واریز 730 میلیارد ریال از محل مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداریهای گلستان
خدمات عمرانی در سطح شهرستانها و روستاها از محل مالیات بر ارزش افزوده است این مالیات توسط مردم پرداخت میشود و بر اساس شاخصهای جمعیتی در اختیار شهرداری و دهیاری قرار داده میشود تا صرف امور عمرانی هر شهر شود.
به گزارش زرین نامه؛ در شرایطی که کشور با مشکلاتی همچون تحریم، تورم و رکود دست و پنجه نرم میکند و مشکلات اقتصادی بر کشور سایه افکنده است بالتبع این مسائل درآمدهای دولت را تحت شعاع خود قرار خواهد داد.
مالیات به عنوان مهمترین درآمد دولتها در اکثر کشورهای دنیا تلقی میشود با این وجود در کشور ما هنوز بیشتر درآمدهای دولت بر منابع نفتی اتکا دارد که این موضوع با توجه به نوسانات قیمتی نفت در سالهای اخیر و پایان پذیرفتن این منابع روش درآمدی مناسبی برای دولت تلقی نمیشود چرا که نفت یکی از سرمایههای ملی کشور محسوب میشود که باید برای نسل آینده نیز باقی بماند.
مالیاتها به طور کلی به دو دسته مستقیم و غیرمستقیم تقسیم میشوند که مالیات مستقیم، شامل مالیات بر دارایی و مالیات بر درآمد شخص میباشد که به طور مستقیم از دارایی و اموال فرد وصول میشود اما مالیات غیر مستقیم یا همان مالیات بر ارزش افزوده بر مصرف کالا و خدمات وضع میشود مالیات بر ارزش افزوده به عنوان بخش مهمی از تحولات نظام مالیاتی کشور محسوب میشود و هم اکنون در بیش از 140 کشور دنیا به مورد اجرا گذاشته شده است.
درآمدهای مالیاتی برای هزینه گلستان کافی نیست
در حال حاضر در کشور و البته در استان گلستان نگاه چندان مثبتی به مالیات وجود ندارد اگرچه به اعتقاد مسؤولان نگاه مردم نسبت به مالیات در سالهای اخیر تغییر رو به مثبت پیدا کرده اما هنوز پرداخت مالیات به صورت یک فرهنگ در جامعه نهادینه نشده است و شاید بخشی از این موضوع به آن برگردد که مردم از خدماتی که در قبال پرداخت مالیات به آنها ارائه میشود اطلاع کافی ندارند.
مالیات بر ارزش افزوده از جمله درآمدهای استانی است که در هر استان و برای خدمات عمرانی استفاده میشود.
مدیرکل امور مالیاتی گلستان با بیان اینکه درآمدهای مالیاتی آن قدر زیاد نیست که بتوان هزینههای استان را از این طریق پوشش داد در گفت و گو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: به طور کلی درآمدهای مالیاتی در هر استان به حساب خزانه واریز می شود و با توجه به قانون بودجه، شرایط اقتصادی و ظرفیت هر استان درآمدهای مالیاتی بین استانها توزیع میشود.
علیاصغر هزارجریبی افزود: اما درآمدهای مالیاتی در کشور آنقدر زیاد نیست که برای هزینههای استان تنها به مالیات اکتفا کرد بلکه برای هزینههای هر استان، دولت مبلغ قابل توجهی را به جز مالیات تقبل میکند.
وی در رابطه با درآمدهای حاصله از مالیات بر ارزش افزوده گفت: مالیات بر ارزش افزوده در واقع همان مالیات بر مصرف است که هر شخص در ازای مصرف یک کالا باید 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند که سهم دولت از مالیات مزبور پنج درصد، سهم شهرداری و دهیاریها سه درصد به عنوان عوارض و سهم بخش سلامت نیز یک درصد تعیین میشود.
واریز 730 میلیارد ریال به حساب شهرداریهای استان از محل مالیات بر ارزش افزوده
به گفته مدیرکل امور مالیاتی گلستان در سال 1394، مبلغ 730 میلیارد ریال از محل مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری و دهیاریهای استان واریز شده است.
هزارجریبی با بیان اینکه خدمات عمرانی در سطح شهرستانها و روستاها از محل عوارض ارزش افزوده است، گفت: این عوارض توسط مردم پرداخت میشود و بر اساس شاخصهای جمعیتی در اختیار شهرداری و دهیاری قرار داده میشود تا صرف امور عمرانی شهر شود.
شناسایی حدود 12 هزار مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده در گلستان
وی به تعداد مشمولان قانون مالیات بر ارزش افزوده استان اشاره کرد و گفت: از ابتدای اجرای طرح نظام مالیاتی بر ارزش افزوده تاکنون 11 هزار و 500 نفر از مؤدیان مالیاتی مراحل ششگانه، در نظام مالیاتی مالیات بر ارزش افزوده ثبتنام کردهاند.
مدیرکل امور مالیاتی گلستان با بیان اینکه مشمولان مالیات بر ارزش افزوده باید هر سه ماه نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی اقدام کنند، خاطرنشان کرد: این افراد مکلف هستند در موعد مقرر در چهار فصل از سال، نسبت به اظهارنامه مالیاتی اقدام و تا مهلت تعیین شده نسبت به پرداخت مالیات و عوارض ابرازی در مالیات اظهارنامه خود را تسلیم کنند.
هزارجریبی بیان کرد: نرخ مالیات بر ارزش افزوده سال 1395 مانند سال گذشته با 9 درصد تعیین شده و در سال جدید هیچگونه افزایشی پیدا نکرده است و زمان تسلیم اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده در فصل تابستان از یکم تیر لغایت 15 تیرماه بود.
وی گفت: تاکنون مؤدیان مشمول نظام مالیاتی بر ارزش افزوده 31 دوره نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی اقدام کردهاند که جای بسی تشکر و قدردانی از این عزیزان وجود دارد./ فارس
انتهای پیام/م
ارسال دیدگاه