طریق شماره تلفنهای معمولی همراه اول و ایرانسل برای مشتریان ارسال میشود، فاقد اعتبار بوده و نوعی کلاهبرداری به شمار میرود، پس مراقب باشید خام این شمارهها نشوید.
ملکپور با اشاره به پاسخ پیامک برخی سایتهای ماهوارهای توسط مردم افزود: متاسفانه این سایتهای ماهوارهای با طرح سوالاتی آسان و وعده جایزههای نفیس افراد را خام کرده تا برای آنها پیامک ارسال کنند و سپس بانک اطلاعاتی از شمارههای هموطنان جمعآوری کرده و پیامکهای تبلیغاتی خود را دائما برای آنها ارسال میکنند.
وی تصریح کرد: متاسفانه با توجه به ماهیت این نوع شبکههای مخرب، در برخی موارد پیامکهایی با مضامین غیراخلاقی برای تلفنهای همراه ارسال میشود که جا دارد مشترکان به هیچوجه خام این چنین تبلیغات و سوالات طرح شده آنها نشوند.
این کارشناس مسئول مخابراتی استان گلستان ادامه داد: این افراد کلاهبردار در سایتهای اینترنتی نیز تبلیغات خود را قرار میدهند که از مردم درخواست میشود، شمارههای همراه خود را تحت هیچ عنوان در این سایتها درج نکنند.
ملکپور تصریح کرد: با توجه به اینکه افراد کلاهبردار با استفاده از عناوینی فریبنده و وابسته به موسسات خیریه و یا کمک به زلزلهزدگان با ایجاد صفحات، وبلاگها و وبسایتهای جعلی و قرار دادن شماره حساب و آدرسهای جعلی سعی در جلب اعتماد مردم و کلاهبرداری از آنها دارند، باید از پرداخت اینترنتی در این صفحات جداً خودداری کرده و برای پرداخت وجه به ارگانهای ذیصلاح مراجعه شود.
*روش غیرفعالسازی پیامهای تبلیغاتی همراه اول و ایرانسل
وی در زمینه غیرفعالسازی پیامک تبلیغاتی همراه اول افزود: مشترکان این نوع سیمکارت، میتوانند با ارسال عدد یک به شمارۀ پیامکی 8999 از دریافت پیامکهای تبلیغاتی انصراف دهند.
ملکپور یادآور شد: به علاوه این مشترکان میتوانند برای ثبت درخواست عدم دریافت پیامکهای تبلیغاتی همراه اول، با شماره تلفن 09990 تماس گرفته و پس از برقراری ارتباط با اپراتور همراه اول، درخواست خود را مبنی بر عدم دریافت پیامکهای تبلیغاتی ابراز کنند.
وی با اشاره به چگونگی غیرفعالسازی پیامک تبلیغاتی ایرانسل متذکر شد: مشترکان این نوع سیمکارت، برای ثبت درخواست عدم دریافت پیامکهای تبلیغاتی میتوانند عدد دو را به شماره پیامک 5005 ارسال و یا میتوانند از طریق خط ایرانسل خود با شمارۀ 700 تماس حاصل کرده و پس از برقراری ارتباط با اپراتور ایرانسل، درخواست خود را مبنی بر عدم دریافت پیامکهای تبلیغاتی ارائه دهند./فارس
ارسال دیدگاه