گام اول طرح 100 روزه اقتصادی روحانی
زرین نامه: دولت تدبیر و امید در راستای اجرای طرح 100 روزه اقتصادی خود، هرگونه افزایش قیمت احتمالی بنزین در قالب لایحه اصلاح بودجه سال 92 را منتفی کرد تا سناریوی پیشنهادی وزیر نفت مبنی بر افزایش قیمت بنزین به سالهای آینده فعالیت دولت یازدهم موکول شود.
به گزارش زرین نامه؛ بیژن زنگنه وزیر نفت در یک برنامه تلویزیونی در تشریح و تبیین سناریوهای بنزینی دولت جدید با تاکید بر اینکه هم اکنون قیمت واقعی یک لیتر بنزین در ایران با احتساب فوب خلیج فارس حدود ۳۰۰۰ تومان است، گفته بود: باید سیاست و سناریوی تولید خودرو ارزان و کم مصرف و عرضه بنزین گران با مشارکت وزارت نفت و صنعت عملیاتی شود.
با این وجود دولت در راستای اجرای طرح ۱۰۰ روزه اقتصادی خود، هرگونه افزایش قیمت احتمالی بنزین به عنوان پرطرفدارترین فرآورده نفتی در ناوگان حمل و نقل را در قالب لایحه اصلاح بودجه سال ۹۲ را منتفی کرد.
بر اساس لوایح بودجه سالجاری، مجلس شورای اسلامی این اختیار را به دولت داده بود تا نسبت به افزایش متوسط قیمت کل فرآورده های نفتی همچون بنزین، گازوئیل و برق اقدام کند اما دولت افزایش قیمت بنزین را به سال آینده موکول کرده است.
محمدباقر نوبخت سخنگوی اقتصادی دولت با یادآوری اینکه در قانون بودجه افزایش ۳۸ درصدی قیمت سوخت به دولت اعلام شده است، گفت: با این وجود، دولت تصمیم گرفته ریالی هم بر قیمت سوخت از جمله بنزین اضافه نکند تا فشار اقتصادی بر مردم تحمیل نشود.
هر چند ظرفیت تولید بنزین در پالایشگاههای نفت در محدوده ۶۵ میلیون لیتر از ابتدای فصل تابستان تاکنون ثابت مانده است اما با به پایان رسیدن ماه مبارک رمضان مصرف این فرآورده استراتژیک نفتی با افزایش چشمگیری همراه شده است.
بر این اساس متوسط مصرف بنزین کشور در ماه مبارک رمضان در محدوده ۶۵ تا ۶۷ میلیون لیتر در روز بوده اما از ابتدای شهریور ماه سالجاری تاکنون تقاضا برای مصرف این محصول پرطرفدار نفتی با رشدی نزدیک به ۱۵ درصدی همراه شده است.
آمارهای رسمی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نشان میدهد که در این مدت بهطور متوسط روزانه حدود ۷۲ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شده است که مصرف این میزان بنزین در مرداد ماه پس از اجرای طرح سهمیهبندی تاکنون یک رکورد جدید و بیسابقه توصیف شده است.
همزمان با تثبیت قیمت و سهمیههای بنزین از ابتدای سالجاری تاکنون، متوسط مصرف بنزین کشور سیر صعودی به خود گرفته است به طوریکه در تعطیلات نوروزی برای نخستین بار رکورد مصرف روزانه نزدیک به ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین در کشور به ثبت رسید.
به اعتقاد مسئولان وزارت نفت تثبیت قیمت و سهمیههای بنزین و ورود خودروهای جدید به ناوگان حمل و نقل دو عامل افزایش مصرف بنزین کشور بوده است ضمن آنکه با توجه به تثبیت سهمیهها میزان بنزین نیمه یارانهای با قیمت ۴۰۰ تومانی هم ذخیره شده در کارتهای هوشمند سوخت هم به میزان قابل توجه ای افزایش یافته است./مهر
ارسال دیدگاه