حمایت مسؤولان انگیزه تولید را در کارآفرینان تقویت میکند/ فقدان بازار فروش مشکل اصلی کارآفرینان/ استان گلستان منبع گیاهان دارویی است
کارآفرین و احیاءکننده حصیربافی در کردکوی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی در سایه انگیزه تولید کارآفرینان محقق میشود، میگوید، حمایت مسؤولان انگیزه تولید را در کارآفرینان تقویت میکند.
به گزارش زرین نامه به نقل از فارس؛ امروز که اشتغال از دغدغههای مهم هر خانواده ایرانی است گرایش نیروهای جوان بهعنوان یکی از بزرگترین پتانسیل جامعه به سوی کارآفرینی داروی شفابخشی برای رفع معضل بیکاری جامعه خواهد بود.
از طرفی رهبر انقلاب اسلامی سالجاری را به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری کردند تا این مهم در وادی عمل و به دور از هر گونه حرف و شعار به مرحله عمل برسد.
حال که برخی افراد با لبیک به ندای ولایت در دنیای کارآفرینی وارد شدند تا با این اقدام در تحقق فرامین مقام معظم رهبری و کمک به تولید داخلی موثر باشند این اقدام مردمی و تداوم این مسیر نیازمند حمایت مادی و معنوی مسیولان است تا با فعالیت توامان مسؤولان و اراده ملت ساختن و تلاش ملی به ثمر برسد و در سایه تحقق اقتصاد مقاومتی، اقتصاد کشور پویا و نقشههای ظالمانه دشمنان در تحریم اقتصادی بیاثر شود.
با توجه به این مهم بسیج سازندگی شهرستان کردکوی با مشارکت برخی از ادارات شهرستانی اعم از اداره جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فنی و حرفهای، اداره آب و فاضلاب شهری اقدام به برپایی نمایشگاه اقتصاد مقاومتی کرده است.
خبرنگار فارس در کردکوی گفتوگویی را با برخی از کارآفرینان حاضر در این نمایشگاه اختصاص داده که در ادامه میخوانید.
در ابتدا تولیدات چوبی بانویی جوان که با هنر دست آن را خلق کرده توجهمان را به خود جلب کرده بود.
نفیسه دلیر، بانویی 25 ساله اهل شهرستان کردکوی است که با معرقکاری شور و ذوق هنریاش را به نمایش میگذارد.
وی که به مدت دو الی سه سال در رشته معرقکاری فعالیت دارد، در خصوص ایده فعالیت در بخش معرق، میگوید، وقتی برای بازدید به یکی از نمایشگاهها رفته بودم محصولات تولیدی ساخته شده از معرق توجهام را به خود جلب کرده بود و به این ترتیب به این هنر علاقهمند شدم و این حضور در نمایشگاه تلنگری برای فعالیت جدیام در این عرصه شد.
بانوی کارآفرین گلستانی ادامه میدهد، در دو دوره از کلاسهای آموزشی اداره فنیوحرفهای کردکوی شرکت کردم و پس از پایان مراحل یادگیری و آموزش فعالیتم را آغاز کردم.
دلیر با اشاره به درآمدزایی حاصل از معرق، میافزاید، معرقکاری درآمد خوبی دارد و با توجه به تابلو و محصولات تولید شده قیمت آن متفاوت است.
*نبود بازار فروش مهمترین مشکل معرقکاران/ کارهای معرق یا در خانه هنرمندان یافت میشود و یا در خانه ثروتمندان!
وی مهمترین مشکل را در فروش و بازاریابی دانست و بیان کرد: یکی از مشکلات ما فروش کم محصولات تولیدی است از طرفی تولید کالاهای لیزری با قیمت کم موجب شده کسی برای کار دست هزینه نکند در واقع به دلیل مظلومیت کارهای معرق است که میگویند کارهای معرق یا در خانه هنرمندان یافت میشود و یا در خانه ثروتمندان.
بانوی کارآفرین کردکویی با بیان اینکه در صورتی که جوانان منتظر شغل دولتی باشند ممکن است با از دست دادن وقت و عمر هیچگاه به خواسته خود نرسند، یادآور شد: جوانان با امید و توکل به خداوند به دنبال کارآفرینی بروند و در این راه ناامید نشوند.
در بخش دیگری از نمایشگاه یکی از جوانان فعال در حوزه گیاهان دارویی قرار داشت.
رضا دلاویز که بیش از یک سال در کشت و فروش گیاهان دارویی فعالیت دارد، میافزاید، در زمینی به وسعت 5 هزار هکتار گیاهان دارویی مختلف اعم از بهلیمو، آویشن، مرزنجوش، گل سرخ، گل گاوزبان، و ... کشت میکنیم.
وی با بیان اینکه این فعالیت کارآفرینی علاوهبر خودم برای چهار نفر دیگر اشغال ایجاد کرده است، میگوید، از طریق پرورش گیاهان دارویی ماهانه 9 میلیون ریال درآمد دارم.
کارآفرین موفق گلستانی با بیان اینکه جوانان منتظر نباشند شغل به سراغ آنها بیاید، بیان میکند، جوانان با توکل به خداوند و اعتماد به وعده الهی به سوی کارآفرینی حرکت کنند و بدانند با حرکت آنها خداوند به کارشان برکت میدهد.
دلاویز با اشاره به شعار سال که توسط مقام معظم رهبری به «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری شده، ابراز میکند، اقتصاد مقاومتی از دغدغههای رهبر انقلاب اسلامی است که مردم و مسؤولان باید برای تحقق فرامین معظمله تلاش کنند.
وی با قدردانی از حمایتهای بسیج سازندگی و جهاد کشاورزی در بخش فروش و برپایی نمایشگاههای اقتصاد مقاومتی، میافزاید، کشت و پرورش گیاهان دارویی نیازمند حمایت و توجه مسؤولان است و متأسفانه با توجه به ویژگیهای مثبت استان گلستان گیاهان دارویی به وسعت کم وجود دارد.
کارآفرین گلستانی میگوید، استان گلستان منبع گیاهان دارویی است و هر جای استان اعم از کوه و دریا، جنگل و ... سرشار از گیاهان دارویی است و با این همه فراوانی همه به سادگی و با بیتوجهی از کنار این نعمت گذر میکنند.
دلاویز ادامه میدهد، بهتر است مسؤولان امر با تشکیل کارگروه، مناطق مستعد کشت و همچنین مناطق با رویش خودکار گیاهان دارویی را شناسایی کنند و با هدایت افراد علاقهمند به سوی کارآفرینی، گیاهان دارویی را در استان رونق ببخشند.
*ضرورت حفاظت از مواد اولیه حصیربافی
اما در بخش دیگر از نمایشگاه، نساجی سنتی؛ یکی از هنرهای قدیمی و منسوخ شده که این روزها در سایه اقتصاد مقاومتی در کردکوی جان دوباره گرفته است، خودنمایی میکند.
به سراغ بانوی کارآفرینی که با کارچاله مشغول بافت سفره بود، رفتیم. بانویی که کار با کارچاله خاطرات دیروز را در ذهنش تداعی کرده است.
منور شفاهی یکی از بانوان کارآفرین در حوزه نساجی سنتی است که این هنر را از گذشتگان خود به ارث برده است، او میگوید، در زمانهای گذشته این هنر وجود داشته و در بین بیشتر مردم کاربرد داشت اما در سالهای اخیر در حال فراموشی بود که به واسطه اقتصاد مقاومتی دوباره احیاء شده است.
وی با بیان اینکه در گذشته محصولاتی اعم از سفره، جاجیم، لباس، و ... بافته میشد، میافزاید، با توجه به پیشرفته شدن دنیای امروز و برای کاربردی شدن تولیدات محصولات متنوعتری همچون شال، کیف، روسری، رومیزی و ... هم تولید میشود.
شفاهی با بیان اینکه این حرفه درآمد قابل قبولی دارد و جوانان با اشتغال در این هنر میتوانند درآمدزایی کنند، میگوید، به طور تقریبی در صورت مهیا بودن بازار فروش این هنر ماهانه 20 میلیون ریال درآمد دارد.
یکی دیگر از بانوان کارآفرین که در بخش سوزندوزی و رودوزیهای سنتی فعالیت میکند، این هنر را از سال 1390 آغاز کرده و در دورههای آموزشی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شرکت کرده است.
نرگس علیدوست مهمترین مشکل را در عدم بازار فروش عنوان میکند و میگوید، علاوهبر اینکه بازاری برای فروش و عرضه محصولات وجود ندارد پارچههای مخصوص این کار وجود ندارد و به واسطه این کمبود از پارچههای نامرغوب برای تولید استفاده میکنیم.
وی ادامه میدهد، با اینکه درآمد زیادی از این کسب نمیکنم اما اشتغال در این کار موجب آرامش روحی و روانی بنده شده است.
یکی از غرفههای نمایشگاه هم به حصیربافی اختصاص داشت؛ هنری که به تازگی در کنار نساجیسنتی در کردکوی احیاء شده و علاوهبر اینکه به زودی در انتظار ثبت ملی قرار دارد، قرار است حصیربافی در کنار نساجیسنتی در آیندهای نزدیک بهعنوان بِرند شهرستان کردکوی انتخاب شود.
یکی از بانوان کارآفرین و احیاء کننده صنعت حصیربافی در کردکوی که در مدت چند ماهه از فعالیت حصیربافی پیشرفت بسیاری خوبی داشته و توانسته غرفهدار برتر نمایشگاه بینالمللی اقوام شود در گفتوگو با خبرنگار فارس در کردکوی، میافزاید، حصیربافی را به لطف خداوند و حمایت مسؤولان استانی و شهرستانی و همکاری پیشکسوتان این هنر در تیرماه سالجاری فرا گرفتم.
صنم صادقپور که اهل روستای مهترکلاته شهرستان کردکوی است، میگوید، روستای مهترکلاته به دلیل برخورداری از زمینهای رطوبتی و شیبدار و همچنین شهرستان کردکوی به دلیل وجود آببندان، مهمترین بستر رشد علفهای هرز هستند که برای تولید حصیر از آن استفاده میشود.
این بانوی کارآفرین که دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ است، میافزاید، با شرایطی که در جامعه امروز حاکم شده، نمیتوان با تکیه به مدرک تحصیلی به شغل دولتی چشم دوخت، از این رو با توکل به خداوند، تلاش و خودباوری سعی کردم با کارآفرینی به جای شاغل شدن در یک اداره، چندین شغل ایجاد کنم.
*حمایت مسؤولان به کارآفرینان انگیزه میدهد
وی با تاکید بر حفظ و حراست از مواد اولیه حصیربافی، ابراز میکند، نخستین دغدغهام حفاظت از مواد اولیه است زیرا اگر مواد اولیه حصیربافی نابود شود کار بنده و همه کسانی که آموزش دیدهاند تعطیل میشود.
صادقپور با بیان اینکه مسؤولان مشکل بیمه کارآفرینان را حل کنند، عنوان میکند، علاوهبر نبود بیمه از نظر فروش محصولات هم با مشکل مواجهایم.
کارآفرین و احیاء کننده حصیربافی در کردکوی که تاکنون این هنر را به 12 نفر دیگر آموزش داده است، با اشاره به مسأله اقتصاد مقاومتی بیان میکند، در صورتی که افراد در هر عرصه کاری که فعالیت میکنند انگیزه تولید داشته باشند اقتصاد مقاومتی محقق میشود.
وی ادامه میدهد، مسؤولان توجه داشته باشند انگیزه در کاری که ارزش مادی نداشته باشد از بین خواهد رفت و این حمایت مسؤولان است که موجب انگیزه کارآفرینان خواهد شد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه