ایده "شمر زمانهات را بشناس" از کجا آمد
زرین نامه: مدیر خانه طراحان گرافیک انقلاب اسلامی در مورد طرح "شمر زمانهات را بشناس" گفت که این پوسترها بر اساس صحبت شهید مطهری و مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم شناخت شمرهای زمانه طراحی شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زرین نامه؛ خانه طراحان انقلاب اسلامی که پیش از این پروژهها و پوسترهایی نظیر "ادامه دارند هنوز"، "کار کار تا پیروزی" و "صداقت آمریکایی" از آنها در سطح شهرها به نمایش درآمده است، چند روزی است که پروژه "شمر زمانهات را بشناس" را به مناسبت محرم بر دیوارههای پلهای شهر تهران آویختهاند.
عباس صانعی، مدیر خانه طراحان انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد این پوسترها توضیح داد: بعد از اتمام کار پروژه "صداقت آمریکایی" برآن شدیم که به مناسبت محرم کاری را انجام بدهیم که متناسب با این فضا باشد.
وی ادامه داد: در حال پژوهش در ادبیات و کتابهای این چندساله و در سخنان بزرگان انقلاب بودیم که به جمله مشترکی میان شهید مطهری و مقام معظم رهبری رسیدیم با این محتوا که باید در زمانها و دورههای مختلف به شمرهای زمانه توجه کنیم و آنها را بشناسیم و این جمله مبنای کار ما در این پروژه شد.
مدیر خانه طراحان انقلاب اسلامی بیان کرد: در هر دوره از زمان، شمر و یزیدها هستند که همگی خصایل همان اولینهای تاریخ را دارند و در حقیقت از شکلی به شکل دیگر در تاریخ تبدیل میشوند که شناخت آنها و پی بردن به نیتهای پلیدشان بر همگان واجب است و باید بدانند که نوع دشمنی آنها با اسلام و مسلمانان هیچ فرقی نکرده است.
وی با ذکر این جمله که تنها فضای کاری این شمرهای زمانه عوض شده است، افزود: در پوسترهای "شمر زمانهات را بشناس" با تصویر چهار شمر زمانه یعنی باراک اوباما، شیمون پرز، بنیامین نتانیاهو و آریل شارون روبرو میشویم که به دست سپاه نور کشته میشوند.
صانعی خاطرنشان کرد: بعد از رسیدن به این ایده که از جمله شهید مطهری استفاده کنیم به فکر چگونگی تکنیک کار افتادیم و در این راه به نقاشیهای قهوهخانهای و خیالینگاری رسیدیم. در تصاویری که در این گونه آثار وجود دارد بسیار دیده میشود که اصحاب اباعبدالله و خود ایشان با شمشیر دشمنان را از وسط به دو نصف کردهاند که ما این تصویر را برای کار خود مناسب دیدیم.
وی در پاسخ به این که چرا این تصویر را از میان تصاویر موجود در نقاشیهای قهوهخانهای برای این کار مناسب دیدهاید؟ توضیح داد: نقاشی قهوهخانهای و خیالینگاری در یاد و ذهن ایرانی جای خاصی دارد و در حافظه تصویری ما نقش بسته و همیشه مردم ما با آن ارتباط برقرار کردهاند به همین خاطر از این تصاویر بهره بردیم.
این فعال فرهنگی در مورد چگونگی به نمایش درآوردن این پوسترها در سطح شهر گفت: با هماهنگی سازمان بسیج شهرداری تهران این آثار در تهران و بر روی بیلبوردهای زیادی نصب شد. همچنین شهر کرمان نیز میزبان این پوسترها خواهد بود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود در مورد سوگواره هنر که با حمایت خانه طراحان گرافیک انقلاب اسلامی برگزار میشود، توضیح داد: این برنامه که در دانشگاه هنر برگزار میشود دو بخش دارد که بخش اول به سخنرانی حجتالاسلام پناهیان و مداحی اختصاص دارد و در بخش دوم به امور هنری مرتبط با محرم میپردازیم.
صانعی در پایان سخنان خود گفت: در این مراسم که ۱۰ شب و از ۲۰ آبان ماه در دانشگاه هنر برگزار میشود کارگاههای تصویرسازی، عکاسی و گرافیک با موضوعیت محرم داریم که آثار این کارگاهها را نیز در نمایشگاهی در معرض دید قرار میدهیم./مهر
ارسال دیدگاه