غرب هیچ مدرکی از حرکت ایران برای ساخت بمب اتم ندارد

زرین نامه: «تهدید ایران بخاطر گسترش سلاح‌های هسته‌ای» بهانه‌ای نخ‌نما برای تحمیل تحریم‌های اقتصادی است؛ آن هم در حالی‌که هیچ مدرکی برای ساخت بمب اتم توسط ایران وجود ندارد.

به گزارش زرین نامه به نقل از فارس، پایگاه تحلیلی «گلوبال ریسرچ»، به قلم «نیل بووی» می‌نویسد: تحریم‌ها علاوه بر فشارهایی که بر دولت ایران وارد می‌کنند، باعث می‌شوند قشر تاجر و متوسط جامعه صدماتی ببینند که موجب ایجاد نارضایتی از وضع موجود شود.

«نیل بووی» نویسنده، تولید‌کننده فیلم‌های ویدیویی و آمریکایی که اصلیتش به کوالالامپور برمی‌گردد یکی از کسانی است که فعالیت‌های زیادی در اندیشکده مطالعاتی «گلوبال ریسرچ» دارد. او مواردی چون تروریسم، اقتصاد و ژئوپولیتیک را بررسی می‌کند. «نیل بووی» اکنون گزارشی از ایران تهیه کرده است.

اصفهان- نوسانات ریال ایران منجر به اعتراضات کوچکی در میان بازار بزرگ تهران در سوم اکتبر 2012 شد. بانک مرکزی ایران، اخیراً در تلاش برای ممانعت از کاهش بیشتر توسط دولت، محدودیت‌های تازه‌ای برای مقدار دلاری که برای خرید با نرخ یارانه‌ای در دسترس است اعلام کرد. این تظاهرات در اصل دلیل اقتصادی داشت.

*تحریم اقتصادی فقرا را هدف قرار می‌دهد

گرچه برای دولت هر کشوری مبارزه با چالش‌هایی که تحریم‌های اقتصادی ایجاد می‌کند کاری بسیار دشوار است، خیلی مهم است که تشخیص دهیم این تحریم‌های ایجاد‌شده دولت ایران را هدف قرار نمی‌دهند، بلکه جمعیت تاجران و فقیر هستند که تحت تأثیر قرار می‌گیرند. از سوی یکی از منابع اطلاعاتی آمریکا که نخواست نامش فاش شود در واشنگتن پست آمده: «علاوه بر فشار مستقیمی که تحریم‌ها بر توانایی حکومت ایران در تأمین مالی اولویت‌هایش تحمیل می‌کند، تأثیر دیگرشان هم این است که باعث ایجاد نارضایتی در میان افراد در خیابان‌ها می‌شود.»

*جنگ روانی نارضایتی‌ها را بیشتر می‌کند

واشنگتن همچنین خیلی وقت است که مشغول انجام عملیات روانی است که هدفش تقویت این نوع «تنفر و نارضایتی» در میان کارگران کارخانه‌ها، تاجران، فروشندگان، دانشجویان، و تولیدکنندگان ایرانی است.

*دولت اوباما در پی این است که اعتماد عمومی به دولت ایران از بین برود

برای صاحبان کسب و کار و کارگران متوسط ایرانی، تحریم‌هایی که آمریکا علیه ایران به راه انداخته است و کاهش شدید ارز، تأثیرات زیادی در معاملات هر روزه‌شان داشته است که طی آن حقوق‌ها را پرداخت می‌کردند و تعهدات مالی به میلیون‌ها نفر را محقق می‌کردند. دولت اوباما اعتقاد دارد که با فلج کردن معیشت مردم و از بین بردن توانایی‌شان برای ادامه تحصیل یا برآوردن مایحتاج زندگی مثل غذا و دارو و اقداماتی از این دست باعث از بین بردن اعتماد عمومی نسبت به دولت و زیر سؤال بردن آن می‌شود.

* ایران هم‌چنان مقاومت می‌کند

چنین سیاستی نه فقط غیراخلاقی است، بلکه نشان‌دهنده متقلب بودن و بی‌صداقتی آمریکا دربرابر ارزش‌هایی چون آزادی و به دنبال آن شادی است که همیشه ادعایشان را دارد. گرچه رسانه‌های غربی مدت‌هاست که تمام تلاش خود را کرده‌اند تا نشان دهند اوباما تا چه حد نسبت به تأیید موضعی سخت علیه ایران اکراه دارد، روشن است که واشنگتن بی‌سروصدا به دنبال سیاستی خصمانه علیه تهران تهدید، جنگ سایبری و ترورهایی هدف‌مند است؛ واشنگتن به طور کامل در ممانعت تهران در توسعه فناوری، اقتصاد و سیاست مستقل مقصر است. گرچه قصد تحریم‌ها به رهبری آمریکا هدف قرار دادن تمام سازوکارهایی بود که برای معاملات نفتی بین‌المللی لازم بود، ایران هم‌چنان مقاومت می‌کند، مقاومتی که از طریق پی‌گیری گسترش دیپلماسی و اقتصاد سودمند دوجانبه با هم‌پیمانان نیازمند به انرژی‌اش در آسیا امکان‌پذیر می‌شود.

*چین و پاکستان به رابطه‌شان با ایران ادامه می‌دهند

چین به خرید مقادیر زیادتری از ذخیره نفتی ایران به دلیل تحریم حکومت ادامه می‌دهد. با این‌که اتحادیه اروپا که به تازگی از جا بلند شده است روابطش را با تهران قطع کرده است، پکن به ایران نزدیک‌تر شده است تا بتواند خطوط اعتباری و کالاهای مصرفی را تهیه کند. علاوه بر این، کشورهایی مثل هند، مالزی و ژاپن به واردات انرژی از ایران ادامه می‌دهند.

ایران فعالانه به مدرنیزه کردن زیرساخت‌های انرژی‌اش مشغول است، از جمله اینکه پانزده لوله‌کشی داخلی در میان کشور ساخته است. همچنین، شرکت‌های ایرانی دارند برای ساخت کارخانه تولید برق و لوله‌کشی برای انتقال انرژی به پاکستان برنامه‌ریزی می‌کنند. تهران که به گسترش اقتصادی سودمند و دوجانبه علاقه‌مند است به دنبال همکاری بیشتر با همسایگانش مثل پاکستان و ترکمنستان است. سرمایه‌گذاری داخلی در ایران بر اهمیت توسعه انواع زیرساخت‌های تجاری و انرژی تأکید دارند که برای ادامه مقاومت در برابر استیلا بدون انزوای بین‌المللی لازم است.

*ایران بدون اینکه خطایی کرده باشد تحریم می‌شود

تهران متعهد شده است که 25 میلیارد دلار برای گسترش بندر چابهار بپردازد به اضافه 4 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در چندین بندر دیگر در کشور. ظرفیت گسترش‌یافته معاملات و انرژی که ممکن است در اثر این سرمایه‌گذاری‌ها ایجاد شود جایگاه ایران در اقتصاد جهان را ثبات می‌بخشد و او را در میان قدرت‌های اقتصادی جهان قرار می‌دهد.

به همین دلیل است که «تهدید ایران در اثر گسترش سلاح‌های هسته‌ای» بهانه‌ای نخ‌نما شده است تا تحریم‌های اقتصادی را بر این کشور تحمیل کنند، آن هم علی‌رغم وجود هرگونه مدرکی که دلالت بر ساخت بمب هسته‌ای از برنامه‌ انرژی هسته‌ای ایران باشد. تهران باید در یافتن راهی برای مدیریت کاهش ارز و رشد اقتصادی‌اش تلاش زیادی کند به دلیل منابع طبیعی‌اش و انرژی فراوان و غنی‌اش، در جایگاهی خاص در شکستن تحریم‌های بین‌المللی دارد و می‌تواند از آن‌ها به نفع خودش استفاده کند. ایران با شریک شدن با هم‌پیمانان بین‌المللی‌اش می‌تواند تولید صنایع داخلی را تقویت کند و بازار بین‌المللی را با کالاهایش پر کند. سیاست‌گذاران در آمریکا و تل‌آویو باید به خاطر داشته باشند که شطرنج بازی‌ای ایرانی است.

نظرات
هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده است اولین نظر را شما ثبت کنید
ثبت دیدگاه

ارسال دیدگاه