امنیت حیات وحش، ارمغان حامیان گونه های جانوری+ عکس

زرین نامه: رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان علی آبادکتول گفت: همیاران محیط زیست، شکارچیان مجاز و جامعه ی محلی شهرستان علی آبادکتول نقش موثری در در کنترل شکار گونه های جانوری در معرض خطر داشته اند.

علی بیانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار زرین نامه به مناسبت 12 اسفند روز جهانی حیات وحش بیان کرد: دهه ی محمدآبادکتول و زرین گل دو زیستگاه جانوری بسیار حساس با گونه های جانوری با اهمیت در علی آبادکتول هستند که جزو مناطق آزاد بوده و حفاظت شده نیست و وجود گونه های در معرض شکار، موجب هجوم شکارچیان مجاز به این منطقه می شود.

وی در خصوص طرح جلب مشارکت مردمی در حفظ حیات وحش اظهار کرد: این طرح از سال 89 در علی آبادکتول آغاز شده است و تا به حال تعداد زیادی از مردم این شهرستان و علاقه مندانی از شهرستان های مجاور به این طرح پیوسته اند.

همیاران محیط زیست اهرم کنترل شکارهای غیرمجاز

بیانی افزود: این گروه با نام همیاران محیط زیست فعالیت خود را آغاز کرده و یکی از اهرم های اساسی اداره محیط زیست در کنترل شکارهای غیر مجاز در منطقه است.

رییس محیط زیست شهرستان علی آبادکتول با اشاره به رشد چشم گیر تحویل گونه های مختلف حیوانات توسط گروه همیاران به این اداره از آغاز طرح تا کنون، تصریح کرد: در سال 89 تحویل پرندگان به اداره محیط زیست انگشت شمار بود اما امسال با گذشت نزدیک به چهارسال از آغاز این طرح، همیاران محیط زیست تعداد 50 گونه ی زخمی شامل عقاب، شاهین، بالابان، جغد و دیگر گونه ها را به محیط زیست تحویل داده اند.

بیانی در توضیح این طرح گفت: اگر فردی گونه جانوری زخمی و آسیب دیده ای را درجایی مشاهده کرد، آن حیوان را به اداره محیط زیست تحویل می دهد تا اگر قابل مداوا بود، درمان و اگر نه، از آن برای تاکسیدرمی استفاده کنیم.

وی خاطر نشان کرد: در آغاز این طرح بسیاری از مردم می ترسیدند که اگر حیوان زخمی را به اداره بیاورند، متهم به شکار آن شوند و به این دلیل حیوان زخمی را به حال خود رها کرده تا بمیرد یا آن را سر بریده و گوشتش را مخفیانه مصرف می کردند.

بیانی افزود: اما ما همانند تصادفات رانندگی با برداشتن این سوالات دست و پاگیر و مچ گیری های بیهوده، راه همکاری و نجات گونه های در معرض شکار را باز کردیم.

سیاست های تشویقی راهکاری موثر در جلب مشارکت های مردمی

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان علی آبادکتول گفت: ما از طریق رسانه های استانی و شهرستانی به شهروندان و جوامع روستایی اطلاع رسانی کردیم و با استفاده از سیاست های تشویقی، اگر کسی حیوان مصدوم را به این اداره بیاورد، نه تنها بازخواست نمی شود بلکه با اهداء لوح تقدیر از این عمل انسانی او تجلیل می کنیم.

بیانی خاطر نشان کرد: ارتباط ما با همیاران محیط زیست بسیار فراتر از این موضوع بوده و به طور دائم با آن ها از طریق پیامک و نشست های ماهانه در تماس هستیم و در راستای حفاظت از گونه های مصدوم از آن ها کمک می گیریم.

وی تصریح کرد: این سیاست های تشویقی موجب شده کمک به حیات وحش، به ویژه حیوانات مصدوم در بین مردم نهادینه شود به طوری که حتی بسیاری از شکارچیان مجاز نیز با مشاهده حیوانات زخمی که طور غیر مجاز شکار شده اند، به اداره تحویل می دهند.

همکاری گسترده شکارچیان قدیمی با اداره محیط زیست علی آبادکتول

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان علی آبادکتول از همکاری گسترده شکارچیان قدیمی که از شکار حیوانات پشیمان شده اند با این اداره خبر داد و افزود: با برخی از شکارچیان حرفه ای جلساتی خصوصی داشتیم و درباره ارزش و اهمیت حیات وحش گفتگو کرده ایم که آن ها نیز امروز بعد از 20 یا 25 سال شکار عضوی از گروه همیاران محیط زیست شده اند.

آموزش یکی دیگر از اهرمی اساسی در جلب مشارکت های مردمی

بیانی یادآور شد: آموزش بخصوص در مقاطع پیش دبستانی و ابتدایی با همکاری تشکل های مردمی نیز یکی دیگر اهرم های اساسی ما در جلب مشارکت های مردمی برای حفاظت از محیط زیست است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست در پایان گفت: دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در گذشته بسیار فعال تر بوده اما در سال های اخیر کلاً فعالیتی نداشت، خوشحالیم که اکنون این فعالیت ها در شهرستان علی آبادکتول دوباره رونق گرفته است.

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه