جوانان خیبرسازان جبهههای علمی و اقتصادی شوند
زرین نامه: طراح پل خیبر دوران دفاع مقدس گفت: جوانان کشور میتوانند مانند خیبرسازان قدیم در جبهههای مختلف اقتصادی، ساختن کشور و تامین امنیت جامعه پیشگام باشند.
به گزارش زرین نامه؛ با توکل به خدا، عشق به ولایت و امید به آینده، قدم در میدان رزم گذاشتند و خیبرساز شدند با دفاع جانانهای که به نمایش گذاشتند فرهنگی را در کشور به جریان انداختند که هیچ چیز نمیتواند مانع این جریان شود.
در همایش «از پل خیبر تا پلهای مدرن» دو نسل مختلف از تاریخ در کنار هم قرار گرفتند، سرباز دیروزِ جنگ تحمیلی و یکی از طراحان پل خیبر که به سمت پیشرفت و پیروزی پل زدند و سربازانی که قرار است در جهاد علمی و مهندسی به گونهای دیگر خیبرساز شوند.
وقتی تفکر جهادی به یک نقطه ختم نمیشود
در اوایل انقلاب که داشتن مدرک دیپلم، حُسن شهرتی برای جوانان بود اما یکی از مهندسان عمران کشورمان در سال 1358 با اخذ مدرک فوق لیسانس به جای آنکه پشت میزنشینی را برای خود برگزیند برای عمران و آبادانی راههای روستایی در مناطق محروم به فعالیت پرداخت شاید جوانان امروز حتی در فکر و خیالشان هم نمیگنجید که یک جوان با چنین مدرک و تخصصی به جای پشت میزنشینی سر از روستاهای محروم و فقیرنشین درآورد اما این تفکر جهادی تا به اینجا ختم نشد بلکه وقتی دشمن تصمیم گرفت از طریق جنگ هشت ساله به مقابله با ایران برخیزد با گامهایی استوارتر در میدان دیگری قدم نهاد تا کشور از گزند آسیبها در امان بماند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس که اکنون به سن بازنشستگی رسیده باافتخار میگوید هنوز خود را جوان میداند و اگر کشور احساسِ نیاز کند برای رفتن به میدان نبرد هراسی در دل ندارد.
انتقال تجربیات از لسان یکی از طراحان پل خیبر در این مجال کوتاه برایمان غنیمت بود لذا تصمیم گرفتیم با علی کمکپناه یکی از طراحان پل خیبر و یکی از جوانان دیروز که اکنون گرد پیری بر رخسارش نشسته باب گفتوگو را باز کنیم.
حرکت جهادی باید در همه لایهها قرار بگیرد
علی کمکپناه معتقد است که عشق به فرهنگ دفاع مقدس جزو فرهنگ زندگی مسلمانان است و رمز پیشرفت کشور نیز با حرکت جهادی در حوزههای مختلف گره خورده که اگر این رویکرد در همه لایهها قرار بگیرد شاهد موجی از موفقیت در کشور پهناور اسلامی ایران خواهیم بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه جایگاه پل سازی در کشور بسیار عالی است، گفت: با توجه به رشد روزافزون مهندسان جوان که علاقه زیادی برای کار و تلاش دارند و نیز پیشرفتهای فنی و تکنولوژی که در کشور شتاب گرفته تا به امروز، پلهای افتخارآمیزی در کشور ساخته شد که حتی 30 سال پیش هرگز فکر نمیکردیم ایران چنین تواناییهایی داشته باشد.
وی با بیان اینکه همیشه در هر کاری مشکلات وجود دارد، یادآور شد: زندگی اینطور طراحی شده که همیشه وقتی میخواهیم پیش برویم خود را به صورت سینوسی «بالا و پایین» نشان میدهد یعنی همواره فراز و نشیب وجود دارد، معتقدم کسانی مشکل ندارند که در گورستانها خوابیدهاند لذا اگر جنگیدن با مشکلات وجود نداشت زندگی اصلا جالب نبود.
تحریمها در پلسازی تاثیرگذار نبوده است
کمکپناه با بیان اینکه اکنون ایران از پیشرفتهترین پلها برخوردار است، خاطرنشان کرد: دانشگاه پله اول کار محسوب میشود دانشجویان در این محیط الفبای کار را یاد میگیرند و با نحوه کار آشنا میشوند لذا تا زمانی که در مقام عمل وارد نشوند و کسب تجربه نکنند موفقیت به دست نمیآید.
وی با تاکید بر اینکه تحریمها در پلسازی تاثیرگذار نبوده است، بیان داشت: در دوران تحریم پلها و تونلهای زیادی برای کشور ساخته شد و از این بابت نگرانی وجود ندارد.
کارهای بزرگ، مشکلات بزرگ را به همراه دارد
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس توصیهاش به دانشجویان و جوانان این مرز و بوم این بود که همیشه امیدوار باشند و بدانند که کارهای بزرگ، مشکلات بزرگ را نیز به همراه دارد «ان مع العسر یسرا» بعد از هر سختی آسانی است، لذا نباید هیچگاه از مشکلات هراس داشته باشند، طراحی خلقت اینگونه است برای اینکه زندگی خوب داشته باشیم باید یک روز ناراحت باشیم تا راحت زندگی کنیم.
کمکپناه تاکید کرد: هر چه از نظر اعتقادات قوی باشیم استرسهایمان کمتر میشود و خیلی راحت میتوانیم زندگی کنیم تا بتوانیم به موفقیتهای بیشتری برسیم.
تحریمها و تهدیدات دشمن نمیتواند دلیلی برای توقف نظام اسلامی باشد
رزمندگان ما در هشت سال دفاع مقدس ثابت کردند که تحریمها، تهدیدها و فشارهای دشمن نمیتواند دلیلی برای توقف نظام اسلامی باشد چنانکه میبینیم گستره این فرهنگ در اقصا نقاط دنیا جریان گرفته و موجی از بیداری اسلامی را به ارمغان آورده است، پیشرفتهای ایران در تمام زمینهها لرزه بر اندام دشمن انداخته و این رسالت سنگین اکنون به دوش جوانان است تا با جهاد علمی نام اسلام و ایران را در دنیا به اهتزاز درآورند./فارس
ارسال دیدگاه