راه اندازی نخستین پروژه تولید بذر گلخانه ای کشور در گنبد

مدیرعامل صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور از راه اندازی بزرگ‌ترین پروژه تولید بذر محصولات گلخانه ای در روستای خوجملی شهرستان گنبد برای اولین بار در کشور خبرداد.

به گزارش خبرنگار زرین نامه؛ اعضای هیئت رییسه نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و جمعی از کارشناسان کشاورزی کشور که روز گذشته برای بازدید از پروژه بزرگ تولید بذر گلخانه ای کشور که برای اولین بار در استان گلستان اجرا می شود، در حاشیه این بازدید ساعتی را به دعوت پاکدامن رییس شورای شهر علی آبادکتول به این شهرستان آمدند.

در این دیدار درباره پتانسیل های شهرستان علی آبادکتول برای اجرای پروژه های گلخانه ای بحث و تبادل نظر و با استقبال شورای شهر و شهردار نتایج مثبتی حاصل شد که در آینده ای نزدیک شاهد آن خواهیم بود.

همچنین در حاشیه این نشست دقایقی را با سمیعی مدیرعامل صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور درباره پروژه بزرگ تولید بذر محصولات گلخانه ای در گنبد به گفتگو پرداختیم که در ادامه می خوانید:

حجت‌اله سمیعی مدیرعامل صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار زرین نامه بیان کرد: به‌دلیل محدودیت‌هایی که در منابع آبی و خاکی کشور وجود دارد، چاره‌ای جز تغییر الگوی کشت و توسعه کشت گلخانه‌ای نداریم.

وی با اشاره به اینکه حدود 7 هزار هکتار گلخانه در سطح کشور وجود دارد، اظهار کرد: توسعه 5 ‌هزار هکتار گلخانه ی دیگر در کشور مدنظرمان است که با وجود این برنامه‌ریزی برای توسعه کشت گلخانه‌ای در کشور، لازم است برای بذر که یکی از اساسی‌ترین نهاده‌های تولید می باشد فکری کنیم.

سمیعی با بیان اینکه ما در زمینه بذر سیفی جات کشور صددرصضد وابسه هستیم، ادامه داد: سالانه 320 تا 470 میلیون دلار برای واردات بذر گوجه‌فرنگی، خیار، بادمجان و هندوانه مصرف می‌شود و معادل همین رقم از واردات غیررسمی به کشور می‌رسد.

اتمام مطالعات بزرگ‌ترین پروژه تولید بذر کشور

مدیرعامل صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در ادامه از آغاز بزرگ‌ترین پروژه تولید بذر کشور در گلستان خبر داد و افزود: با مطالعات انجام‌شده در روستای خوجملی شهرستان گنبد پروژه تولید بذر در این گلستان که به عنوان یکی از قطب های کشاورزی استان شناخته می شود، آغاز شده است.

سمیعی تأکید کرد: این منطقه دارای 41 هکتار است که به لحاظ اقلیمی متناسب با شرایط آنتالیای ترکیه بوده و بذرهایی که قرار است از این کشور وارد شود، در آن قابلیت کشت دارد.

وی تصریح کرد: موافقت‌ نامه‌های اولیه برای واگذاری زمین و کارگروه‌های علمی و اجرایی مربوطه تشکیل و طرح توجیهی آن نیز نوشته شده و در حال بررسی و اجرای اقدامات دیگر آن هستیم که به محض رسیدن به مرحله پی کنی افتتاحیه آن برگزار خواهد شد.

پروژه تأمین نیاز سالانه 500 میلیون اصله نهال

مدیرعامل صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با اعلام اینکه تولید نشاء در حال حاضر سنتی انجام می‌شود، تصریح کرد: با انجام مطالعات علمی و کارشناسی، تحول خوبی در این بخش ایجاد می‌شود و می‌توانیم بخشی از بذور تولیدی را پس از تولید نشاء، در گلخانه‌ها کشت کنیم که بدین‌ترتیب از هدررفت مقدار زیادی آب جلوگیری می‌شود.

سمیعی یادآور شد: در حال حاضر سالانه به 500 میلیون اصله نهال نیاز داریم که برای احیا و بازسازی باغ‌ها به‌کار می‌رود و در این راستا می‌توانیم در پروژه فوق، نهال‌ها را تولید کنیم.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، با اجرای پروژه فوق، نیاز پنج درصد از بذوری که در حال حاضر از طریق واردات تأمین می‌شود، مرتفع خواهد شد.

اجرای نخستین طرح دانش‌بنیان در کشور

مدیرعامل صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور درباره سرمایه مورد نیاز برای این طرح اظهار کرد: سرمایه مورد نیاز طرح، 160 میلیارد تومان تخمین زده شده است.

سمیعی همچنین با اشاره به اینکه دانش تولید بذر سیفی جات و گلخانه ای در اختیار 7-8 کشوردنیا قرار دارد که از این راه ثروت خوبی را کسب می کنند، گفت: این پروژه نخستین طرح دانش‌بنیان در کشور است که می‌تواند در جهت کاهش واردات و تولید محصولات قدم بردارد.

وی در ادامه با بیان اینکه هدف ما بهره گیری از فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی در این پروژه است، افزود: با اجرایی شدن این پروژه، برای 550 تا 600 نفر اشتغال مستقیم و برای یک‌هزار200 تا یک هزار و 300 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد.

سمیعی خاطرنشان کرد: بذوری که قابلیت تولید در این طرح را دارند، عبارت از خیار، گوجه‌فرنگی، فلفل و هندوانه هستند.

سمیعی در پایان یادآور شد: پروژه تولید بذر و نهال در استان گلستان نیازمند تسهیلات است که امید می‌رود هرچه سریع‌ تر تسهیلات مورد نیاز برای اجرای پرسرعت آن اختصاص یابد.

SAMIEE 1.JPG - 50.88 کیلو بایت

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه