بررسی تحوّلات استان گلستان پس از اغتشاشات اخیر

بالاخره روزهای پُر التهاب ناشی از اعلام گرانی بنزین سپری شُد . لیدر های اغتشاش گران که وابستگی آنها به سازمان های اطلاعاتی و امنیتی بیگانه (آمریکا، رژیم صهیونیستی، آل سعود و گروهک منافقین و بقایای رژیم منحوس پهلوی )اثبات شده شناسایی، بعضاً دستگیر و با تلاش دستگاه های امنیتی مابقی نیز شناسایی و به مراجع قضایی معرفی می شوند . 

به گزارش زرین نامه؛ بررسی اخبار و اطلاعات نشان می دهد که ، اُستان گُلستان جزء استان هایی است که کمترین میزان آشوب و اغتشاش و خرابکاری در آن مشاهده شده است .

 اینکه ، مسئله‌ی اصلی این اغتشاشات خیابانی که اقدام به تخریب اماکن عمومی و تاسیسات شهری و حتّی محل کسب و تجارت مردم ، بانک ها و مراکز پزشکی و درمانی غیره نمودند ، گرانی بنزین نبود . کم کم دارد به عنوان یک پاسخ ساده برای مردم می شود .

مردم عادی ، از هر طیف و طبقه اجتماعی حالا دیگر فهمیده که مرز اغتشاش و خرابکاری از هم جداست . واین اقدامات خرابکارانه ارتباطی با معترضین به گرانی بنزین ندارد .

از سوی دیگر به تدریج زوایای پنهان این تصمیم،نحوه بَد اجرای آن و شوک ناشی از این اقدام عجولانه برای مردم روشن می شود .

امّا آنچه در این مجال در پی آنیم چرایی عدم گسترش این اعتراضات در اُستان گُلستان است .

این بحث از چند زاویه قابل بررسی است:

۱_مدیریت فضای روانی جامعه توسّط نیرو های ارزشی و نهاد های انقلابی

نخبگان سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی استان با مدیریت نیرو های ارزشی و نهاد های انقلابی حضور مُستمر در عرصه های استان داشته و با ارائه به موقع و به هنگام ، اِقناع افکار عمومی را بر عهده داشتند . 

همین فضای اِقناعی آنقدر کار آمد بود که در دوره یکساله وقوع سیل استان گلستان ، بیشترین خدمات و امداد رسانی ها از سوی این جریان به مردم سیل زده ارائه گردید . که اطلاعات و آمار تایید کننده آن است .

۲_ رویکرد متفاوت جریان اصلاحات :

بررسی سوابق آشوب های گذشته نشان می دهد که سران و نخبگان و لیدر های فکری جریان اصلاحات در ماجراهای گذشته شخصاً وارد میدان عملیّاتی شده و با تمام توان ( زبان و قَلم و قَدم ) کار می کردند .

امّا ظاهراً در این بُحران نه ماموریتی در حضور در صحنه داشتند و نَه کاری به کار ماجرا .

تقسیم کاری صورت گرفته که میداندار و میاندار صحنه اراذل و اوباشی باشند که نه چپ می شناسند و نَه راست .

کسانی به میدان آمدند و اقداماتی انجام دادند که با هیچ معیار سنجش اعتراضات، مردمی و ناشی از افزایش قیمت بنزین نبود .

اینها آمده بودند که تخریب ، ویرانی ، آتش و کشتار به ارمغان بیاورند ولی سران اصلاحات و نخبگان سیاسی هرگز نه تنها بیانیه ندادند ،حرفی نزدند و اقدام مثبتی نکردند بلکه سکوتی کردند که بارها و بارها خطرناک تر و مَشکوک تر از این اقدامات بود . 

این رویکرد متفاوت آنقدر محسوس و آشکار است که به راحتی می توان با یک بررسی رسانه ای به این نتیجه رسید .

فقدان لیدر در این شرایط بحرانی فرضیه های دیگری را وارد میدان می کند که با آن سطح هوشیاری نهاد های انقلابی و سیستم های امنیتی و انتظامی، عملاً اُستان گُلستان معرکه آشوبگران و اغتشاش گران نشود و در حد چند تجمع اعتراضی خلاصه شود .

در پایان یادآور می‌شود که مطالبات مردم و نگرانی آنان از افزایش قیمت بنزین و تسرّی آن به قیمت سایر اجناس و خدمات در جای خود قابل مداقّه و تحلیل است و انتظار می رود که مدیریت اِقناعی افکار عمومی از مزایا و محاسن "طرح مدیریت مصرف سوخت" توسط دستگاه های اجرایی صورت گیرد . 

 محمّد دیلم کتولی  فعّال رسانه ای و کارشناس مسائل سیاسی و اجتماعی

انتهای پیام/

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه