تصویب اصلاح فرایند سوال از وزیران در مجلس

زرین نامه: فوریت طرح اصلاح ماده ۲۱۰ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و در صورت تصویب جزئیات آن فرایند سوال ملی نمایندگان در جلسه علنی از وزیران تغییر خواهد کرد.

به گزارش زرین نامه؛ یک فوریت طرح اصلاح ماده ۲۱۰ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با ۱۲۸ رای موافق ۲۱ رای مخالف و ۷ رای ممتنع از ۱۹۹ رای به تصویب رسید.

ابتدا دو فوریت تصویب این طرح در جلسه علنی مطرح شد که رای نیاورد.

این طرح که به امضای ۵۹ نفر از نمایندگان رسیده است بخشی از آیین نامه داخلی مجلس را که مربوط به سوال از وزرا می شود را اصلاح کرده است.

در صورت تصویب جزئیات این طرح در جلسه علنی مجلس ابتدا گزارش کمیسیون متضمن طرح سوال و بررسی های انجام شده توسط سخنگوی کمیسیون به مدت حداکثر ۵ دقیقه مطرح می شود سپس نماینده سوال کننده و وزیر به ترتیب هر کدام حداکثر به مدت ۱۰ و ۱۵ دقیقه توضیحات خود را ارائه می دهند و متعاقب آن رئیس جلسه قانع شدن از پاسخ وزیر را به رای می رساند.

محمد قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان و یکی از طراحان این طرح اظهار داشت: بحث سوال از وزرا به شکلی که در آیین نامه مجلس وجود دارد دارای چند اشکال است. ابتدا تقدم صحبت پاسخ دهنده به صحبت های سوال کننده است که قاعدتا باید ابتدا سوال و بعد پاسخ آن مطرح شود.

وی افزود: همیشه زمان برای سوال کننده باید کمتر از پاسخ دهنده باشد و زمان مساوی درنظر گرفتن برای سوال کننده و پاسخ دهنده درست نیست.

نماینده مردم بوکان اظهار داشت: نکته مهم دیگر در بحث سوال از وزرا این است که وقتی سوال ملی در صحن علنی مجلس مطرح می شود باید همه نمایندگان در خصوص قانع شدن یا نشدن از توضیحات وزیر نظر بدهند نه تنها فقط نماینده سوال کننده چرا که وقت مجلس برای دقایقی گرفته شده است و این درست نیست که تنها با نظر یک نماینده قانع شدن و یا نشدن از توضیحات وزرا اعلام کنیم که مجلس قانع شده و یا نشده است.

در ادامه احمدرضا دستغیب نماینده مردم شیراز به عنوان مخالف فوریت این طرح گفت: پیشنهاد اصلاح این بخش از آئین نامه خوب است اما به نظر من فوریتی برای مطرح شدن آن در جلسه علنی مجلس وجود ندارد.

وی افزود: طراحان می توانند این طرح به کمیسیون آیین نامه مجلس بدهند تا بعد از بررسی های بیشتر در جلسات آتی در صحن علنی مجلس مطرح شود.

جواد جهانگیر زاده نماینده مردم ارومیه به عنوان یکی از موافقان فوریت این طرح گفت: طرح مذکور برای تقویت آیین نامه داخلی مجلس است چرا هر وقت ما می خواهیم کاری انجام نشود می گوییم باید کار کارشناسی بیشتری بر روی طرح انجام دهیم.

وی افزود: این آیین نامه کتاب عمل و راه ماست و تا زمانی که راه خودمان را اصلاح نکنیم دچار مشکل خواهیم شد. در خصوص فوریت این طرح نیز باید گفت آیا تعیین مسیر جزء فوریت هاست یا خیر.

وی افزود: مجلس قدرتمند مجلسی است که نظارت آن قوی باشد و نباید از تقویت مجلس ابا کنیم./مهر

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه