تحقق آرزوی دانش آموزان دولت اورلان به همت بسیج سازندگی
اینکه سال قبل مدرسه متروک تخریب شد و بسیج سازندگی در حال برآورده کردن آرزوی این کودکان برای ساختن یک مدرسه جدید است.
به گزارش زرین نامه؛ داستان محرومیت دانش آموزان در شهرستان مراوه تپه تمامی ندارد. « دولت اورلان» هم جزو روستاهایی است که 34 دانش آموزش در مدرسه ای پیش ساخته بدون هیچ امکاناتی و در شرایطی سخت تحصیل می کنند.
مدرسه روستا تبدیل به خرابه شده بود، دیوارها ترک برداشت و زمینش هم نشست کرده بود. مسئولان مدرسه ای پیش ساخته برای دانش آموزان روستا آوردند و آنان را از رفتن به سوی مدرسه قبلی شان منع کردند زیرا هر لحظه امکان ریزش آن وجود داشت. تا اینکه سال قبل مدرسه متروک تخریب شد و بسیج سازندگی در حال برآورده کردن آرزوی این کودکان برای ساختن یک مدرسه جدید است.
آموزش و پرورش حتی قبض برق را هم تقبل نکرد
« مولام وردی بهلکه»، مدیرآموزگاری است که دل خوش به پایان ساخت مدرسه جدید است تا دانش آموزانش دیگر حسرت درس خواندن در یک مدرسه واقعی را نداشته باشند.
وی در این باره گفت: جابه جایی کانکسی که برای دانش آموزان تهیه شده بود از سوی آموزش و پرورش برعهده خودمان گذاشته شد. ما هم باید برای این کار از جرثقیل استفاده می کردیم، اما امکان و پولش را نداشتیم برای همین با تراکتور کانکس را جابه جا کردیم. برای همین سقف کانکس سوراخ شده و با کمترین بارندگی چکه می کند و پس از آن هم بوی بدی فضا را پر می کند.
بهلکه با بیان اینکه سرما را می توان تحمل کرد اما گرما امان دانش آموزان را می برد، افزود: سال گذشته خیلی سرد بود و مجبور بودیم برای گرم شدن کلاس از بخاری برقی استفاده کنیم، 900 هزار تومان مبلغ قبض برق ما شد که اداره آموزش و پرورش آن را پرداخت نکرد. نیمی از آن را از جیبم و نصف آن را از دیگران جمع کردم تا پرداخت کنیم. حالا هم بخاری نفتی داریم که صبح ها یکی دو ساعت قبل از اینکه دانش آموزان به مدرسه بیایند آن را روشن می کنیم چون برخی از دانش آموزان از روستای شاخلی به اینجا می آیند و بیش از یک ساعت در راه هستند. با این حال بچه ها سرما را راحت تر از گرما تحمل می کنند، روزهایی که هوا گرم است داخل کانکس گرمتر از بیرون می شود. پنکه زمینی هم جواب نمی دهد. به ویژه در اردیبهشت ماه مجبوریم دانش آموزان را از ساعت 9:30 تا 12:30 در فضای خارج از کلاس نگه داریم وسایه درختی را پیدا کنیم و آنجا ادامه درس و مشق بچه ها را داشته باشیم.
پیاده روی یک ساعته دانش آموزان برای رسیدن به مدرسه
بهلکه ادامه داد: این دانش آموزان مجبورند فاصله ای حدود دو،سه کیلومتر تا دولت اورلان را هر روز پیاده طی کنند. آنان برای اینکه به مدرسه برسند مجبورند ساعت 6 صبح حرکت کنند. از طرفی زمستان که از راه می رسد خطر سیلابی شدن مسیر هم جان این بچه ها را به خطر می اندازد. چندین بار برای اینکه اداره سرویس رفت و برگشت برای این دانش آموزان تهیه کند، پیگیر شدیم اما خبری نشد. چون خانواده ها بضاعت کافی ندارند نمی توان از آنان انتظار داشت که برای فرزندانشان سرویس بگیرند.
34 دانش آموز دبستان آزادی روستای دولت اورلان نه فقط از نبود امکانات رنج می برند حتی فضای کافی برای نشستن در کلاس را هم ندارند.
بسیج سازندگی همت کرد
مدیرآموزگار این دبستان با اشاره به محدود بودن فضای کلاس گفت: تا جلوی در ورودی کلاس میز چیده ایم و روی هر میز هم سه دانش آموز می نشینند. یک راهروی تنگ برای عبور وجود دارد که ما مجبوریم به پهلو از آن عبور کنیم.
وی درباره ساخت مدرسه جدید هم بیان کرد: بعد از چند سال مدرسه قبلی تخریب شد و دنبال خیرین برای احداث مدرسه جدید بودیم که بسیج سازندگی احداث آن را تقبل کرد. کارها شروع شده و تا الان هم 40 میلیون تومان آنجا هزینه شده است که امیدواریم هرچه زودتر آماده بهره برداری شود تا دانش آموزان دبستان آزادی هم به آرزویشان برای تحصیل در یک مدرسه واقعی برسند.
گزارش: فریده ستایشگر
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه