نوراللهی: گردشگران از جاذبه‌های بین‌المللی گنبدکاووس بازدید کنند + تصاویر

زرین نامه: رئیس ستاد تسهیلات و نظارت بر سفرهای نوروزی گنبدکاووس با بیان اینکه این شهرستان چهار جاذبه بین‌المللی دارد، گفت: گردشگران نوروزی از این جاذبه‌های بین‌المللی بازدید کنند.



به گزارش زرین نامه به نقل از فارس،‌ نورالله نوراللهی پیش از ظهر امروز در جمع اعضای ستاد تسهیلات و نظارت بر سفرهای نوروزی گنبدکاووس اظهار داشت: این جاذبه‌ها شامل سه تالاب بین‌المللی و «برج قابوس» است.

وی افزود: اسامی این تالاب‌ها «آلماگل»، «آلاگل» و «آجی‌گل» نام دارد.

 

برج قابوس سال 1391 در فهرست آثار جهانی ثبت شد

فرماندار گنبدکاووس خاطرنشان کرد: این سه تالاب بین‌المللی در فاصله 75 کیلومتری شمال شرق این شهرستان وجود دارند.

نوراللهی ادامه داد: برج قابوس نیز یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری استان گلستان بوده که سال 1391 به عنوان تنها اثر این استان و پانزدهمین اثر کشور در فهرست آثار بین المللی یونسکو به ثبت رسید.

به گفته وی، تالاب‌های سه‌گانه آلماگل، الاگل و آجی‌گل و برج قابوس آثار جذاب گردشگری بوده و در طول سال جمع زیادی از شهروندان استان گلستان و گردشگران از این تالاب‌ها بازدید می‌کنند.

مقدمات ثبت جهانی دیوار گرگان آغاز شد

رئیس ستاد تسهیلات و نظارت بر سفرهای نوروزی گنبدکاووس با اشاره به «دیوار گرگان» اظهار داشت: این دیوار نیز یکی از بناهای تاریخی استان گلستان و گنبدکاووس بوده که مقدمات ثبت جهانی آن در یونسکو نیز آغاز شده است.

نوراللهی تصریح کرد: این دیوار از شهرهای بندرترکمن، آق‌قلا، گنبدکاووس و کلاله عبور کرده و برخی از باستان شناسان آن را هم ردیف «دیوار چین» قرار دادند.

وی ابراز امیدواری کرد: با ثبت جهانی این اثر گام موثر دیگری در راستای گردشگران و ضریب ماندگاری آنها در استان گلستان برداشته شود.

گنبدکاووس در شرق استان گلستان، دومین شهر بزرگ استان به شمار می آید و یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران است.

این شهرستان از شرق به مینودشت، از شمال به مرز ترکمنستان، از غرب به علی‌آبادکتول و بندرترکمن و گرگان و از جنوب به استان سمنان محدود است. .

مساحت این شهرستان حدود 5 هزار و 71 کیلومتر مربع است و جمعیت آن بیش از 300 هزار نفر برآورد می‌شود. نام شهر برگرفته از گنبدی است که یادگار شمس المعالی قابوس بن وشمگیربن زیار است.

قابوس، از حاکمان آل زیار بود که مرکز حکومت خویش را در گنبدکاووس – جرجان – قرار داد. از آن پس سلجوقیان این شهر را قلمرو حکومتی خود گرفتند. بعدها در سده هفتم و نهم قمری، این شهر در برابر حمله‌های سپاهیان مغول و تیمور، تاب مقاومت نیاورد و از بین رفت.

در کناره های آن، شهر جدیدی بنا شد که در سال 1316 خورشیدی آن را گنبدکاووس نامیدند. نقشه اصلی شهر جدید را کارشناسان آلمانی در زمان رضاشاه با اصول شهرسازی نوین طراحی کردند. به همین خاطر خیابان‌های متقاطع داشته و فاقد معابر تنگ و قدیمی است.

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه