9 میلیون و 700 هزار نفر در ایران بی‌سواد هستند

زرین نامه: معاون آموزش سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت: براساس آمارهای به دست آمده از جامعه باسوادی و بی‌سوادی، 9 میلیون و 700 هزار نفر در ایران از بی سوادی رنج می‌برند.

به گزارش زرین نامه؛ محمد مهدی‌زاده امروز در جلسه تبیین برنامه‌ها و سیاست‌های سوادآموزی استان در سال 93 که در اداره آموزش و پرورش ناحیه دو برگزار شد در سخنانی با اشاره به برگزاری مسابقات المپیک سال 1986 که در مکزیکوسیتی برگزار شد، اظهار کرد: در این دوره از مسابقات جوانی شرکت کرد که با وجود اینکه به رتبه برتر این مسابقات دست نیافت ولی همیشه به دلیل استقامت و پافشاری در رسیدن به هدف والایی که داشت نامش در تاریخ به ثبت رسید.

وی افزود: برای با سواد کردن مردم باید هدفی والا داشته باشیم تا بتوانیم روزی را به عنوان روز باسوادی در کشور جشن بگیریم و در تاریخ ثبت کنیم.

معاون آموزش سازمان نهضت سوادآموزی کشور با اشاره بنیان‌گذاری این نهاد در نخستین روزهای انقلاب بیان داشت: در آن برهه از تاریخ کسی به این درک نرسید که امام خمینی (ره) به چه دلیلی به بنیان نهادی با عنوان نهضت سواد آموزی در کشور اقدام کرد.

وی با تکیه بر نقل قولی از امام راحل گفت: ایشان در آن برهه از تاریخ در پیام مقوله بی‌سوادی را از مسکن و بهداشت پر اهمیت‌تر عنوان کردند و مفهوم این پیام امروز برای ما تجلی یافته است که اگر کشوری بخواهد در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشد باید آن جامعه از سلامت آموزشی برخوردار باشد.

مهدی زاده با اشاره به نام‌گذاری امسال با عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» بیان داشت: ما باید برای تحقق بخشیدن به سخنان رهبر معظم انقلاب باید سطح آموزش را که همان فرهنگ است در جامعه بالا ببریم.

وی تصریح کرد: در صورتی که عدالت اقتصادی، عدالت اجتماعی و عدالت آموزشی در یک مملکت و در یک نظام تامین نشود هرگز نمی‌شود به عدالت اقتصادی دست یافت.

معاون آموزش سازمان نهضت سوادآموزی کشور با اشاره به فرهنگ و تعالی منطقه هر جامعه بیان داشت: به طور قطع و یقین در هر منطقه‌ای که آمار با سوادی در آن بالا باشد میزان فرهنگ در آن افزون‌تر است.

وی استان‌های سمنان، یزد و اصفهان را مورد توجه قرار داد و ابراز داشت: این استان‌ها با وجود اینکه در منطقه کویری کشور قرار دارند ولی به دلیل بالا بودن سطح فرهنگ و آموزش در این استان‌ها از مشکلات اقتصادی کمتری برخوردار هستند.

مهدی‌زاده به مشکلات استان خوزستان اشاره و تصریح کرد: با وجود اینکه بیش از 50 درصد منابع ملی در این استان قرار دارد ولی به دلیل پایین بودن سطح فرهنگ و آموزش در این استان در فقر شدید به سر می‌برند.

این مقام مسئول آمار بی‌سوادی در کشور را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: در ایران اسلامی 9 میلیون و 700 هزار بی سواد وجود دارد که بیشتر این آمار به نسل پس از انقلاب اختصاص دارد.

وی با ابراز نگرانی از ترک تحصیل دانش‌آموزان در مدارس کشور گفت: شمار بالایی از دانش آموزان مقطع ابتدایی سال گذشته در کلاس‌های درس حاضر می‌شدند که امسال از تحصیل بازماندند و صندلی‌های ایشان در مدارس خالی مانده است.

مهدی‌زاده تاکید کرد: این رخداد تلخ در حالی در جامعه ما رخ می‌دهد که هیچ حساسیتی برای پیوستن این خیل عظیم به شمار بی‌سوادان وجود ندارد.

معاون آموزش سازمان نهضت سوادآموزی کشور ادامه داد: این افراد که امروز صندلی‌های کلاس درس را ترک کردند نه تنها هزینه‌ای را به آموزش و پرورش تحمیل نکرده بودند بلکه باید اشاره کرد در مناطق شهرنشین زندگی می‌کنند و پرونده‌های تحصیلی ایشان در مدارس وجود دارد و تمام مشخصات ایشان قابل دسترسی و قابل شناسایی است.

وی اقدام به بازگرداندن کودکان بازمانده از تحصیل را مهم‌ترین اقدام برای ریشه‌کن کردن بی‌سوادی در جامعه دانست و بیان داشت: نباید بگذاریم هیچ کودکی خارج از مدرسه بماند و شرایط را باید به گونه‌ای تقسیم کنیم که همه بتوانند به تحصیل بپردازند.

مهدی‌زاده واقعیت تلخ جمعیت 9 میلیون و 700 هزار بی‌سواد در کشور را حاصل سرشماری سال 90 ذکر کرد و گفت: 3میلیون و 450 هزار نفر این افراد زیر 50 سال سن دارند و این مسئله بسیار تلخ و ناراحت کننده است.

وی به انتظار رهبر معظم انقلاب از جامعه اشاره کرد و ابراز داشت: ایشان انتظار دارد هر ایرانی یک گواهی پایان تحصیلات ابتدایی داشته باشد.

معاون آموزش سازمان نهضت سوادآموزی کشور خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای به دست آمده یک میلیون و 500 هزار نفر از اولیاء در کشور بی‌سواد هستند که سهم استان قم 3 هزار و 654 نفر است./فارس

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه