نوسازی و بهروزرسانی تجهیزات اطفای حریق باید در راس برنامهها باشد
زرین نامه: مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان گفت: بهروزسازی و نوسازی تجهیزات اطفای حریق باید در راس برنامه دستگاههای متولی این بخش قرار گیرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زرین نامه؛ قاسم سمیعی پیش از ظهر امروز در جلسه کارگروه اطفای حریق استان گلستان اظهار داشت: دستگاههای عملیاتی استان باید تلاش کنند کمبودهای موجود خود را در حوزه پیشگیری و مقابله به دستگاههای کشوری خود منعکس کنند تا برای تامین اعتبار و تامین امکانات از آن مراکز تدبیری شود.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت بحران استان نیز تلاش خواهد کرد به نوبه خود و برحسب وظایف قانونی، چنانچه اعتباری را مرتبط با موضوعات حوادثی دریافت کند، بخشی از آن را به این حوزه اختصاص دهد.
مدیرکل مدیریت بحران گلستان با تاکید بر آموزش به عنوان مهمترین روش برای برخورد با حوادث قهری طبیعی اذعان داشت: این آموزش باید با هدف تربیت افراد علاقهمند، کارآزموده و آشنا به نحوه مقابله با حریق در عرصههای منابع طبیعی باشد.
وی اضافه کرد: این نیروهای ماهر و متخصص باید همیشه آماده باشند تا در شرایط پیش و حین وقوع حریق با تجاربی که به دست آوردهاند، بهترین عملکرد را در مقابله با اینچنین حوادثی از خود بروز دهند.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان ادامه داد: دامنه این آموزش باید از یک یا دو دستگاه استانی فراتر رود و با انجام زونبندی خاص، دستگاههای عملیاتی دیگر و حتی عموم مردم را نیز در بر بگیرد.
سمیعی با تاکید بر تعامل دستگاههای عملیاتی استان در زمان بحران یادآور شد: طبق قانون همه این دستگاهها موظف هستند در زمان وقوع بحران امکانات خود اعم از نیرو و ماشینآلات را به مناطق بحرانی اعزام کنند.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه تعامل مناسبی بین دستگاههای عملیاتی استان در چهار چرخه مدیریت بحران وجود دارد که امیدوارم تعامل موجود بیش از گذشته تقویت شود.
سمیعی با اشاره به «طرح جامع اطفای حریق» در کشور و لزوم اجرای آن گفت: در این طرح وظایف دستگاههای اجرایی و عضو کارگروه تخصصی اطفای حریق استانها برای پیشگیری و مقابله با حریق جنگلها و منابع طبیعی در سطح کشور مشخص شده است.
لزوم اجرای طرح جامع اطفای حریق در سطح کشور
به گفته وی، این طرح به همت کارگروه کشوری اطفای حریق مرکب از سازمان مدیریت بحران کشور، سازمان جنگلها و مراتع و سازمان حفاظت محیط زیست کشور و ادارات کل مدیریت بحران استانهایی که عضو این کارگروه تخصصی هستند تهیه و تنظیم شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان تصریح کرد: این طرح به دنبال برنامهریزی برای جلوگیری و کاهش اثرات خسارات ناشی از حریق در جنگلها و منابع طبیعی کشور و حفظ و صیانت از آثار و ذخایر منابع ملی است.
سمیعی با تاکید بر اهمیت آموزش و طرحهای پیشگیرانه در حوزه منابع طبیعی تصریح کرد: علاوه بر برنامههای پیشگیری، آموزش و تجهیز نیروهای منابع طبیعی استان و حضور به موقع آنان در زمان حادثه به کاهش حریق کمک میکند.
وی با اشاره به نقش مردم در پیشگیری و مقابله با حریق در عرصه منابع طبیعی ادامه داد: طی سالهای اخیر آموزش مردمان ساکن در حواشی جنگلهای استان از برنامههای مهم دستگاههای ذیربط بوده است.
سمیعی یادآور شد: در این مدت گزارشات به موقع مردمی و اطلاعرسانی سریع آنان به مرکز اطلاعات منابع طبیعی موجب شد تا از بروز حریقهای گسترده جلوگیری شده و در همان لحظات اولیه آتش سوزیها مهار شود.
وی با تاکید بر نقش رسانهها به ویژه صدا و سیما در کاهش آتشسوزی جنگلها خاطرنشان کرد: آموزش فراگیر مردم در تمامی حوادث مرتبط با بلایای طبیعی به ویژه این عرصه با همت همه رسانههای جمعی به ویژه صدا و سیما میسر است.
سمیعی تصریح کرد: موضوع حفاظت از منابع طبیعی تنها وظیفه یک دستگاه خاص نیست بلکه علاوه بر دستگاههای اجرایی همه مردم باید این موضوع را جدی گرفته و در حفظ و صیانت از این سرمایه ملی برای نسلهای بعد کوشا باشند./فارس
ارسال دیدگاه