سیل اخیر گلستان مدیران استان را به علی آبادکتول کشاند

زرین نامه: به دنبال سیل اخیر گلستان، نشست هم اندیشی با حضور چند تن از مدیران کل استان، نماینده و فرماندار علی آبادکتول  جهت بررسی خسارات سیل اخیر شهرستان علی آبادکتول   برگزار شد.

به گزارش خبرنگار زرین نامه؛ رحمت اله نوروزی نماینده مردم علی آبادکتول در این جلسه بیان کرد: از سال 91 تا کنون علی آبادکتول بیش از 6 سیل را تجربه کرده است که سهم شهرستان در توزیع اعتبارات استان برای بازسازی خسارات متوازن نبوده است.

وی تصریح کرد: در سیل اخیر بیشترین خسارت ها به شهرستان های علی آبادکتول، رامیان و آزادشهر وارد شده است و لازم است مدیران دستگاه های ذیربط در استان برنامه های خود را برای توزیع اعتبارات بازسازی در این شهرستان ها بیان کنند.

آسیب بیش از 175 هکتار زمین کشاورزی و یک مرغداری در سیل اخیر

وی اظهار کرد: در سیل اخیر بیش از 175 هکتار زمین کشاورزی و یک مرغداری به ارزش 2 میلیارد تومان در علی آبادکتول خسارت دیده است.
نوروزی با بیان اینکه بیشترین خسارات در علی آبادکتول اتفاق افتاد، یادآور شد: خوشبختانه در بازدید مسئولین کشوری از مناطق سیل زده، گزارشات خوبی ارائه شد که امیدواریم نتایج خوبی در زمینه کسب اعتبارات بازسازی به دنبال داشته باشد.

ضرورت تعامل و همکاری مدیران برای بازسازی مناطق سیل زده

فرماندار علی آبادکتول بیان کرد: مدیران باید اندشیه و کسب تجربه از حوادث گذشته، نقاط قوت و ضعف شهرستان را شناسایی و از وقوع دوباره ی این خسارت ها پیشگیری کنند.

احمد تجری مفرد اظهار کرد: در زمینه ی بازسازی و اصلاح رودخانه های زرین گل و محمدآباد لازم است همه ی مدیران با مدیریت بحران شهرستان تعامل و همکاری داشته باشند.

وی افزود: خطوط نفت و گاز که از حاشیه این رودخانه های عبور می کند که این خطوط نیز باید برای پیشگیری وقوع خسارات آینده، ساماندهی شود.
مقدم مدیرکل بحران استان گلستان اظهار کرد: بازسازی و ارتقاء وضعیت نقاط سیل خیز باید با برنامه ریزی صحیح انجام شود و در ساخت سازه ها و پل ها استانداردها رعایت شود، در غیر این صورت به پروژه ها اعتباری داده نمی شود.

وی افزود: در بعضی بخش ها نظیر راه روستای سیاه مرزکوه، آسفالت از بستر رودخانه عبور کرده است که لازم است برای پیشگیری از این اتفاقات، قبل از انجام هرگونه بازسازی، حریم رودخانه و جاده ها مشخص و تدبیری در این خصوص صورت پذیرد.

تخصیص اعتبار 2 میلیارد و 500 میلیون تومانی به روستاهای سیل زده

مقدم اظهار کرد: همیشه بخش روستایی رقم کمی از اعتبارات را دریافت می کرد اما 2 میلیارد و 500 میلیون تومانی که در سیل اخیر اختصاص داده شد، برای ساماندهی روستاها رقم خوبی است.

مختار مهاجر رییس سازمان جهادکشاورزی استان گلستان در این نشست بیان کرد: اگر ساماندهی و لایروبی رودخانه ها در بالادست انجام نشود، میزان زیادی از زمین های کشاورزی و محصولات مردم از بین می رود.

وی اظهار کرد: یکی از مشکلات ما بی اعتمادی مردم نسبت به عملکرد مدیران به دلیل عدم انجام امور تخصیصی در مناطق استان است که مدیران نیز به دلیل کمبود بودجه موفق به انجام این امور نشده اند.

لزوم اعطای تسهیلات به کشاورزان خسارت دیده در سیل اخیر

مهاجر تصریح کرد: لازم است شرایطی فراهم شود،کشاورزان و زنبورداران خسارت دیده در سیل اخیر که تنها منابع درآمدی و معیشتی خود را از دست داده اند، تسهیلات حداقلی 4 درصدی اعطاء شود تا از آسیب های اجتماعی ناشی از این خسارت ها کاسته شود.

وی با اشاره به ضرورت اجرای پروژه هایی شامل ساخت و ساماندهی جاده بین المزارع به طول بیش از 17 کیلومتر، بندانحرافی، آبخیزداری در دهنه محمد آبادکتول و زرین گل، یادآور شد: 400 الی 500 هکتار از زمین های کشاورزی برای فعالیت دوباره، نیازمند تجهیز و نوسازی هستند و مساله ی تخصیص اعتبارات باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد چرا که در غیر این صورت نه تنها امکان پرداخت دیون گذشته نیست، بلکه برای پیشگیری از سیل آینده نیز امکان فعالیت وجود ندارد.

اداره کل راه و شهرسازی برای ادامه خدمات رسانی نیازمند اعتبار و سوخت است

مصدقی معاون مدیرکل راه و شهرسازی استان گلستان در این نشست گفت: علیرغم اینکه اداره کل راه و شهرسازی برای انجام فعالیت های خود نیازمند مساعدت برای تامین سوخت و تعمیردستگاه ها برای ادامه خدمات رسانی می باشد، هنور یک ریال هم به این اداره پرداخت نشده است.

آسیب 100 میلیاردی به راه ها و ابنیه فنی در سیل اخیر

وی با بیان اینکه بیشترین خسارت ها در سیل اخیر به علی آبادکتول، آزادشهر و رامیان وارد شد، اذعان داشت: استان گلستان در سیل اخیر بیش از 100 میلیارد تومان در زمینه راه و ابنیه فنی در شهرستان های علی آباد، رامیان و آزادشهر خسارت دید.

مصدقی با بیان اینکه نیاز ما برای تامین سوخت، تعمیر تجهیزات، پرداخت حقوق رانندگان دستگاه ها و خسارات وارده بیش از 10 میلیاردی است که در گزارش ها ارائه کرده ایم، گفت: لازم است نسبت به تامین اعتبار برای سوخت دستگاه ها و تعمیر آن ها توجه بیشتری شود چرا که در غیر این صورت،‌ادارات تابعه تجهیزاتی برای فعالیت و پیشگیری از سیل ندارند.

ضرورت نگاه فرابخشی در حل مشکلات استان

مدیرکل محیط زیست استان گلستان نیز در این نشست بیان کرد: اگر نگاه فرابخشی را در خود نهادینه نکنیم، مشکلات ما حل نمی شود.

وی با بیان اینکه باید با توجه به توان سرزمینی خود در شهرستان علی آبادکتول به حل مشکلات بپردازیم، اظهار کرد: هیچ عالم زیستی مخالف بهره برداری از جنگل ها نیست اما تکنولوژی برداشت ما مربوط به 50 سال گذشته است، در صورتی که شرایط فعلی تغییر کرده است.

مهاجر تصریح کرد: محیط زیست برای پیشگیری از حوادثی نظیر سیل و آتش سوزی به این نتیجه رسیده است که پایگاه هایی را برای پیش بینی هوا راه اندازی و تجهیز نمایند.

گلستان، پایلوت استان های سیل خیز در کشور است

ایرج حیدریان مدیرعامل شرت آب منطقه ای گلستان، در این نشست بیان کرد: با یک کار کارشناسی از گذشته تا کنون در میابین سیل در گلستان پایلوت شده است.

وی با بیان اینکه لازم است هر کس در حوزه فعالیت تخصصی خود اظهار نظر کند، قطع درختان در بستر و حریم رودخانه ها بدون کار کارشناسی را یک اشتباه بزرگ دانست و اظهار کرد: وجود درختان در بستر رودخانه، از با کاهش شدت سیلاب و تمرکز آن در مرکز، از دیواره سازی ها محافظت می کند و لازم است با متخلفین از طریق قانونی برخورد شود.

کسب اعتبار 5 میلیاردی برای ساماندهی امور آبخیزداری علی آبادکتول

عبدالرحیم لطفی معاون آبخیز داری گلستان نیز با اشاره به اختصاص 5میلیارتومان در امر آبخیز داری شهرستان علی آبادکتول گفت: بخش از این اعتبار در رودخانه زرین گل و محمدآباد مربوط به پروژه سرشاخه گیز است که با جلوگیری از حرکت دانه های درشت و... به پایین دست، مانع ایجاد خسارات سنگین می شود.

وی خاطر نشان کرد: لازم است برای ساماندهی و لایروبی رودخانه ها، نگاه جامعی داشته باشیم تا چرا که دیده شده، برداشت از بستر بعضی از رودخانه ها بی رویه بوده و به خاک رس رسیده است و در عین حال بعضی از رودخانه ها که نیازمند لاروبی هستند، به دلیل نداشتن مصالح، لایروبی انجام نمی شود.

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه