۵فرصت طلایی شناخت شریک زندگی آینده
زرین نامه: یک کارشناس ارشد روانشناسی در بیرجند، گفت: نامزدی یکی از فرصتهای زوجین برای شناخت قبل از ازدواج است که در این دوران زوجین شناخت بیشتری از خانواده و شبکه دوستان و ارتباطهای یکدیگر حاصل میکنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زرین نامه؛ بهناز ذال افزود: منظور از دوران نامزدی، زمانی است که افراد با هدف ازدواج به هم معرفی یا باهم آشنا شده و طرفین برای کسب شناخت بیشتر از هم باهم ارتباط برقرار میکنند.
وی گفت: برای شکل گیری زندگی مشترک به عنوان مهم ترین و پیچیده ترین رابطه فردی واجتماعی طرفین باید علاوه بر دست یابی به تاریخچه طرف مقابل، با در نظرگیری رفتارها و گفتارهای طرف مقابل، متوجه احساس او نسبت به این رابطه بوده و در نهایت شریک زندگی خود را انتخاب کنند.
ذال یکی از فرصتهای زوجین برای شناخت قبل از ازدواج رسمی را دوران نامزدی دانست و تصریح کرد: دوران نامزدی علاوه بر ایجاد فرصت شناخت بهتر طرف مقابل، باعث کسب شناخت بیشتر از خانواده ، دوستان و ارتباطهای او نیز میشود.
این کارشناس ارشد روانشناسی اظهارکرد: دروان نامزدی علاوه بر آشنایی بیشتر طرفین از یکدیگر، باعث آمادگی برای ورود به زندگی مشترک و پذیرفتن نامزد به عنوان همسر آینده و تصمیمگیری قطعی میشود.
ذال در خصوص مدت دوران نامزدی با اشاره به اینکه این دوران نباید بسیار کوتاه و یا طولانی باشد، گفت: کوتاهی این دوران کمکی به شناخت عمیق نمیکند و مدت طولانی آن نیز با مشکلاتی همراه است.
وی با توجه به اینکه مدت زمان این دوران به دیدگاه خانواده و شرایط آنها بستگی دارد، تصریح کرد: بهترین زمان این دوران بین ۳ تا ۶ ماه است.
این کارشناس ارشد روانشناسی گفت: پس از آغاز دوران نامزدی، تعهد و حساسیت زوجین نسبت به یکدیگر افزایش مییابد.
طولانی شدن دوران نامزدی آمادگی افراد برای ازدواج را تضعیف میکند
ذال ادامه داد: در دوران نامزدی ثبت و تعهد رسمی بین طرفین صورت نگرفته است، به همین دلیل در صورتی که این دوران بی حد و مرز باشد آمادگی هر دو نفر برای ازدواج را تضعیف میکند.
وی افزود: تمام ارتباطها در دورن نامزدی باید با اطلاع خانوادهها و فقط برای کسب اطلاعات بیشتر رفتاری و اعتقادی طرف مقابل باشد.
این کارشناس ارشد روانشناسی گفت: آشنایی برای ازدواج تنها در یک تعامل دو طرفه به دست نمیآید؛ بلکه افراد باید از اظهارنظر اطرافیان به ویژه والدین برای شناخت بهتر فرد مقابل استفاده کنند.
ذال با اشاره به اینکه ازدواج در دو سطح خانواده و سطح فرد صورت میگیرد، تصریح کرد: خانوادهها با کمک به فرزندان خود در بررسی موقعیت اجتماعی و اقتصادی طرف مقابل، باید فرصتهایی را برای فرزندانشان برای برقراری ارتباط در موقعیتهای مختلف جهت آشنایی بیشتر طرفین بدون دغدغه و نگرانی از تبعات پاسخ منفی طرف مقابل در نظر بگیرند.
کارشناس ارشد روانشناسی با اشاره به اینکه دروان نامزدی در جامعه ما جایگاه ویژهای ندارد، خاطرنشان کرد: در برخی خانوادهها گفتوگوهای ازدواج در خفا و به سرعت و بدون آگاهی صورت میگیرد که این امر مشکلات عدیدهای برای زوجین و خانوادهها ایجاد میکند./ایسنا
ارسال دیدگاه