اجرای 16 طرح "پیشگیری از آسیب ها"در مدارس/ طرح «نماد» در سال جدید/ ابزاری برای غربال گری اعتیاد در مدارس نداریم

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش گلستان با بیان اینکه ابزاری برای غربالگری اعتیاد در مدارس نداریم،لذا آماری از اعتیاد هم وجود ندارد، افزود: علاوه بر 16 طرح، طرح جدید«نماد»امسال درگلستان و در یک شهرستان اجرایی می شود.

به گزارش زرین نامه  به نقل از کلاس بیست؛ "محمد بهشتی" امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر برگزارشد، اظهار کرد: در طرح «نماد» 99 دستگاه به صورت مستقیم و هماهنگ با آموزش و پرورش باید در امر پیشگیری و مداخلات عمل کنند.

وی افزود:برطبق گزارش دکتر صرامی میانگین مصرف موادمخدر در گلستان از کشور پایین تر است .

معاون سلامت و تندرستی آموزش و پرورش گلستان تصریح کرد: چشم انداز آموزش و پرورش در حوزه سلامت و تندرستی متناسب با فرمایشات مقام معظم رهبری با شعار «تحصیل، تهذیب و ورزش» تنظیم شده تا بر این اساس دانش آموزان آگاه ، پرنشاط، مسئولیت پذیر و دارای زندگی سالم تربیت کنیم.

بهشتی بیان کرد: آسیب های اجتماعی شامل سو مصرف مواد مخدر، بی حجابی و بد حجابی، مصرف گرایی، مدگرایی، شکاف بین نسلی، بی هویتی و تعارض بین خانواده ، طلاق و ..است که متاسفانه در جامعه رو به افزایش است.

این مقام مسئول گفت: با پیشرفت تکنولوژی در زندگی و جنگ نرم دشمن با گسترش موادهای روان گردان و حوزه های سمعی بصری وجود برنامه و راهنما بعنوان قطب نما در زندگی نوجوان یک ضرروت است.

مطالبه اجتماعی ساختن مبارزه با آسیب های اجتماعی

به گفته بهشتی؛ در کشور ما به دلیل جنگ نرم، عوامل ساختاری معیوب، فقر و بیکاری، عدم پاسخگویی به نیازهای اجتماعی، کمبود نشاط اجتماعی و فقر غنی سازی اوقات فراغت، عوامل روانشانختی و سبک زندگی، کم رنگ شدن باورهای دینی و دستری آسان به مواد مخدر ، کم شدن ارتباط موثر با خانواده ها و تعارض و دوگانگی ارزش ها موجب افزایش آسیب های اجتماعی می شود.

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در سال 94 به کاهش آسیب های اجتماعی در حوزه اعتیاد، گفت: انتظار داریم نهادهای فرهنگی، امنیتی، سیاسی، مسئولین، نخبگان و مراکز علمی و اجتماعی ساختن مبارزه با آسیب ها، به کاهش 25 درصدی اعتیاد در طول برنامه ششم توسعه در سطح استان مبادرت کنیم.

معاون آموزش و پرورش گلستان اذعان کرد: آموزش و پرورش استان به درس های متعارف دانش آموزان بویژه مصرف مواد مخدر ورود پیدا کرد و در سه حوزه "گسترش نرخ پوشش طرح های پیشگیری"، "توسعه برنامه های مراقبت اجتماعی از دانش آموزان در معرض خطر"، "گسترش نهضت فرهنگ پیشگیری از آسیب های اجتماعی مدارس" و آموزش معلمان، خانواده ها به اجرای برنامه های مختلف می پردازد.

هر مدیر آسیب های مدرسه خود را شناسایی کندو برای رفع آن برنامه بدهد

وی با بیان اینکه کمیته پیشگیری از آسیب ها به ریاست مدیرکل در استان و درشهرستان تشکیل شده است، افزود: سال تحصیلی 95-96 از تمام مدیران خواسته شد آسیب های مدرسه خودرا شناسایی کرده و برای رفع آن در سه بخش دانش آموزان ، معلمان و دانش آموزان فعالیت های ضروری را مداخلاتی و تربیتی را انجام دهد.

استفاده از موبایل، ماهواره و فقر در صدر آسیب ها در مدارس

وی مطالعات انجام شده این طرح در مدارس را در استان ، استفاده از موبایل، ماهواره، فقر، دوستی باجنس مخالف، مصرف سیگار و قلیان بیان کرد.

اجرای 16 طرح برای پیشگیری

این مقام مسئول اذعان کرد: 16 طرح عمده را در سه حوزه دانش آموز معلم و خانواده در سال تحصیلی گذشته اجرا کرده است.

وی در تشریح طرح ها نیز بیان کرد: "طرح پیشگیری رشد مدار" با 31 هزار و 320 نفر تحت پوشش در 522 آموزشگاه، "پیشگیری اجتماع محور" در 40 مدرسه،" آموزش کارکنان" با سه سر فصل آموزشی 9هزار و 577 فرهنگی، 136 هزار و 952 نفر والدین ، "توزیع بسته های فرهنگی" به تعداد 4هزار جلد کتاب راهنمای معلم و 2هزار جلد برای والدین کودکان پیش دبستانی از جمله طرح های اجرایی بوده است.

بهشتی ادامه داد: برگزاری 5 جشنواره و 572 نمایشگاهدر سطح مدارس و 198 نمایشگاه در پایگاه های اسکان و 60 نمایشگاه ثابت در مدارس، 15 جشنواره نوجوان سالم با بیش از 7 هزار اثر در 8 رشته ، اجرای 14 طرح مشارکتی اجتماعی با همکاری بهزیستی در 10 آموزشگاه و 600 دانش آموز، اجرای طرح FAST، " طرح توانمند سازی روانی، اجتماعی در یک مدرسه ، همکاری مدرسان با معاونت اجتماعی دادگستری ، اجرای طرح 20 مهارت آموزشی در 10 آموزشگاه ، "طرح امید در گرگان و گنبد در سه مدرسه از دیگر طرح های استان گلستان بود.

طرح توانمند سازی پایه دهم بارویکرد پیشگیری از اعتیاد برای دانش آموزان، والدین و معلمان

وی اضافه کرد: طرح توانمند سازی پایه دهم بارویکرد پیشگیری از اعتیاد 2 ساعت برای دانش آموزان 71هزار و 70 دانش آموز ، 4 ساعت برای 119هزار و 930 والدین و 2 ساعت برای 2 هزار و 249 معلم انجام شده است.

معاون آموزش و پرورش استان طرح تقسیم کارملی کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی با تاکید مقام معطم رهبری در حوزه پیشگیری از اعتیاد ، مفاسد اخلاقی و طلاق را یکی دیگر از طرح های مهم استانی بیان کرد و افزود: 76 هزار و 162 دانش آموز در پایه های ششم، هفتم (دختران)، هشتم( پسران) ، نهم دختران و پسران، به شکل فراگیر تحت آموزش قرار دادیم.

آموزش 3 هزار و 500 نفر در زمینه طلاق

وی بیان کرد: 3 هزار و 500 نفر در زمینه طلاق تحت آموزش قرار گرفتند.

طرح مستمر "شهید شوشتری" در مناطق پرخطر

بهشتی طرح پایانی اجرا شده در مدارس را "طرح شهید شوشتری" بیان کرد و گفت: این طرح با رویکرد پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی در مناطق محروم، پرخطر و در معرض آسیب با مشارکت دستگاهای مختلف در حال اجراست که به غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان نیز پرداخته است.

این مقام مسئول سایر طرح ها در حوزه های مختلف بانوان و قرآن و عترت را مشکات، محیا در بانوان، گفتمان های دینی، محفل انس با قرآن و تمام برنامه های قرآنی پرورشی آموزش و پرورش نام برد.

120هزار دانش آموز در طرح المپیاد درون مدرسه ای استان

وی در زمینه ورزشی نیز به المپیاد های درون مدرسه ای اشاره کرد و افزود: 120هزار دانش آموز گلستانی در این مسابقات شرکت کرده اند.

یک برنامه قرآنی و و ورزشی در طرح اوقات فراغت مدارس گلستان

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش گلستان درخاتمه با تاکید بر غنی سازی اوقات فراغت نوجوانان بعنوان سیاست مهم آموزش و پرورش استان، گفت: به مدارس ابلاغ شده است که یک برنامه قرآنی و یک برنامه ورزشی در روزهای فعالیت خود در تابستان برنامه ریزی کنند.

انتهای پیام/