افسردگی فقط برای زن همسایه نیست
زرین نامه: مرگ فقط برای همسایه نیست؛ افسردگی هم تنها برای زن همسایه نیست. افسردگی را همه ما به نام می شناسیم؛ اما در مواجه با آن همیشه وجودش را ناباورانه انکار می کنیم. هشیار باشید این بیماری در هر برهه ای از زندگی می تواند غافلگیرتان کند.
بد نیست بدانید که از هر چهار زن یک نفر در دوره ای از زندگی خود مبتلا به افسردگی می شود. اگرچه اینطور به نظر می رسد که مردان در مبتلا نشدن به این بیماری روانی خوش شانس تر هستند و احتمال ابتلایشان تقریباً حدود نصف میزان ابتلای زن ها است ولی در واقع آنها نیز به میزانی برابر با زن ها دچار این بیماری می شوند. آن چیزی که باعث می شود افسردگی مردان فاش نشود، عوامل اجتماعی و محیطی است که آنها را بیش از زنان احاطه کرده است.
افسردگی در همین نزدیکی است
افسردگی خیلی آرام آرام به وجود می آید، قرار نیست بانگ بزند و کسی را هشیار کند. بعضی ها معتقدند این بیماری روانی به تغییرات شیمیایی که در مغز روی می دهد ربط دارد. اما بعضی دیگر باز شدن راه آن در زندگی آدم ها را مربوط به رویدادهای ناگوار زندگی می دانند. نمی توان به صورت قطعی هیچ کدام از این عوامل را اصلی دانست تا حدی که از مسئله چگونگی به وجود آمدنش گذشته و به دنبال راهکاری برای رهایی از آن هستند.
مسئله ای که همه درمانگران با رویکردهای گوناگون بر آن تاکید دارند، نقش اطرافیان در کمک به بهبود فرد بیمار است؛ که مهم ترین نقش هم متعلق به همسر بیمار است. او می تواند در تسریع روند بهبودی و یا حداقل کاهش میزان درد و رنج نقش موثری داشته باشد. گفتنش البته آسان است؛ اما زندگی با یک همسر افسرده و سعی در رهایی از چنگال افسردگی کار راحتی نیست.
تغییر را در همسرتان حس کنید
باید در اسرع وقت متوجه تغییر روحی همسرتان شوید. برخی از موقعیت ها در زندگی هستند که احتمال بروز افسردگی را به شدت افزایش می دهند. حتما بسیار شنیده اید که زنان بعد از زایمان برای دوره ای کوتاه دچار افسردگی می شوند. اگر به موقع متوجه بروز این حالت در شریک زندگیتان شوید، می توانید از پیشرفت آن جلوگیری کنید. اگر متوجه تغییر حالت روحی همسرتان شدید، بی تردید او را تشویق کنید به متخصص مراجعه کند. اگر برای او تشخیص افسردگی داده شد، کمک کنید دستورات متخصص اعم از خوردن دارو یا دیگر فعالیت ها،ازجمله شرکت منظم در جلسات روان درمانی، را انجام دهد.
خیلی به دل نگیرید؛ او قصد آزار شما را ندارد
اگر درک درستی از افسردگی ندارید، بهتر است اطلاعات خودتان را افزایش دهید. ناآگاهی شما می تواند علاوه بر درست درباره افسردگی می تواند باعث سوء برداشت از رفتار فرد مقابل و ایجاد مشکلات بیشتر شود.افسردگی ادراک، نگرش، احساس ، اعمال و تحمل فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.
افراد افسرده غالباً دیگران را در مشکلات شان مقصر می دانند و در زندگی فقط به اتفاقات تلخ توجه دارند. اگر همسر افسرده تان پیوسته ایراد می گیرد، یادتان باشد این رفتار یکی از ویژگی های بیماری اوست، پس خیلی به دل نگیرید. او قصد آزار شما را ندارد او بیمار است و این رفتارها نیز علائم بیماری او است و نه ویژگی های شخصیتی اش.
رابطه ؛ اولین قربانی افسردگی
اولین چیزی که در بیماری افسردگی صدمه می بیند؛ رابطه شماست. همسر افسرده شما درگیر باورهای اشتباه و تفکرات غیرمنطقی است. باورهایی که می تواند برای اطرافیان به شدت آزاردهنده باشد. او گاهی ساده ترین رفتار شما و یا خانواده تان را به عجیب ترین شکل ممکن تفسیر می کند. در این موارد باید بردبار باشید.
با همسرتان بحث نکنید
احساسات و برداشت هایش شکلی افراطی دارد. ممکن است همسرتان چیزی بگوید که از نظر شما اشتباه و غیرمنصفانه باشد، با این حال از بحث با او بپرهیزید و سعی نکنید چیزی را به او اثبات کنید. در این صورت او دیگر با شما صحبت نمی کند و احساس تنهایی بیشتری می کند.
احساس تنهایی افسردگی او را عمیق تر می کند. زمانی که همسر تان می گوید «هیچ کسی در این دنیا به فکر من نیست.» لازم نیست منبر بروید و از کارهایی که برایش کرده اید یاد کنید، به جایش به یک چنین جمله ای بسنده کنید. «خیلی تلخ است که این احساس را داری، فکر می کنی چه کاری می توانیم انجام دهیم که احساس بهتری پیدا کنی؟»
شما نیاز به کمک دارید؛ ادای قهرمان ها را در نیاورید
زندگی با فردی افسرده از شما انرژی زیادی می گیرد، در ضمن این که شما از مواجهه با آن هیچ احساس خوبی دریافت نمی کنید. لازم نیست با خودتان تعارف کنید و یا ادای آدم های قهرمان را در بیاورید.
اگر حس می کنید دیگر حوصله همسرتان را ندارید و نمی خواهید او را ببینید، بهتر است قبل از وخیم تر شدن اوضاع به مشاور مراجعه کنید. این احساس به زودی شما را به بن بست می رساند و در آن صورت شما دیگر توان ادامه زندگی با همسرتان را ندارید.
در این صورت شما به زودی زندگی تان را از دست می دهید و افسردگی همسرتان هم با این اتفاق به حد اعلا می رسد. شما وارد یک نبرد طولانی شده اید؛ نبردی که شما را خسته می کند.
برای این که انرژی کافی در ارتباط با همسرتان داشته باشید، زمانی برای خودتان در نظر بگیرید. درست و کامل غذا بخورید، هر روز ورزش کنید، خواب کافی داشته باشید، ارتباط تان را با دوستان و نزدیکان قطع نکنید و تفریح را از یاد نبرید.
می توانید با خواندن داستان های طنز یا دیدن فیلم های کمدی مقاومت تان را در برابر این بیماری افزایش دهید. البته توجه داشته باشید زیاده روی در این کارها می تواند باعث دلخوری همسرتان شود و شما را متهم به این کند که او را درک نمی کنید یا از او خسته شده اید. پس جانب تعادل را از دست ندهید.
منبع : چه خبر آنلاین
ارسال دیدگاه