راهکارهایی برای تحقق حماسه اقتصادی
زرین نامه: استاد گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با تحقق کامل حماسه اقتصادی، هنوز فاصله داریم.
به گزارش زرین نامه؛ محمدحسین مهدوی عادلی، با اشاره به نابهسامانیهای اقتصادی که در سال ۹۲ به وجود آمد، به علتهای این نابسامانیها اشاره کرد و افزود: دکتر روحانی زمانی دولت را تحویل گرفت که اقتصاد کشور با مشکلاتی از قبیل تورم بالا، تحریمها و عدم امکان دسترسی به ارز حاصل از فروش نفت دچار بود.
وی با با بیان اینکه هنوز با تحقق حماسه اقتصادی فاصله داریم، گفت: به این منظور باید اقدامات بیشتری صورت گیرد، برای مثال تورم کاهش بیشتری یابد و به زیر ۲۰ و سپس ۱۰ درصد برسد.
مهدوی عادلی با اشاره به اینکه در سال ۹۲ بحث غالب اقتصاد ایران رکود تورمی بود که باعث وضعیت نه چندان مناسبی در این حوزه شد، افزود: در این حالت از یک طرف افزایش قیمتها و از سوی دیگر کاهش اشتغال و نرخ بالای بیکاری را شاهد بودیم که دولت با اقداماتی که تاکنون انجام داده است توانسته مقداری شیب تورم را ملایم کند و از این جهت موفقیت نسبی به دست آورده است.
وی یادآور شد: با توجه به جوانی جمعیت در کشور و تعداد بالای جوانان جویای کار باید سطح اشتغال افزایش یابد و به منظور دستیابی به برنامه چهارم توسعه و سند چشمانداز که با رشد ۸.۶ درصدی روبهروست این عدد باید با شیب کمتری افزایش یابد تا حماسه اقتصادی محقق شود.
مهدوی عادلی با تاکید بر اینکه تحریمها نشان داد که وابستگی به نفت جدی است، خاطرنشان کرد: در اقتصاد مقاومتی به منظور برونرفت از وابستگی به درآمدهای نفتی راهکارهای خوبی ارایه شده است؛ همچنین باید سرمایهگذاریها را افزایش دهیم و این افزایش باید توسط سرمایهگذاران داخلی و ایرانیان مقیم خارج از کشور صورت گیرد.
وی ادامه داد: کارآفرینان و فعالان اقتصادی به عنوان خط مقدم این عرصه میتوانند بسیار تاثیرگذار بوده و در ایجاد اشتغال کمک کنند؛ امیدآفرینی، ایجاد فضای سرمایهگذاری و کسب و کار را پرطراوت میکند و قطعا اقتصاد مقاومتی نیز در کنار آن تحقق مییابد.
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به مذاکرات ایران با کشورهای مختلف از جمله ۱+۵ اظهار کرد: مسلما ارتباط با دنیا در موفقیت ما موثر است، در این مذاکرات لازم است که حق ما به رسمیت شناخته شود و از سوی دیگر، مناسبات ما با دنیا بهبود پیدا کند، دستیابی به ارزهایی که حق ملت ایران است به بهبود روابط کمک خواهد کرد.
وی با بیان اینکه رشد بدون عدالت مفید نخواهد بود، خاطرنشان کرد: در این خصوص توجه به سیستمهایی مانند تامین اجتماعی، کمک به اقشار آسیبپذیر جامعه و اجرای طرح جامع تامین اجتماعی به صورت فراگیر میتواند به عدالت اجتماعی در جامعه کمک کند؛ باید برای همه اقشار جامعه توان ایجاد یک کسب درآمد وجود داشته باشد.
مهدوی عادلی طرحهایی مثل سبد کالا را همچون مُسکن موقتی برای اقتصاد ایران دانست و تصریح کرد: این گونه طرحها در فضایی که قیمتها افزایش یافته میتواند همچون قرص مُسکن عمل کند اما دولت باید در مرحله دوم توزیع سبد کالا از تجربیات مرحله اول استفاده کند.
وی ادامه داد: دولت باید در طرح بعدی خود از نظر افرادی که به آنان تسهیلات میدهند استفاده کرده و در نحوه توزیع نیز تمهیداتی بیندیشد تا اینگونه طرحها با پختگی بیشتری انجام شود./ایسنا
ارسال دیدگاه