گلستان پایلوت مرکز تماس در کشور/ راه‎اندازی پرونده سلامت الکترونیک بیماران گلستانی

مدیرکل بیمه سلامت استان گلستان با بیان اینک گلستان پایلوت مرکز تماس در کشور خواهد شد، از راه‎اندازی پرونده سلامت الکترونیک بیماران گلستانی از روز نخست آبان ماه در استان خبر داد.

به گزارش زرین نامه به نقل از فارس، سید محمد حسینی در جمع اصحاب رسانه با بیان اینکه 22 مرداد ماه سالروز تشکیل بیمه سلامت در کشور بود، اظهار کرد: در برنامه چهارم و پنجم تشکیل بیمه سلامت مصوب شد و مقرر شد تا تمام صندوق‎های بیمه درمانی کشور در بیمه خدمات درمانی ادغام شوند.

وی تصریح کرد: هدف از تشکیل این بیمه سلامت این بود که تمام مردم کشور ما از یک بسته خدمتی برخوردار باشند و تبعیضی بین طبقات مختلف مردم وجود نداشته باشد و سازمان بیمه سلامت به نیابت و وکالت تمام مردم کشور از موسسات درمانی خرید خدمت داشته باشد.

مدیرکل بیمه سلامت استان گلستان ادامه داد: با این هدف بیمه سلامت به دنبال این بود که بیندیشد چه خدمتی و با چه کیفیتی را از چه کسانی خریداری کند.

توانمندسازی یکی از اهداف بیمه سلامت است

حسینی یادآور شد: بیمه سلامت به دنبال این است که از مردم در برابر خطرات ناشی از هزینه‎های مالی محافظت و دسترسی عادلانه و گسترده و فراگیر را برای مردم به موسسات طرف قرارداد محقق کنیم.

وی با بیان اینکه توانمندسازی یکی دیگر از اهداف بیمه سلامت است، خاطرنشان کرد: بیمه سلامت به دنبال این بود که سواد سلامت مردم را بالا ببرد و یکی از آن کارها آموزش و استفاده از رسانه‎ها در مسائل آموزشی سلامت است.

مدیرکل بیمه سلامت استان گلستان با بیان اینکه کمبود سواد سلامت در جامعه به شدت احساس می‎شود، گفت: سازمان بهداشت جهانی هر سال با یک محتوا برنامه‎ای را در دنیا تبیین می‎کند و کشور ما نیز از آن شعار تبعیت می‎کند.

حسینی با بیان اینکه امسال سازمان بهداشت جهانی به دیابت توجه دارد، گفت: در سال 2009 نسبت به سال 2000 دو آیتم را سازمان بهداشت جهانی اضافه کرده و انتظار دارد که با این آیتم‎ها در حوزه سلامت یک بازیگر جدیدی یعنی مردم را وارد میدان کند تا نقش و رسالت خود را در بازارهای درمانی داشته باشد.

سرانه درمانی کشور به یک هزار و 800 دلار رسیده است

مدیر کل بیمه سلامت استان گلستان ابراز داشت: سرانه درمانی کشور ما با توجه به اولویت قرار گرفتن سلامت در برنامه‎های دولت امروز به یک هزار و 800 دلار رسیده است.

حسینی بیان داشت: انتظار ما این است که در حوزه رسانه‎ها خبرنگاران تخصصی سلامت داشته باشیم و بتوانند داده‎های سلامتی را بین دستگاه‎های متولی و مردم انتقال دهند.

وی با اشاره به اینکه باید نیاز مردم را در حوزه سلامت به تقاضا تبدیل کنیم، تاکید کرد: استان گلستان در حوزه بیمه سلامت و نرم‌افزار پرونده الکترونیک بیمه سلامت پایلوت کشور است و موظف هستیم تا روز نخست آبان این برنامه را اجرایی کنیم.

مدیر کل بیمه سلامت استان گلستان با بیان اینکه با این نرم‌افزاری که در تمام مراکز بهداشتی و درمانی نصب می‎شود اطلاعات بیماران را در اختیار پزشک خانواده قرار می‎دهیم تا آنها تشخیص دهند فرد بیمار باید به کدام پزشک یا متخصص مراجعه کند، گفت: هم پزشک خانواده در روستا و هم پزشک متخصص باید مداخلات خود را در این نرم‌افزار ثبت کنند.

حسینی با بیان اینکه این طرح را از روستاهای استان شروع خواهیم کرد، بیان داشت: در خصوص پزشکان ارجاع نیز این نرم‌افزار را با حمایت و همکاری دستگاه‎های دولتی اجرا خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه هشت کلینیک تخصصی قرار است تا پایان شهریور در استان راه‎اندازی شود، گفت: تصور ما این است که اجرایی شدن نرم‌افزار پرونده‎های الکترونیک سلامت در استان گلستان امکان پذیر است.

مدیر کل بیمه سلامت استان گلستان با بیان اینکه 255 پزشک در روستاها در استان گلستان وجود دارند، گفت: از طریق این نرم‌افزار به دنبال این هستیم که بیماران بتوانند از طریق این پزشکان نوبت نیز بگیرند.

حسینی با بیان اینکه با موفقیت این نرم‌افزار آن را به کلیه موسسات و مطب‎ها گسترش خواهیم داد، افزود: در قالب و گروه‎های پزشکی، پزشکان انسان دوست و فداکار زیادی داریم که می‎توانند در توسعه سلامت استان نقش بی‎بدیلی داشته باشند.

گلستان پایلوت مرکز تماس در کشور

وی با بیان استان گلستان پایلوت مرکز تماس در کشور خواهد شد، گفت: تا پایان مهر ماه این مرکز تماس در استان راه‎اندازی خواهد شد تا روستایی‎ها بتوانند با این مرکز تماس بگیرند و صدای مشتری و مصرف کننده را در حوزه سلامت داشته باشیم.

مدیر کل بیمه سلامت استان گلستان با بیان اینکه این مرکز تماس ابزاری برای توانمندسازی جامعه است، گفت: برای اجرایی شدن این امر نیاز به استقامت و صبر است تا به نتیجه برسد.

حسینی با بیان اینکه توانمندی مردم باعث مطالبه‎گری می‎شود، گفت: خلاقیت، تعالی و بهبود مستمر هر فرآیندی برای انجام شدن بهتر امور ارزش‎های اساسی محور در سازمان سلامت است.

وی با بیان اینکه جامعه ما به سمت سالمندی حرکت می‎کند، گفت: واحد هزینه‎های درمانی یک استان در سن 35 سالگی به یک می‎رسد و با افزایش سن و در سن 55 تا 60 سالگی هزینه‎های درمانی آن سه برابر می‎شود و در سن 85 سالگی به 10 برابر افزایش پیدا می‎کند.

سبک زندگی نخستین اصل برای سالم پیر شدن است

مدیرکل بیمه سلامت استان گلستان بیان داشت: یکی از استراتژی‎های ما این است که افراد را با سلامت به سالمندی برسانیم و تلاش می‎کنیم افراد جامعه سالم پیر شوند و نخستین اصل برای تحقق آن سبک زندگی است.

حسینی با بیان اینکه در حوزه تغذیه مشکلات اساسی در کشور داریم، گفت: حوزه بیمه‎های ما درمان محور بوده و باید از سمت درمان محوری به سلامت محوری سوق دهیم و برای اینکار باید یک سری آزمایش‎ها و خدمات سلامت را در بسته درمانی بیمه‎ها بگنجانیم.

وی با بیان اینکه امید به زندگی با سلامت محقق می‎شود، گفت: در ایران امید به زندگی در کشور 74 سال است اما امید به زندگی با سلامت 55 سال در کشور در نظر گرفته شده است.

مدیر کل بیمه سلامت استان گلستان متذکر شد: خیلی از کارهایی که در دنیا برای سلامت ایجاد شده را باید با توجه به فرهنگ و عرف جامعه بومی‎سازی کنیم و از آنها بهره‎مند شویم.

حسینی با بیان اینکه امروز باید بیندیشیم چطور می‎توانیم در جامعه جلوی مصرف‎گرایی را بگیریم و تقاضای مردم را کنترل کنیم، گفت: یکی از استراتژی‎های بیمه سلامت برای کنترل مصرف‎گرایی در خصوص دارو مراجعه به پزشک، پزشک خانواده است.

انتهای پیام/م