کرامت انسانی در نگاه قرآن و ائمه(ع)

در جهان مادی یک سری از انسان‌ها با خود فکر می‌کنند که اگر مال، ثروت و یا مقامی داشته باشند یعنی کرامت آنها از سایر انسان‌ها بالاتر است در صورتی که طبق احادیث اسلامی آن چیزی که انسان را نسبت به سایرین به کرامت و برتری می‌رساند ایمان و کمک او به خلق‌الله است.

به گزارش زرین نامه ؛ کرامت انسانی یکی از مسائلی است که به شئون انسان‌ها ربط پیدا می‌کند و از ارزش بسیار زیادی برخوردار است و حفظ کرامت انسانی از مهمترین اصول تربیتی اسلام است.

خداوند در آیه 13 سوره حجرات می‌فرماید: ای مردمان! ما شما را از مردی و زنی آفریدیم، و به صورت ملت‌ها و قبیله‌ها در آوردیم، تا با یکدیگر آشنا شویم( نه آنکه تفاخر کنید و بزرگواری فروشید، که بزرگواری انسان به ملیت،‌ قبیله، رنگ و نژاد نیست، بلکه به پیوندهای الهی، یعنی فضیلت و پرهیزگاری است.) همانا بزرگوارتر از میان شما در نزد خدا آن کس است که پرهیزگارتر باشد و خداوند دانا و آگاه است.

پیامبر(ص) در حدیثی می‌فرمایند: آفریدگان همه عیال و نان‌خور خدایند،‌ پس محبوب‌ترین آنان در نزد خدا کسی است که برای عیال خدا (خلق خدا) سودمندتر باشد.

امام علی(ع) در دستورنامه حکومتی به مالک اشتر می‌فرمایند: دلت را به بخشودن (خطاهای) مردم، و دوست داشتن آنان موظف بدار!... زیرا که مردمان دو گروه‌اند.. یا برادران دینی تواند، یا برادران نوعی تواند...

پی‌نوشت:

سوره حجرات آیه 13

بحار 96 / 118

نهج البلاغه / 993

منبع:

الحیات، محمدرضا حکیمی

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه