اقتصاد ایران در مرز "ابر تورم" قرار دارد
زرین نامه: دانشگاه جانز هاپکینز امریکا و موسسه مطالعاتی «کیتو» فهرستی را با عنوان «واحدهای پولی مشکلدار» ارائه دادهاند که بر اساس آن هماکنون میلیونها نفر اغلب در کشورهای ایران، کره شمالی، مصر، ونزوئلا، سوریه و آرژانتین با واحدهای پولی مشکلدار زندگی میکنند.
گروه اقتصادی: نتایج یک پژوهش نشان میدهد که مردمان شش کشور، از جمله ایران با پدیده «اَبَر تورم» و ارائه «آمارهای مصنوعی» از سوی مسوولان درباره ارزش پول ملی و نرخ واقعی تورم روبرو هستند.
به گزارش زرین نامه؛ دانشگاه جانز هاپکینز امریکا و موسسه مطالعاتی «کیتو» فهرستی را با عنوان «واحدهای پولی مشکلدار» ارائه دادهاند که بر اساس آن هماکنون میلیونها نفر اغلب در کشورهای ایران، کره شمالی، مصر، ونزوئلا، سوریه و آرژانتین با واحدهای پولی مشکلدار زندگی میکنند.
این تحقیق که به سرپرستی استیو هانکی، استاد اقتصاد دانشگاه جانز هاپکینز و عضو ارشد موسسه مطالعاتی «کیتو» در واشنگتن، انجام گرفته ، نوسان نرخ ارز و واحدهای پولی و همچنین آمارهای رسمی ارائه شده در این کشورها را مورد مطالعه قرار داده است.
بر اساس این پژوهش، یکی از مهمترین ویژگی در اقتصاد کشورهای یاد شده این است که مردم اعتمادشان را به واحد پول ملی کشورشان از دست دادهاند هرچند دولتها از طریق آمارهای رسمی سعی میکنند که ارزش پول ملی را «به صورت مصنوعی» در وضعیت مطلوبی نشان دهند.
این گزارش میافزاید که بحران پول ملی، قدرت خرید مردم را تضعیف میکند و این چرخه به پدیدهای به نام «اَبَر تورم» میانجامد که به معنای تورم بالای ۵۰ درصد در هر ماه است.
این گزارش درباره ایران مینویسد: «ایده اصلی پروژه پولهای مشکلدار از بحران تورم در ایران در پاییز سال ۲۰۱۲ (۱۳۹۱ شمسی) شکل گرفت که پول ایران با نتایجی که دولتهای غربی برای تاثیر تحریمها علیه ایران پیشبینی کرده بودند، مواجه شد.»
نتایج این تحقیق نشان میدهد که کاهش ارزش ریال از سپتامبر ۲۰۱۲ (شهریور-مهر۱۳۹۱) شدت بیشتری گرفت به گونهای که اقتصاد ایران در اوایل سپتامبر (نیمه شهریور) و اواسط اکتبر (اواخر مهرماه) با پدیده «اَبَرتورم» روبهرو شود.
به نوشته این گزارش، اقتصاد ایران هماکنون از تورم سالانه بسیار بالایی در حدود ۷۴.۲% برخوردار است.
گفتنی است بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه خردادماه ماه امسال را۴۵.۱ درصد اعلام کرده است. این در حالی است که مرکز آمار ایران نرخ تورم نقطه به نقطه در همین ماه را ۴۱.۲درصد برآورد کرده است.
ارسال دیدگاه