زرین نامه: محققان استرالیایی قصد دارند با نصب ریز حسگرهای RFID بر پشت زنبورهای عسل، نحوه تعامل این حشرات با محیط اطراف و دلایل کاهش شدید کلونیهای آنها را مورد بررسی قرار دهند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زرین نامه؛ زنبورهای عسل با انجام گردهافشانی، نقش حیاتی در کشاورزی ایفا میکنند و حدود یک سوم غذای ساکنان کره زمین وابسته به عمل گردهافشانی است.
کاهش سریع جمعیت زنبورهای عسل بویژه طی سالهای اخیر در سراسر جهان، منجر به نابودی مزارع کشاورزی و کمبود شدید مواد غذایی طی چند دهه آینده خواهد شد.
محققان سازمان تحقیقات علمی و صنعتی (CSIRO) با هدف توقف روند پر شتاب کاهش جمعیت زنبورهای عسل جهان، ریز حسگرهای RFID – سامانه بازشناسی با امواج رادیویی – را به ابعاد ۲.۵ میلیمتر توسعه دادهاند.
ریز حسگرها بر پشت پنج هزار زنبور عسل در منطقه هوبارت در تاسمانی نصب شده و سپس حشرات در طبیعت رها شدند.
با عبور زنبورهای عسل از مناطق کنترلی خاص، اطلاعاتی ثبت میشود که بصورت بیسیم برای مرکز کنترل ارسال میشود و محققان با کمک سیگنالهای دریافتی می توانند مدل سهبعدی از حرکت زنبورها طراحی کنند.
هرگونه تغییر در رفتار زنبورها، تغییر در محیط زیست آنها را نشان میدهد؛ با طراحی این مدل محققان قادر به شناسایی سریع این دگرگونی و کشف دلایل کاهش جمعیت این حشرات خواهند بود.
این نخستین مطالعه در این مقیاس بزرگ برای نظارت محیطی محسوب میشود که به ارتقاء گردهافشانی و افزایش ۱۵ درصدی تولیدات کشاورزی منجر میشود.
گام بعدی این مطالعه، کاهش اندازه حسگرها به یک میلیمتر برای نصب روی بدن حشرات کوچکتر مانند مگس میوه است./ایسنا
ارسال دیدگاه