تغییر ۱۸۰درجه‌ای وعده‌های یارانه‌ای دولت بعد از انتخابات

هرچند دولتمردان با بکار بردن ادبیات حق به جانب منکر این تناقضات می شوند، ولی در هر صورت اگر دولت فکری به حال این تناقضات نکند یقیناً در انتخابات های بعدی دچار مشکلات اساسی خواهد گردید تا آنجا که هیچ کلیدی نمیتواند قفل بی اعتمادی مردم به اعتدالیون را باز کند.

به گزارش زرین نامه به نقل از اهوازنوین، آخرین یارانه نقدی سال ۹۴ در حالی امشب به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد که به نظر می‌رسد با مصوبات اخیر مجلس در بودجه سال ۱۳۹۵ یارانه این ماه جزو آخرین یارانه‌هایی است که به حساب بیش از ۷۵ میلیون متقاضی واریز خواهد شد.

یارانه اسفند ۹۴ ،شصت و یکمین یارانه نقدی است که از آذرماه سال ۱۳۸۹ تاکنون یعنی از زمان اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.

باید گفت طرح هدفمندی یارانه ها از ابتدای اجرا تا کنون به فراخور دو دولت دستخوش تغییراتی در سیاست های اجرایی اعم از حذف یارانه برخی اقشار جامعه و ابراز ناتوانی دولت در پرداخت یارانه ها ،حرف و حدیث های زیادی به دنبال خود داشته .

از طرفی دولت از خم شدن شانه هایش زیر بار مالی پرداخت یارانه ها سخن می گوید و شب واریز یارانه ها به حساب مردم را شب مصیبت عظمای دولت می داند و از سوی دیگر بسیاری از مردم نگاهشان به آن مبلغ ۴۵ هزار تومانی به ازای هر نفر خانوار است که دوباره از جهت پرداخت هزینه آزادسازی حامل های انرژی باید به حساب دولت سرازیر کند.

۶۷۱۶۴۸

به یاد داریم روحانی در شعار های انتخاباتی خود از ادعای ناچیز بودن یارانه نقدی و تاکید بر لزوم افزایش یارانه سخن میگفت ولی در دوران پسا انتخاباتی رویه ثابت ماندن یارانه نقدی در عین حال آزادسازی بیشتر قیمت ها را در پیش گرفت، تا آنجا که حسین عبده تبریزی مشاور رئیس جمهور ادعای بالا بودن نرخ یارانه ۴۵ هزار تومانی و ایده کاهش آن به مبلغ ۱۸ هزار تومان را مطرح می کند و معتقد است، با توجه به افزایش تورم، پرداخت یارانه‌ها تأثیر چندانی در معیشت مردم نداشته است.

برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند : عده ای از مردم مهمترین مشکل خود را معیشت می دانند که البته تعداد کمی نیستند؛ به اعتقاد کارشناسان اقتصادی دولت یازدهم نتوانست به معیشت، تورم، بیکاری و … که دغدغه اکثر مردم است پاسخ درستی بدهدو مردم در دولت روحانی فقیرتر شدند.

اما در ادامه آمارهای غلط و توهمی مشاوران دولت یازدهم در خصوص وضعیت معیشت قشر متوسط و ضعیف جامعه، هر از چندگاهی به منظور حذف اقشار پردرآمد ، ترکه حذف یارانه خواسته و ناخواسته به اقتصاد ضعیف خانوار قشر متوسط نیز میخورد.

"یارانه نقدی پر درآمدها حذف می شود.”این خبری بود که وقتی در سال ۹۳ به صورت جدی روی خط رسانه ها رفت از همان ابتدا نگرانی هایی را برای افکار عمومی به همراه داشت.نگرانی هایی که بی مورد هم نبود چرا که تجربه های مختلف درباره یارانه نقدی و حذف آن نشان داده دولتی ها بانک اطلاعاتی درستی برای شناسایی ثروتمندان ندارند.

مبنای اثبات این ادعا خبرهایی است که در جریان حذف یارانه بگیران پردرآمد، بالغ بر ۹۰۰ هزار نفر از حذف شدگان معترض شدند که در نهایت بیش از نیمی از آنها به لیست سازمان هدفمندی یارانه ها برگشتند،بر این اساس بررسی های دولت آن را به این نتیجه رسانده که در مورد حدود ۵۶۱ هزار نفر یعنی بیش از نیمی از کسانی را که حذف کرده، خطا و اشتباه داشته و ناچار به برقراری مجدد یارانه آنها شده است.

در روزهای گذشته نیز دوباره خبری بر این عنوان که بخشی دیگر از جامعه شامل تجار، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها، پزشکان و افرادی که پرداختی مالیاتی بیش از ١۵٠میلیون ریال دارند، کلیه کارکنان نیروهای مسلح کشور که دریافت سالانه آنها بیش از ۳۵ میلیون تومان است و کلیه بازنشستگانی که دریافتی سالانه مستمری بازنشستگی آنها بیش از ۳۵ میلیون تومان است و کارکنان قوه قضاییه که همین میزان دریافتی را دارند اسامی آنها از لیست یارانه‌بگیران حذف خواهد شد،منتشر شد.

طبق مصوبه کمیسیون تلفیق، قرار است ۵۰ درصد از درآمد حاصل از قطع یارانه نقدی این افراد صرف اشتغال‌زایی و ۵۰ درصد نیز صرف طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی می‌شود.

امیدواریم درامد حاصل از قطع یارانه پردرآمد ها به راستی کمکی به رونق اقتصادی و اشتغال جوانان کند زیرا وعده های دنباله دار شکوفایی و رونق اقتصادی ایران در دولت روحانی از خرداد ۹۲ تا کنون کم کم در حال رنگ باختن است و مردم به آمارهایی که سرشار از تناقضات است و فقط در حد آمار حلال مشکلات معیشت و اشتغال جوانان است دیگر اعتمادی ندارند.

در حال حاضر مسئله اصلی مردم معیشت است اما از آنجایی که شعارهای دولت از ۲ سال پیش تا کنون در حد شعار باقی ماند و بجای تحقق وعده ها تنها یک سری تناقضات آماری با واقعیات جامعه عاید مردم شد، این نتیجه را رقم زد که مردم بسیاری از استان های کشور در انتخابات اسفند ۹۴ دلیلی برای رای به کاندیداهای حامی دولت ندیدند و این بزرگترین پیام مردم به اعتدالیون بود.

هرچند دولتمردان با بکار بردن ادبیات حق به جانب منکر این تناقضات می شوند، ولی در هر صورت اگر دولت فکری به حال این تناقضات نکند یقیناً در انتخابات های بعدی دچار مشکلات اساسی خواهد گردید تا آنجا که هیچ کلیدی نمیتواند قفل بی اعتمادی مردم به اعتدالیون را باز کند.

انتهای پیام/م