حسرتی که حفظ قرآن را به ارمغان آورد/ قرآن در جامعه مهجور مانده است
زوج علی آبادی حافظ قرآن: آرامش خاطر در زندگی ما نقطه قوتی است که این آرامش را مدیون قرآن هستیم. متاسفانه این روزها قرآن در جامعه و میان جوانان ما مهجور مانده است.
به گزارش زرین نامه؛ رضا صدقی و الهه باباکردی زوج علی آبادی حافظ قرآن هستند که سال 90 پیوند آسمانی و الهی میانشان بسته شد. شعله عشق بعد از 4 سال هنوز در زندگی این زوج قرآنی فروزان و گرم است. آن ها حضور پر برکت قرآن کریم را سبب ساز ازدواجشان می دانند.
برای آشنایی بیشتر و شنیدن حرف هایشان، با آن ها به گفتگو نشستیم:
در آغاز گفتگو الهه باباکردی از زمینه آشنایی اش با قرآن می گوید: خانواده ما بسیار اهل قرآن بودند، پدر بزرگم مکتب خانه داشت و از همان دوران کودکی در محیط قرآنی بزرگ شده و به قرآن علاقمند شدم.
وی درباره حسرتی که منجربه شد حافظ قرآن شود، می گوید: خاطرم هست آن زمان شبکه قرآن تازه تأسیس شده بود و من به طور اتفاقی قسمت اول یکی از برنامه ها را که به حفظ قرآن پرداخته بود، دیدم. دیگر آن برنامه را دنبال نکردم تا بعد از یک ماه که دوباره آن برنامه را دیدم. شرکت کنندگان آن برنامه یک جزء را حفظ کرده بودند، آنجا بود که حسرت خوردم و با خود گفتم کاش با برنامه پیش رفته بودم.
بعد آن با خواهرم به دارالقرآن رفتیم، از قبل 25 آیه از سوره "بقره" را حفظ بودم که مورد تشویق استادم قرار گرفتم. پدر و مادرم هم مشوقم شدند که به حفظ قرآن روی بیاورم. کم کم پیشرفت کردم و به کار تدریس پرداختم. ولی هنوز خودم را شاگرد می دانم.
قرآن باید یاری باشد برای رسیدن به خدا
باباکردی درباره تاثرات قرآن بر زندگی اش معتقد است: اولین تاثیر قرآن روی اخلاقم بود. دوم کمکم کرد تا خیلی از کارها و مکان ها که مرا به سمت گناه می برد، ترک کنم و مهم تر از آن در انتخاب همسر مناسب بود که مرا یاری کرد، به قول همسرم قرآن باید یاری باشد که ما را به خدا برساند.
رضا صدقی نیز از کسایی می گوید که او را به سوی این راه سوق دادند: ورود به این وادی سعادتی می خواهد که بدون شک به ما عنایت شده است. موفقیت هر انساندر زندگی بدون شک در درجه ی اول مدیون زحماتی است که پدر و مادر به جان می خرند و از آغاز تولد فرزند کار تربیت و مراقبت از او را آغاز می کنند. پدر و مادر من نیز نقش پررنگی در ورود من به حیطه قرآن داشتند، یادم می آید پدرم بعد نماز صبح قرآن تلاوت می کرد و از همان زمان گوش ما را با آیات این کتاب ارزشمند آسمانی آشنا ساخته و مرا از کودکی در دارالقرآن ثبت نام کرده بود.
این زوج حافظ قرآن کریم در ادامه با ناراحتی از مهجور ماندن کتاب خدا می گویند: قرآن کریم یک کتاب معمولی نیست اما متأسفانه امروزه در برخی سایت ها و برنامه های ماهواره ای با شبهه افکنی های فراوان می گویند، قرآن داستانی بیش نیست. حتی این روزها در جامعه ی اسلامی خودمان هم از آن تنها در مراسم ختم، سر سفره ی عقد و ... استفاده می کنیم.
آنها تاکید می کنند: نگذاریم قرآن مهجور بماند. مفاهیم قرآن را باید با وجود اهل بیت (ع) دریافت کرده و از آن در زندگی بهره بجوییم. همانطور که پیامبر اسلام (ص) فرمودند؛ قرآن و اهل بیت (ع) دو چیز جدا نشدنی از هم هستند.
باباکردی در توصیه به زوج های جوان امثال خودشان از تجربه ی زندگی توام با قرآن می گوید: برخی مشکلات در زندگی زناشویی هست، مثل خواسته یا توقعی که از طرف مقابلت داری ولی برآورده نمی شود و باعث ناراحتی خاطر می گردد، خداوند در قرآن می فرمایند که شاید چیزی را ناخوشایند بدانید در حالی که آن چیز برای شما نیکوست و شاید چیزی را دوست بدارید در حالی که آن برای شما شر است، این فرموده خداوند سبب می شود که منطقی فکر کنم و چه خوب می شود که زوج های جوانمان نیز به این آیات توجه کنند.
صدقی نیز درباره علت ماندگاریش در مسیر قرآن می گوید: مسئله ای که باعث شد در این راه بمانم، توفیق شکرگزاری پروردگار است و قطعاً خداوند عنایت خود را افزون می کند، همانگونه که خودش یاد کرده است، اگر شکر کنید شما و ظرفیت وجودیتان را زیاد می کنم.
قرآن کریم، کتابی انسان ساز و زندگی ساز است
صدقی معتقد است: قرآن کریم کتابی است که غیر از تلاوت باید به آن عمل کرد، ما قرآن را در زندگی خود جاری ساختیم. خداوند متعال فرمودند هر کسی در راه ما تلاش کند، ما راه را به او نشان می دهیم. همانطور هم شده و به ما راه را نشان داده است.
عبد بودن وظیفه سنگینی است
وی می گوید: هدف نهایی من در زندگی این است که بندگی خدا را کنم و در این زمان اندک در مسیر عبودیت خدا باشم. عبد واقعی خداوند بودن، وظیفه سنگینی است.
صدقی به مشتاقان یادگیری کلام حق یادآور می شود: کسایی که دوست دارند در مسیر قرآن قرار گرفته و در ترویج و تبلیغ آن فعالیت کنند باید در نظر داشته باشند که ورود به این مسیر 2 بعد دارد، اول تلاوت قرآن با رعایت تجویدی و فنی که مستلزم تلاش خود شخص و یک استاد قرآنی است. دوم انس با قرآن در خلوت خود. اینکه تعداد آیات کمی ولی با معنی و با استمرار بخوانیم تا تحت انوار آن قرار گیریم.
وی خاطر نشان می کند: شاید در برنامه های تلویزیونی فنی تر قرآن تلاوت شود یا روحانی شاخصی سخنرانی کند ولی پای تلاوت و منبر روحانیان به طور زنده بنشینید که تأثیر مثبتی بر روح انسان می گذارد. از خیرین می خواهم که در این راه هزینه کنند. همه چیز را به دوش دولت نگذاریم، هر چند در این راه نباید کسی قصوری کند که قیامت باید نزد خدا پاسخگو باشد.
صدقی در پایان با دعوت از همشهریانش برای همکاری در امور قرآنی گفت: از همشهریان خودم دعوت می کنم در کرسی تلاوت و تفسیر قرآن کریم که 5 شب متوالی آن با حضور قاریان کشوری، بین المللی و شهرستانی در علی آبادکتول برگزار شد و در طول سال نیز روزهای سه شنبه هر هفته همراه با نماز مغرب و عشاء در مصلی امام رضا (ع) شهرستان تشکیل می شود، شرکت کنند.
باباکردی نیز در کلام آخر گفت: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری از وقت های آزادمان درست استفاده کنیم. همیشه یک قرآن کوچک در جیبمان باشد و از طریق تلاوت قرآن، با آن انس بگیریم.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه